Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În căutare de soluţii

Părinţii care trăiesc în cort refuză să se despartă de copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un adevărat comandament de criză s-a deplasat ieri la „locuinţa” soţilor Corneliu şi Speranţa Bozu în tentativa de a-i convinge să le ofere celor trei copii un trai mai bun, într-un mediu adecvat.

În faţa cortului improvizat, construit din scânduri şi nailoane pe un spaţiu verde de la pasarela care traversează calea ferată în apropierea Gării Iţcani, dialogul dintre autorităţi şi familia Bozu a durat mai mult de jumătate de oră. În final nu s-a convenit nimic clar, dar cei doi părinţi au promis că vor reflecta şi vor decide dacă îşi vor duce copiii într-un centru de specialitate.

 

Ploaia din noaptea de miercuri spre joi a băgat la apă locuinţa improvizată a familiei Bozu. Pături, perne, o plapumă şi mai multe haine erau aruncate ieri dimineaţă la soare. Corneliu şi Speranţa Bozu se uită când la cei trei copii ai lor, când spre cortul din nailoane, şubrezit şi mai mult după dezlănţuirea naturii.

Apariţia poliţiştilor comunitari, a reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Suceava şi a oamenilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava îi face să tresară a speranţă că problemele lor îşi vor găsi o rezolvare fericită.

Veronica Măciucă, asistent social în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava, le explică soţilor Bozu care sunt variantele pentru a-şi ajuta copiii.

Nici una dintre soluţiile prezentate nu pare însă pe placul celor doi. Deşi nu o rostesc cu glas tare, ştiu că dacă vor accepta să-şi dea copiii pentru a fi îngrijiţi şi crescuţi de instituţiile statului vor pierde bani frumoşi, în jur de 1.000 de lei pe care acum îi încasează lunar din plata concediului de paternitate şi celelalte alocaţii oferite pentru creşterea copiilor.

 

„Vom fi nevoiţi să cerem instanţei să vă ia copiii”

„Eu nu vreau să-mi dau copiii, nu pot trăi fără ei şi fără soţie. Plus că am cu ce-i creşte. Am 10 milioane de lei (n.r. – lei vechi), dar nu am patru pereţi. Să-mi dea Primăria trei pereţi, că al patrulea îl fac eu. Sau, dacă nu, găsiţi-mi o gazdă, eu dau 100 de euro, numai să-mi găsiţi un loc unde să stau”, le-a spus Corneliu Bozu celor veniţi la Iţcani pentru a găsi o soluţie de rezolvare a problemei.

Reprezentanţii Primăriei Suceava i-au explicat însă că, legal, nu-l pot ajuta cu o locuinţă, de vreme ce figurează cu domiciliul la Siminicea.

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava le-au explicat soţilor Bozu că cel mai important lucru sunt copiii.

„Trebuie să vă gândiţi la binele celor trei copilaşi. Dacă veţi refuza propunerile noastre şi veţi continua să locuiţi în aceste condiţii improprii vom fi nevoiţi să cerem instanţei să vă ia copiii”, i-a anunţat Veronica Măciucă.

 

Situaţia familiei Bozu se discută azi la Primărie

Alternativa de a rămâne fără copii şi, implicit, fără veniturile obţinute de pe urma celor mici, nu i-a căzut prea bine lui Corneliu Bozu.

„De luni, eu intru în greva foamei în faţa Primăriei. Să mă ia în comă de acolo, că altfel nu se poate”, a spus bărbatul.

După ce i s-a explicat că ar fi bine să accepte o soluţie de internare temporară a copiilor, fie singuri, fie împreună cu mama, într-un centru specializat, iar între timp să-şi rezolve problemele cu domiciliul şi cu mutaţia în municipiul Suceava, Corneliu Bozu a dat semne că ar accepta această propunere.

Bărbatul a promis că se va prezenta astăzi la Primărie pentru a continua demersurile necesare obţinerii unei locuinţe, iar de luni, soţia sa şi cei trei copii vor merge într-un loc unde cei mici vor putea avea parte de un tratament corespunzător.  

Corneliu şi Speranţa Bozu, împreună cu cei trei copii ai lor, unul de 3 ani şi 6 luni, altul de 1 an şi 9 luni şi altul de numai 8 luni, şi-au improvizat un cort din nailoane şi scânduri în urmă cu aproape două luni.

Soţii Bozu spun că au ales să se mute pe spaţiul verde din apropierea Gării Iţcani pentru că nu au altă soluţie, iar proprietarul clădirii unde au locuit până să-şi improvizeze locuinţa actuală a fost nevoit să le ceară să plece de acolo.

Corneliu şi Speranţa Bozu au depus la Primăria Suceava cerere pentru obţinerea unei locuinţe sociale în urmă cu 3 ani, dar din cauza problemelor locative ale bărbatului şi a lipsei unor astfel de spaţii, solicitarea nu a putut fi onorată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii care trăiesc în cort refuză să se despartă de copii.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Părinţii care trăiesc în cort refuză să se despartă de copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic... trimis de
(11 iul 2008, 12:03:25
..."Sa-mi dea primaria"..."gasiti-mi un loc"...Problema si-au creat-o singuri, iar acum ALTCINEVA trebuie sa le-o rezolve! Si ca sa nu se dezminta cumva, copiii au devenit principalul mijloc de subzistenta pentru ei. Promite greva foamei....Dar pe cand greva procrearii iresponsabile?
1.1  RE: Tipic... trimis de
(11 iul 2008, 12:07:44
Iar titlul potrivit pentru articol ar fi : "Parintii care traiesc in cort,nu-si pot permite sa se desparta de copii "
2.   Hai sictir!!! trimis de
(11 iul 2008, 12:05:56
Acasa la Siminicea cu ciorile! De fapt acasa in India !!! Ciorile dracului ...
2.1  RE: Hai sictir!!! trimis de
(11 iul 2008, 12:40:57
TIGANUL ASTA ARE CASA IN SIMINICEA SI NU UNA MICA SAU DARAPANATA.AU CAL,CARUTA,PAMANT.NU SUNT OAMENI AI STRAZII DAR SUNT SMECHERI .STAU IN CORT PENTRU CA ASA VOR.ISI BAT JOC DE COPII SI DE ASTA AR TREBUI DECAZUTI DIN DREPTURI.
3.   Bozu trimis de
(11 iul 2008, 13:00:41
Ciorile trec la santaj, nu vezi unu la munca in agricultura, toti au cate un dirlog ,umple caruta cu puradeii si plimba caruta prin oras, astia �n c�tiva anii o sa devina majoritarii.......
4.   Da-i incolo trimis de
(11 iul 2008, 17:22:19
Si reporterii astia n-au alta treaba decat sa-i bage in seama?

N-au decat sa stea si sub pod, daca asa au chef.Greseala noastra e ca ne preocupam atat de ei.
5.   Bravo trimis de
(11 iul 2008, 18:37:07
Pune-te in fata primariei...:))))))))))))))))) Eu fug sa cumpar oua si rosii , de cand astept eu asa ocazie...laughing)))))))))) CIORILE DREACULUI
6.   TIGANI -AFACERISTI trimis de
(11 iul 2008, 21:50:12
ASA AM PATIT SI NOI IN CARTIERUL ITCANI !!!!! AU VENIT CA SCHIMBA JGHEABURILE CA LE-A RAMAS MATERIALE CA AU ACOPERIT O BISERICA !!!! AU ZIS CA TOATA CASA ROATA IMPREJUR DE PUS JGHEABURI COSTA 120 RON SI VENISE INTRE TIMP SI MAMA ACASA ERAM EU CU TATA SI SORA . SI A VENIT MAMA SI LA PUS SA SEMNEZE CA FACE LUCRAREA CU 120RON TOATE JGHEABURILE . ERAU VREO 10 CU FEMEI DUPA EI CU COPII . AU FOST PUS DEJA VREO 2 METRI BINEINTELES CA SPARSESERA ROATA IMPREJUR CU PICIOARELE JGHEABURILE VECHI . CAND LA SEMNAT NU CA E 120 RON METRUUUUUUUUUUUU!!!!!!!! SI SCANDAL EU AM SUNAT IMEDIAT LA 112 SI IN 5 MINUTE A BVENIT O DUBA CU 3 POLITAI . SI POLITIA SE LUA DE NOI CA SA LE DAM AUTORIZATIA DE SCHIMBARE A JGHEABURILOR!!!rolling on the floor)))) AM INNEBUNIT CAND AM AUZIT ASA CEVA ! TIGANI STRIGAU SA LE PLATIM PANTALONI CA A DAT 500RON PE EI SI PANTOFI CA-S DE LA LEONARDO ! SA INNEBUNIM NU ALTA ! SI-AU LUAT CARABALUCU SI AU PLECAT DUPA 30 MIN TE TIPETE SI RACNETE !+
7.   TIGANI AFACERISTI trimis de
(11 iul 2008, 21:51:39
AU PLECAT INSOTITI DE POLITIE . DUPA VREO 10 METRI IA LASAT POLITIA SA PLECE SI NE-A FOST CUMPLIT DE FRICA VREO 2 ZILE SA NU VINA TIGANI NOAPTEA PESTE NOI , SA SPARGA GEAMURILE SAU MAI STIU EU CE 1 O EXPERIENTA URATA DE TOT . POLITIA NU ARE CE SA LE FACA MAI CA NE-AR FI DAT TOT NOUA O AMENDA CA LUCRAM CU ECHIPE NEAUTORIZATE!!!!!!! ASA CA .... PAZEA OAMENI BUNI!!!!!! NU EXISTA TIGANI BUNI SI RAU SUNT ACELASI SANGE TOTI ACEIASI NATIE DE HOTI BANDITI VIOLATORI CRIMINALI DE LA MIC LA MARE !!!!!!
8.   EI VIATA trimis de
(11 iul 2008, 22:24:47
MA LASA CU FRICA COMENTARIILE VOASTRE .NU POT SA IMI EXPLIC DE UNDE ATATA RAUTATE LA VOI!NICI UN CUVANT BUN PT. ACESTI OAMENI SAU MACAR PT.COPILASI CA EI NU AU NICI O VINA UNDE ,CAND SI DE CE S-AU NASCUT!JUDECATI LUMEA CUM VA PERMITETI!NU STITI MOTIVELE LOR!RUSINE !DUMNEZEU E SUS SI NE VA JUDECA PE TOTI IN PARTE FIECARE LA RANDUL NOSTRU!IN FATA LUI ROMANI TIGANI SAU CE NATII MAI VRETI VOI IN FATA LUI VOM FI LA FEL!
8.1  RE: EI VIATA trimis de
(12 iul 2008, 00:59:38
cioara e tot cioara chiar daca abia a iesit din ou asa ca......la gazare cu ei
8.2  RE: EI VIATA trimis de
(12 iul 2008, 01:31:40
Mai FEFE, daca tu stii "motivele" lor, te rog sa ni le spui si noua, ca noi, in ignoranta noastra, nu prea le "vedem"...Egal cu ei poate ca esti tu, noi ceilalti nu ne putem considera egali cu niste indivizi care fura, lenevesc, ucid, violeaza, nu se spala, nu merg la scoala, nu respecta nimic,etc. Or fi astea "motivele" de care vorbeai?! Se gasesc si romani de genul asta, insa doar pe ici pe colo, pe cand la ei e regula. Iar Dumnezeu, o sa judece pe fiecare in parte, nu cred ca o sa faca asa...un fel de medie...ca sa-i mai "scoata" pe tigani. Si mai bine lasa-ne...
9.   Ha ha trimis de
(12 iul 2008, 15:58:27
tiganii vor casa in Suceava pentru ca in Siminicea Nu le da nimeni pomana ci ii cheama la munca campului daca vor bani de asta vor sa stea la oras ca sa faca bani din cersit nu din munca! acum ati inteles?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei