Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Judeţul fără corupţi

Nici un flagrant la şpagă în 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dintre miile de funcţionari din judeţ, din cadrul Ministerului de Interne şi Reformei Administrative (MIRA), fie ei poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri, jandarmi etc., nici unul nu a reclamat, în prima jumătate a acestui an, că i s-ar fi oferit şpagă sau că are informaţii despre colegi de serviciu implicaţi în activităţi de corupţie, deşi sunt obligaţi ca în astfel de cazuri să anunţe imediat Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava, subcomisarul Cristian Macsim, e de părere că mare parte din funcţionarii publici care au cunoştinţă de infracţiuni de corupţie în sistemul în care lucrează nu sesizează autorităţile în domeniu.

Motivele sunt diverse, fie pentru că nu vor să îşi „toarne” colegii, gândindu-se că vor avea viaţă grea după aceea, fie pentru că ştiu că un eventual denunţ i-ar pune pe drumuri, fiind nevoiţi să meargă la audieri, să piardă ore întregi la dat declaraţii şi, în cazul în care se ajunge în instanţă, să meargă ca martor în faţa judecătorilor.

„În semestrul I al acestui an, nu am avut cazuri când lucrătorii MIRA din judeţ să informeze structura noastră cu operativitate atunci când li se oferă sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiunile de serviciu, informare care să ducă la realizarea flagrantului sau să fi denunţat situaţii în care colegii lor au fost implicaţi în comiterea unor fapte de corupţie”, a declarat Macsim.

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava a adăugat că, în schimb, structura pe care o reprezintă a primit mai multe sesizări din partea conducerii unor instituţii ale MIRA, cum ar fi poliţia şi poliţia de frontieră, despre anumiţi angajaţi ai lor implicaţi în acte de corupţie.

„În general, sesizările au fost făcute cu întârziere ori nu au cuprins suficiente elemente, ceea ce a făcut imposibilă documentarea activităţii ilicite ale acelor persoane”, a precizat subcomisarul Cristian Macsim.

 

„Cetăţenii ne pot fi de mare ajutor”

Purtătorul de cuvânt al DGA Suceava a cerut şi cu această ocazie sprijinul cetăţenilor în depistarea cazurilor de corupţie.

„Până la urmă, cetăţeanul vine în contact direct cu funcţionarul... Cetăţenii ne pot fi de mare ajutor”, e de părere Macsim.

Toţi cei care vor să sesizeze abuzuri şi acte de corupţie comise de personalul MIRA se pot prezenta, în audienţă, la camera 13 din clădirea Prefecturii sau pot veni direct la sediul DGA Suceava (în clădirea Curţii de Conturi, 0230/203340; 0230/203341). Cei interesaţi pot denunţa acte de corupţie şi la linia telefonică gratuită a DGA -0800.806.806.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un flagrant la şpagă în 2008.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici un flagrant la şpagă în 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DE CE NUMAI DIN MIRA???? trimis de
(18 iul 2008, 11:19:17
TOATE SECTOARELE BUGETARE AR TREBUI SA POATA FI SESIZATE.
2.   Exista o solutie trimis de
(18 iul 2008, 15:37:52
Exista o solutie pentru combaterea spagii.....Cresterea nivelului de trai la cel european, cu salarii de 1000 si ceva de euro, si in cazul asta eu sa fiu, pai nu pun botu` nene la 100.000 de lei........da` cand dintr-un salariu de 800 lei, 700 se duc pe impozite si alte prostii inutile, pai eu mor de foame frate......indiferent din ce structura facem parte, ca e inatamant, sanatate, politie, vama etc....dar in schimb sefii de institutii au salarii de te doare capu si este normal sa apara si sa spuna ca institutia pe care o conduce nu tolereaza spaga, ca el nu ia ca are destul (sau care ia, pai e vorba de...... mii de coco pentru facilitatrea unor afaceri sau mai stiu eu ce). De asta cei mici carev muncesc si mor de foame iau spaga si risca sa dea kiks, iar cei mari traiesc pe picior inalt.

Nu inseamna ca peste tot e la fel, nu vreau sa generalizez dar in majoritatea cazurilr este la fel....
3.   Spaga trimis de
(18 iul 2008, 17:14:54
de ce asteptati sprijinul cetatenilor inplicativa singuri si va spun cum,mergeti deghizati in fiecare zi in policlinica mare sau industriala,la cabinetul medicina muncii si intrati in vorba cu cei care stau la rand si intrebati cat au pregatit sa dea la dl. doctor,ce ii asa de greu, nu vedeti ca se lucreaza pe fata peste tot cu spaga.as vrea sa stiu este cineva in tara asta sa ii fi dat o suta de lei si sa nu o ia !!!!!!!!!!!!!!!!!
4.   Solutia trimis de
(19 iul 2008, 00:00:46
toti consilieri sant spagari voteaza proiecte care nu ar trebui sa se efectueze in loc de 4 etaje fac 5 si spaga inchide ochii primaru e spagar 100%nu vedeti ca se lucreaza pe fata peste tot cu spaga.as vrea sa stiu este cineva in tara asta sa ii fi dat o suta de lei si sa nu o ia !!!!!!!!!!!!!!!!!mai ales la noi in sv

cati ?----soferii in sv conduc pe permis luat cu spaga ?

5.   Depinde de TINE trimis de
(19 iul 2008, 10:32:49
Da, majoritatea sunt infectati de spaga. Dar fiecare poate sa se trateze si sa nu mai accepte sa dea sau sa ia. La fel de vinovati sunt si cetatenii si functionarii, primii pentru ca accepta sa dea si ceilalti pentru ca accepta sa primeasca.

Problema e la fiecare: Iti intelegi responsabilitatea?... Daca te lasi folosit de acest cerc vicios atunci nu mai da vina pe altii, dar sa stii caci il poti rupe: Nu accepta.

Normal ca este un pret de platit. Oamenii harnici vor plati acest pret, iar cei lenesi, lacomi si comfortabili NU. Acceptatea sau respingerea Spagii te defineste ca Curajos si Harnic sau ca Fricos si Lenes.

Si daca vrei sa reusesti sa traiesti fara Spaga atunci trebuie sa fii crestin. Daca crezi in Domnul Isus Hristos vei primi tot suportul moral si financiar necesar pentru a trai fara Spaga. Concluzie: Credinta salveaza Romania!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei