Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2008 - Anul XIII, nr. 166 (3847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Verdict

Spitalul Suceava a primit undă verde pentru dotarea cu un aparat RMN

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalul Suceava va relua, în cel mai scurt timp, demersurile pentru închirierea unui spaţiu din incinta unităţii şi dotarea lui cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia formulată de SC Prima Medical, firmă cu care directorul policlinicii şi spitalului privat Bethesda, dr. Ştefan Puşcaşu, este asociat.

În condiţiile în care licitaţia de  închiriere a unui spaţiu la Spitalul Suceava pentru RMN, programată pentru finele lunii iunie, a fost anulată, în ultimul moment, din cauza SC Prima Medical, care a contestat-o, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a răspuns, ieri, dând câştig de cauză spitalului public.

 

Motivele pentru care a fost respinsă contestaţia

„Contestaţia a fost respinsă ca inadmisibilă, pe motiv că există o discordanţă între legea invocată de SC Prima Medical şi legea în baza căreia se organizează această licitaţie. După ce a analizat toate documentele depuse de Spitalul Suceava şi firma Prima Medical, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a ajuns la concluzia că această licitaţie nu se organizează în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 34 din 2006, ci în conformitate cu Legea 213 din 1998”, a arătat purtătorul de cuvânt al spitalului public, dr. Tiberiu Brădăţan, adăugând că SC Prima Medical are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta această decizie.

Medicul a subliniat că Spitalul Suceava va relua procedurile de desfăşurare a licitaţiei, juriştii unităţii analizând deja dacă acestea pot fi reluate sau nu din stadiul în care au rămas, dar nu a putut avansa un termen în condiţiile în care firma Prima Medical ar putea formula o a doua contestaţie.

 

Războiul dintre spitalul public şi Bethesda

Asociatul dr. Ştefan Puşcaşu a contestat licitaţia care ar fi trebuit să se finalizeze cu funcţionarea în spitalul public a unui RMN, deşi era una dintre cele patru firme înscrise în competiţie. Prima Medical a contestat faptul că Spitalul Suceava a legat preţul la chirie de criteriile de performanţă ale aparatului. Altfel spus, contestatarul ar fi dorit ca de bază, la stabilirea câştigătorului, să fie criteriul preţului pe metrul pătrat, fără a exista corelaţie cu calitatea aparatului de diagnostic şi cu experienţa specialiştilor care urmează a fi folosiţi.

Conducerea Spitalului Suceava a apreciat că aceste aspecte nu pot fi separate şi a declarat că, prin acest demers, unităţii publice i s-au pus piedici care au întârziat dezvoltarea, prin dotarea cu aparatură performantă. De cealaltă parte, managerul unităţilor private Bethesda, doctorul Ştefan Puşcaşu, a susţinut că nu are nici o legătură cu contestarea licitaţiei şi că Prima Medical mai are şi alţi parteneri, nu doar policlinica şi spitalul pe care le conduce el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava a primit undă verde pentru dotarea cu un aparat RMN.
 Vizualizări articol: 2161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Suceava a primit undă verde pentru dotarea cu un aparat RMN0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar ciubucuri grase trimis de
(17 iul 2008, 12:42:14
SUNT CURIOASA CINE VA FACE INVESTIGATII LA ACEST APARAT.IN NICI UN CAZ NU SE VA ALEGE UN OM COMPETENT CI UNUL CARE VA DA SPAGA...ACOLO VA IESI TATAIE BANI.CAND O SA MERGETI CU DIAGNOSTICUL IN ALTE UNITATI SPITALICESTI DIN TARA O SA RADA AIA SI CU C...L DE SPECIALISTII SUCEVENI.EU NU STIU DE CE NU SE DESFIINTEAZA SPITALUL DE LA SV .CU TOTUL SI ASA AICI NU MAI ESTE NICI UN MEDIC BUN.NU AM AUZIT PE NU\IMENI SA SPUNA CA A FOST TRATAT LA SV.TOATA LUMEA SPUNE;MERG IASI TG. MURES BUCURESTI PT.CA CHELTUI MAI PUTIN CA LA SV.SI ACOLO SUNT MEDICI COMPETENTI
2.   Nesimtitii trimis de
(17 iul 2008, 12:55:28
Asa este sa plece toti acasa ca au de toate si sa lase locul la medici tineri care sunt in pas cu stiinta avansata.Sunt niste iresponsabili si nesimtiti.
3.   Poate vom avea zile!.... trimis de
(17 iul 2008, 13:30:36
Pardon, ,,astia tinerii'' ce incredere poti avea in ei , ce scola s-a facut dupa 2000!? S-a copiat, dictindu-li-se chiar subiectele la absolut toate examenele!! Doctorii si profesorii buni au plecat, sunt departe, prin strainataturi! Poate vom avea zile!....
4.   Tot o apa si-un pamant trimis de
(17 iul 2008, 13:40:05
una tanara mi-a pus un diagnosticsi cand i-am spus ca nu ma simt bine a spus;veniti repede la spital s-ar putea sa va fi gresit tratamentul.aia batrani nu veaiu decat bani.are dreptatew cine a spus ca mao bine s-ar desfiinta spitalul dade la sv.

5.   Pt ziana trimis de
(17 iul 2008, 15:26:33
draga ziana.tineri inseamna si cei care au facut facultatea intre 1990-2000.si sunt multi foarte competenti.nu mai vorbi aiurea si nu mai generaliza daca nu ai habar.cei tineri citesc mult mai mult si sunt mult mai interesati ca sa isi faca un renume.o zi buna
6.   Noroc de PNL ca astia dau echipamente trimis de
(17 iul 2008, 16:08:15
sa traiasca PNL ul ca a dat fonduri
6.1  RE: Noroc de PNL ca astia dau echipamente trimis de
(17 iul 2008, 21:35:35
a dat un rahat pnl ! n-ai inteles ca vine unu privat sa ia banu ? si normal ca a dat potu si dupa aia va da procentu
7.   Habar nu aveti cum stau lucrurile trimis de
(17 iul 2008, 20:56:51
Doctorii in etate de o suta de ani, singurii in care aveti incredere, habar nu au sa deschida calculatorul, dar'mite sa umble cu aparatura performanta care necesita pe linga cunostinte medicale si un minim de informatica, multa fizica si in primul rand, deschidere a mintii si receptivitate fata de ceea ce apare nou, intr-un ritm ametitor in domeniul explorarilor;la suceava s-ar putea sa fie unii doctori tineri mai buni decat o parte din cei ramasi in centre universitare, ptr ca acolo ,dupa revolutie au ramas doar cei cu bani f multi, care si-au putut cumpara un post ,cei constiinciosi s-au multumit cu "provincia"si acum sunt etichetati ca fiind incompetenti ;s-ar putea sa aveti mari surprize cu cei de la case" mari!!!!!!!!!!!!"
8.   Pt. tine dr. tanar. trimis de
(17 iul 2008, 21:21:39
ce cititi?reviste in garda?una tanara mi-a spus ca ma astm si cand am ajuns la iasi s-aucrucit

profesorii de acolo.daca nu mergeam la iasi luam singuler o viata intreaga.mie sila de toti medici de la sv.toti sunteti niste nulitati.stergeti-va pe undeva cu diplomele.la voi stiti cum e:"analizele bune pacientul mort".macar daca stati cu mana intinsa la pacienti ca milogii invatati sa puneti diagnosticul corect si sa dati midicatie corespunzatoare.rusine nesimtitilor!!!!!!!!!!!!!!!!!1

8.1  RE: Pt. tine dr. tanar. trimis de
(17 iul 2008, 22:48:19
dupa cum te exprimi si dupa cum scrii, este clar ca tu nu citesti nici macar reviste, asa ca ,nu cred ca e cazul sa iti dai cu parerea!se vede ca nu ai citit tu si nici nu vei citi cat a facut-o un doctor, si 7 vieti daca ai trai de acum incolo;chiar daca citeste reviste de relaxare, sau poate chiar medicale,(dar tu nu ai cum sa le recunosti,, )in garda, cand nu are consultatii, sigur e de preferat unuia de la vreun birou care joaca pe calculator carti sau se uita pe site-uri porno!te sfatuiesc sa te duci direct la iasi in urgenta, sa nu vii la nesimtitii acestia din sv!,dintre care, poate ca sunt unii care chiar se implica si se straduiesc sa faca treaba cum pot mai bine!Indiferent ce meserie ai avea, daca nu esti cumva pensionat de vreo boala inexistenta, ma indoiesc de faptul ca tu nu ai fi facut greseli cand ai debutat.Poate ca te-ai nascut invatat, dar nu prea se vede!nici nu cred ca ai vreo diploma de absolvire a claselor primare, cu care sa te stergi si tu, la randul tau!
9.   Medici si...medici trimis de
(17 iul 2008, 22:36:04
eu nu sunt medic, sunt asistenta,si pot sa iti spun clar, draga "eroare"ca esti in eroare totala;eu lucrez cu medici de toate varstele si tipologiile, si mai ciubucari si mai onesti, si stiu cam cum stau lucrurile;daca tu nu ai fost la cine trebuia, e greseala ta;f pe scurt, pot sa iti spun ca e f adevarat ca fiecare pacient isi are medicul pe care il merita, si intelege ce te duce capul-daca il ai-,din asta!
10.   SA VINA ODATA CA OAMENII SE DUC IN BUCURESTI trimis de
(17 iul 2008, 23:02:14
CHELTUIE MAI MULT SI CU DRUMUL SI CU CAZAREA,SA SE FACA ODATA SI SA FIE CINEVA COMPETENT LA CITIRE.
11.   In atentia presei. trimis de
(18 iul 2008, 08:49:37
IN URMA CU APROX.3 SAPTAMANI S-A INTERNAT IN SPITAL O PACIENTA CARE A FOST DIAGNOSTICATA CU CIROZA HEPATICA.MEDICUL A SPUS FAMILIEI SA SE PREGATEASCA DE INMORMINTARE.LA INSIS TENTELE FAMILIIEI I S=A DAT TRIMITERTE LA IASI.AICI SURPRIZE, SURPRIZE(MAI CEVA CA LA ANDREA MARIM),I-S-A DESCOPERIT CA DE FAPT ARE CEVA LA STOMAC SI O HEPATITA B CONTACTATA DE LA TRANSFUZII.IN 2 ZILE MEWDICI DE LA IASI AU PUS-O PE PICIORA I-AU STABILIT DIAGNOSTCUL...INTR-UN CUVANT AU SALVAT-O.PROBABIL FAMILIA V-A DA SPITALUL IN JUDECATA E O NESIMTIRE SI O LIPSA DE PROFESIONALISM TOTALA LA SV. VOI STIMATI MEDICI DE LA SV. FACETI CU DIPLOMALE CE A SPUS CINEVA MAI SUS(STERGETI-VA LA C---SI MERGETI IN PIATA LA VANDUT ZARZAVAT SI ASA VA TOCMITI CU PACIOENTII CA LA PIATA PT. SERVICIILE MEDICALE PT. CARE NOI PLATIM ASIGURARI DE SANATATE.D-LOR DIN PRESA DACA VRETI SA DESCHIDE-TI O ANCHETA AM SA VA FURNIZEZ DATE SUPLIMENTARE DESPRE PERSOANA IN CAUZA.
12.   Este trist ce se intampla trimis de
(18 iul 2008, 09:33:41
Din pacate ca in toate domeniile se gasesc incompetenti si in medicina.Dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam.Sunt destui medici tineri care doresc sa-si faca un viitor si care studiaza si se documenteaza temeinic.Cei care bestelesc aceasta meserie ar trebui sa stie ca pentru a avea dreptul sa profesezi ca medic trebuie sa faci 6 ani de facultate si apoi rezidentiatul (este facultatea cu cei mai multi ani de studii) pentru ca la final sa te trezesti ca medic debutant ca iei un salariu mai mic decat un zidar. Nici nu este de mirare ca medicii accepta ,,mici atentii,, la ce salarii au.Conditionarea actului medical de suma de bani primita tine in cele din urma de caracterul fiecarui om si sa stiti ca sunt si medici care te ajuta si fara bani.

In plus oricine este supus greselii si chiar cel mai mare specialist da rateuri uneori.Oricum este stiut ca cei mai buni medici raman sa profeseze in marile centre universitare. Sa ne dea Dumnezeu sanatatate sa nu avem nevoie de medic!
13.   AI UITAT DE JURAMANTUL LUI HIPOCRATATE... trimis de
(18 iul 2008, 10:22:56
IA ATANTII DAR REZOLVA CAZURILE.MULTI AU FACUT MEDICINA NU DIN PASIUNE CI DIN MOTIVE MATERIALE...E O MESERIE DIN CARE IESE CIUBUC.CUM POTI LUA BANI DE LA UN OM CARE ARE CANCER CAND STII CA NU MAI ARE MULTE ZILE?-D-NA DIRECTOR MOTAN...TOTI ABSOLVENTII DE FACULTATE AU SALARII MICI-ASA E LA INCEPUT DAR NU IN TOATE DOMENIILE SE CERE SPAGA..ASTA E LA SV NU AVEM NICI UN MEDIC BUN...DAR NICI UNUL....TOTI SUNT O APA SI-UN PAMANT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei