Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Chef

Dans şi voie bună până în miez de noapte, în încheierea Zilelor Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Timp de patru zile oraşul Gura Humorului a „clocotit” de veselie, muzică şi dans. Atmosfera a fost incendiară la Zilele Gura Humorului, iar festivalul festivalurilor din inima Bucovinei a strâns un public numeros, dornic de distracţie şi bună dispoziţie, dar şi de a participa la manifestări culturale deosebite, concursuri hipice şi spectacole aviatice inedite.

Duminică a fost ultima zi de sărbătoare în cadrul aniversării oraşului Gura Humorului, iar staţiunea a fost „invadată” de mii şi mii de oameni, care au uitat de canicula de afară din miezul zilei, dar şi de oboseala pe care au început să o resimtă seara, şi au ales să petreacă, să cânte şi să danseze până târziu în noapte.

 

Expoziţie live a vieţii tradiţionale din Bucovina

Manifestările ultimei zile din cadrul sărbătorii Humorului au debutat duminică, înainte de orele prânzului, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, unde a avut loc festivitatea de premiere a Festivalului Naţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la ...Gura Humorului”, ediţia a XVIII-a.

Şirul evenimentelor culturale a continuat pe Aleea Artiştilor, unde timp de două ore au fost deschise ateliere de grafică satirică, unde caricaturişti şi portretişti talentaţi realizau pe loc caricaturi vizitatorilor atelierelor, interesaţi să fie caricaturizaţi.

Parcul Central al oraşului a găzduit întreaga zi o expoziţie live a vieţii tradiţionale din Bucovina, iar cei interesaţi au putut achiziţiona podoabe sau obiecte de decor specific bucovinene. Şi pentru că la un eveniment de o asemenea importanţă, organizat într-un loc atât de pitoreasc din inima Bucovinei, nu a putut să lipsească portul popular şi muzica locului, organizatorii au oferit miilor de oameni care au trecut duminică prin Gura Humorului o paradă a portului popular, a cailor şi câinilor de rasă.

De asemenea, pe scena mare amplasată în Piaţa Republicii, Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric, Viorica Macovei, Alexandru Brădăţan, acompaniaţi de Ansamblul Folcloric „Rapsozii Botoşanilor” au oferit un spectacol de folclor pe cinste, care a încins atmosfera printre oameni şi astfel, în plină stradă, oamenii s-au prins la dans.

 

Cupluri „de aur”, năşite de primarul Marius Ursaciuc

Expoziţiile de câini de rasă, demonstraţiile hipice şi concursurile forestiere au invitat un număr impresionant de spectatori pe stadionul din oraş, unde au avut loc aceste demonstraţii.

Cel mai aşteptat moment al zilei l-au reprezentat demonstraţiile aviatice şi de paraşutism. Mii de ochi au stat ridicaţi spre cer, preţ de jumătate de oră, când avioanele au invadat cerul.

De la o adevărată sărbătoare, în mijlocul veseliei şi distracţiei, nu putea să lipsească nunta. Şi nu a fost o nuntă oarecare la Gura Humorului, ci una în care zeci de cupluri aflate la 50 de ani de trai conjugal şi-au jurat iubire, iar naşii fericiţilor miri au fost  primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, şi soţia sa, Mihaela Ursaciuc. Cuplurilor li s-a oferit o petrecere pe cinste, cu muzică şi dans la Restaurantul Moldova.

După nuntă, toţi oaspeţii din Gura Humorului au fost invitaţi la promenadă. Elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava au susţinut un recital „La promenadă, în acorduri de... cafe concert”.

Deşi era spre orele serii, miile de omeni veniţi la Gura Humorului au continuat să petreacă. Terasele erau pline, micii sfârâiau pe grătare, parcurile de distracţie erau neîncăpătoare.

Seara de concerte a fost deschisă de trupa Axiome, care a adus în jurul scenei mii de oameni şi le-a redeschis apetitul pentru dans.

 

Spectacol pirotehnic deosebit

După un moment umoristic susţinut de maeştrii de ceremonii ai Zilelor Humorului, Daniel Buzdugan şi Cătălin Mireuţă, în scenă a fost invitat Smiley, care a stârnit aplauzele publicului în momentul în care a început să cânte piesa „Prea ocupat cu gura ta”.  

De la muzica dance cântată de Smiley, spectatorii au fost invitaţi să petreacă pe acorduri latino, să danseze şi să cânte alături de Pepe.

Exoticul serii a fost adus de trupa Goombay Dance Band. Deşi în programul iniţial al manifestărilor, Zilele Humorului trebuiau să se închidă cu concertul trupei Bad Boys Blue, o intervenţie chirurgicală de urgenţă a unuia dintre membrii trupei a făcut imposibilă deplasarea artiştilor la Gura Humorului.

Alegerea organizatorilor s-a dovedit a fi una inspirată, iar Goombay Dance Band a oferit un spectacol de zile mari. Muzica disco a anilor ’80 a creat o atmosferă deosebită printre spectatori, care au cântat alături de artişti până târziu în miez de noapte. „Sun of Jamaica”, „Seven Tears” sau „Until we meet again” sunt doar câteva dintre piesele care au stârnit aplauze frenetice şi au creat o atmosferă extraordinară printre spectatori.

Noaptea s-a făcut zi la Gura Humorului când focurile de artificii au invadat cerul oraşului. Un spectacol pirotehnic deosebit cu focuri concomitente sau în cascadă au reprezentat o adevărată atracţie pentru cei prezenţi în Piaţa Republicii din Gura Humorului.

Sărbătoarea humorenilor s-a încheiat după miezul nopţii, când în centrul oraşului a fost inaugurată o fântână arteziană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dans şi voie bună până în miez de noapte, în încheierea Zilelor Humorului.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Dans şi voie bună până în miez de noapte, în încheierea Zilelor Humorului4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Circ... trimis de
(15 iul 2008, 11:34:52
bine ca s-a terminat cu circul...rusine. Urmeaza ursul ...de ANUL NOU...
1.1  RE: Circ... trimis de
(15 iul 2008, 14:54:01
De ce rusine? crezi ca organizatorii ar putea selecta pe cei care vin sa se bucure? daca pui toalete ecologice si p***mea isi face nevoie alaturi de ele, ce vina au organizatorii? daca la majoritatea covarsitoare le place mirosul de mici si peste, iar tie iti repunga care-i vina organizatorilor? Scena aia si numele de pe ea costa BANI, MULTI BANI, pe care sclifositi de astia ca voi, care strambati din nas, nu au sau nu sunt dispusi sa-i cheltuie.

2.   Humor trimis de
(15 iul 2008, 12:19:30
catremimi

esti un prost sau o proasta cine esti deoarece nu acesta iti este numele ce circ ce esti in padure nu esti intre oameni daca nu tialacut ce crezi ca a contat parerea ta ai o parere destul de proasta asa cunm esti si tu doar se vede si atitea mii de oameni dupa parerea ta cum au fost ei ...hai sa fim mai ptr adevar ca doar nu traim separat de lume ce mai tura vura poate ca circ faci tu ca nu stii sa APRECIEZI SAU NUTI PLACE CEA CE FACE ALTUL INDIFERENT CA CE VA FACE CINEVA DAR FIECARE MERGE SI SE UITA UNDEVA DAR FELICITARI DLUI PRIMAR MARIUS URSACIUC EL A FOST ORGANIZATORUL SI LEA PLACUT OAMENILOR CA ALTFEL NUI VEDEAI DE PRIN TOT JUDETUL ASA CA .........

2.1  RE: Humor trimis de
(15 iul 2008, 13:27:48
MIMI e nume luat de la un caine maidanez, pe care l-am avut eu la bloc. Acum saracul maidanez s-a sinucis de rusine, cand a vazut ce frosa i-a luat pseudonimulcainele s-a
2.2  RE: Humor trimis de
(15 iul 2008, 20:30:36
daca ai ceva de spus scrie daca doar iti place sa te legi de numele utilizatorilor asta arata cit de

stupid/a esti.

3.   Dicutam azi trimis de
(15 iul 2008, 13:28:09
Azi dimineata discutam despre serbarile de la Gura Humorului si un oarecare a intrat in vorba spunand ca nu i-a placut salonul caricaturistilor pentru ca Stefan Popa POPA'S nu i-a facut si lui o caricatura desi ar fi dat si 50 lei[lei noi, banuiesc], desi la altii din jur a facut, ca mirosurile de peste prajit si fumul nu-l deranjau, ca "a mancat ca un spart" si n-a patit nimic, iar cine-i sensibil si nu-i convenea, avea posibilitatea sa nu vina in piata! Era ceeace ma asteptam sa aud de la un individ fara cultura, fara educatie si fara bun simt, ca o dovada a faptului ca in piata "distractia" a atins un nivel al vulgaritatii, al grobianismului extrem de ridicat, cu alte cuvinte, in piata, indiferent de numele mari de pe scena, spectacolele se defasurau in fata unui public preponderent de genul individului de care am pomenit! In concluzie, apreciind eforturile organizatorilor, cred ca pentru viitor ar trebui regandit programul manifestarilor!
4.   Chiar asa? trimis de
(15 iul 2008, 13:31:12
Mai oameni buni, chiar sa nu pomeniti nimic de grohaitorul Flutur? Chiar ati ajuns in halul asta si nu-l pupati in fund? Las ca va da el voua de nu va vedeti, neobrazatilor. Sau poate era prin boscheti, borat si cu tiganii dupa el. Se poate, ca si presedinte ales al CJ isi permite omul.
4.1  RE: Chiar asa? trimis de
(15 iul 2008, 14:43:08
Te trezesti vorbind? sau ai chef de polemici? ce legatura au ZH cu Flutur?
4.2  RE: Chiar asa? trimis de
(16 iul 2008, 10:32:15
Are legatura, cum sa nu, cu o zi inainte ii cantau tiganii la ureche, bineinteles intr-un cadru mai restrans, privat, sa nu bata la ochi ca baga la mat pe cheltuiala humorenilor si a lui Ursaciuc. Cica ii canta, la ureche un purcelus pd-lingau:

Flutur este in toate,

In cele ce sunt

Si-n cele ce maine

Vor rade la soare.

Ce facem cu promisiunile din campanie? Le reluam in toamna? Somn usor Fluturas.
5.   Dezamagit trimis de
(15 iul 2008, 13:42:33
Am stat si am asteptat pana la miezul noptii (ca altfel nu mergeam pana acolo doar ca sa stau in fum) formatia.........BAD BOYS BLUE...........si? cine a venit? farsa , nu mi-a placut ca nu s-a anuntat din timp ca nu vin, sau poate nici nu trebuiau sa vina?
5.1  RE: Dezamagit trimis de
(15 iul 2008, 14:40:40
Schimbarea a fost anuntata intr-o conferinta de presa tinuta sambata la ora 15. Organizatorii primisera fax-ul nenorocit, in jur de ora 12.
5.2  RE: Dezamagit trimis de
(15 iul 2008, 21:49:06
S-a stiut cu cca o saptamana inainte ca BBB nu mai vin. Dar erau deja facute afise, promo bla bla.. au sperat ca vor veni si au tacut malc si balciul a continuat nestingherit. Oricum pentru cei prezenti (mai ales duminica) in oras nu s-a pus problema. Oricum 90 % erau interesati de bere si mici (chiar la preturi astronomice) si sa se dea in cate inventii (periculos de neingrijite, dupa parerea mea). Un lucru e cert: nu folositi cuvinte gen "manifestare", "traditii", "spectacol", "festival", "expozitie", samd, cand va referiti la evenimentele de la Gura Humorului; e de ajuns "circ", "talcioc" sau "balci". Afara de prima editie care a fost cel mai aproape de ce s-a dorit, celelalte sunt manele sadea.
6.   Dezamagit trimis de
(15 iul 2008, 13:46:38
Am stat si am asteptat pana la miezul noptii (ca altfel nu mergeam pana acolo doar ca sa stau in fum) formatia.........BAD BOYS BLUE...........si? cine a venit? farsa , nu mi-a placut ca nu s-a anuntat din timp ca nu vin, sau poate nici nu trebuiau sa vina?
6.1  RE: Dezamagit trimis de
(15 iul 2008, 14:47:38
Cat despre BBB vor veni SIGUR la GH pana la sfarsitul acestui an.
7.   Ce era de demonstrat trimis de
(15 iul 2008, 14:22:36
Ce era de demonstrat s-a demonstrat: cititi, va rog, comentariul unui anume LILI si va veti face o parere despre nivelul sau de cultura!!!
7.1  RE: Ce era de demonstrat trimis de
(15 iul 2008, 23:20:52
Scoala care se face in momentul actual se reflecta in comentariul postat de LILI.
8.   O lectie de bucurie trimis de
(15 iul 2008, 14:25:44
Fiecare om este unic, inclusiv prin felul sau de a se bucura. In afara programului deosebit (pentru care o ECHIPA de organizatori au depus efort si mult suflet), era suficient sa privim ochii oamenilor care exprimau bucurie! Unii dintre noi am fost de serviciu, dar cand ieseam in oras, aerul de sarbatoare ne facea sa ne simtim in concediu! Au fost cateva zile de ragaz, in care am mai lasat grijile si preocuparile noastre cotidiene la o parte. Totul a culminat cu o explozie feerica de lumina si culoare si cine nu a putut atinge o clipa de extaz merita compatimit!
9.   Cui i-a placut si cui nu ? trimis de
(15 iul 2008, 18:26:02
galerii foto/video si recenzii puteti gasi pe psaico.info

sunteti invitati sa comentati
10.   Felicitari!!!!!!!! trimis de
(15 iul 2008, 19:39:18
nu sunt din G.H. dar as fi mandru sa fiu! felicitari organizatorilor care au reusit sa fie cu cel putin o clasa peste ce se face in municipiul SV. HUMORENI va invidiez!!!!!!!!!!! bravo! felicitari!!!! P.S. pentru cei ce nu au fost incantati...... frustatilor!!!!!!!!!!!!!
11.   Nota 10!!!!!!!!!!!! trimis de
(15 iul 2008, 20:26:59
Da, NOTA 10 pentru Festivalul Festivalurilor din Bucovina!!...cu felicitari pentru organizatori, in special pentru cei din Primaria Gura Humorului!!!!!!!Au muncit foarte mult si rezultatele s-au vazut! A FOST PERFECT!!!!!!!!!AR TREBUI SA MUTAM RESEDINTA DE JUDET LA GURA HUMORULUI!!!!!
12.   FELICITARI trimis de
(15 iul 2008, 21:23:23
FELICITARI PRIMARIEI GURA HUMORULUI SI CELOR CARE AU MAI FOST CU ORGANIZAREA IMI PARE FOARTE RAU CA NU AM FOST ACOLO DEOARECE NU SUNT IN TARA DAR FAMILIA MEA A FOST SI MI-A SPUS CA A FOST CEVA DE VIS CUM A FOST SI IN ANI TRECUTI SAU POATE MAI FRUMOS.FELICITARI D-LUI MARIUS URSACIUC PT CE A FACUT IN ORASUL GURA HUMORULUI,AM AUZIT CA ESTE FOARTE FRUMOS IN ORAS ABIA ASTEPT SA VIN ACASA.SI PT CEI CARE NU STIU SA APRECIEZE FOARTE URAT DIN PARTEA LOR.
13.   Pt invidiosi trimis de
(15 iul 2008, 22:08:54
noi humorenii nu bagam in seama parerile unor pitici jalnici. u trebuiau sa vina in urbea noastra. precis sunty niste regateni nespalati.
14.   Felicitari trimis de
(15 iul 2008, 22:31:08
felicitari celor care au organizat zilele humorului. a fost un eveniment reusit din toate punctele de vedere.
15.   Pt toti frustratii... trimis de
(15 iul 2008, 23:44:39
Dragii mei desi sunteti frustrati tot din Bucovina sunteti majoritatea asa ca sa lasam rautatile deoparte si sa apreciem niste lucruri bune care ni se intampla. Sper ca aceste sarbatori sa ne faca mai buni si nu sa ne faca sa aruncam cu noroi unu in altul.

Inca odata felicitari pentru acest festival tuturor celor care s-au ocupat de organizarea lui. Taote cele bune si numai bune tuturor BUCOVINENILOR ca suntem deosebiti ce naiba !!!!!
16.   Ptr humoreni trimis de
(16 iul 2008, 00:48:32
toti humorenii ar trebui sa se simta mandrii de orasul lor...nu prea se organizeaza activitati de genul acesta in restul oraselor..felicitari primarului si celor care au organizat "zilele humorului" de anul acesta si..speram k in curand sa fie gata si partia:X:X::X
17.   Gura Humorului trimis de
(16 iul 2008, 08:06:26
Sa dea Dumnezeu sa aveti parte numai de bucurii, si sa faceti din Humor un oras de invidiat.
18.   T17/533 trimis de
(16 iul 2008, 12:32:23
Cainele cand n-are ce face sta sub masa si-si linge p... asta vis-a-vis de unele comentarii de mai sus.Felicitari pentru Marius si echipa (a se citi prietenii) cu care a reusit(iarasi)sa organizeze ceva deosebit.Nu multe orase se pot bucura de asa ceva;de artificii nici nu mai amintesc.Astept sarbatorile de iarna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei