Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Umanitar

Ana Maria va merge la şcoală cu sprijinul „Alexandria Librării”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În urma materialului publicat în „Monitorul de Suceava” - Ajută un copil să meargă la şcoală. Sărăcia o împiedică pe Ana Maria să meargă în clasa întâi - , „Alexandria Librării” i-a oferit fetiţei rechizite, ghiozdan, uniformă şi tot ce are nevoie pentru a păşi în clasa I, în valoare de aproximativ 500 de lei.

Împreună cu un reprezentant al firmei „Alexandria Librării”, am mers ieri acasă la Ana Maria pentru a-i oferi cadourile. Emoţionată, dar şi bucuroasă că dorinţa ei nu a rămas fără ecou, şi că oameni de bine i-au întins o mână de ajutor, Ana Maria a încercat să răsplătească bunăvoinţa sponsorului printr-un desen.

Imediat după ce a văzut că are creioane de colorate, carioci, acuarele, bloc de desen, s-a şi apucat de treabă. S-a aşezat pe covor, în mijlocul camerei, şi a început să deseneze un soare şi o grădină cu flori. Se vedea strălucirea din ochii ei şi satisfacţia că va merge în toamnă la şcoală. Nici fraţii săi mai mari, care sunt deja la şcoală, nu au rămas fără cadouri. Şi ei au primit din partea „Alexandria Librării” rechizite pentru şcoală. La bucuria Anei au participat şi frăţiorii ei mai mici, care, chiar dacă nu sunt încă la şcoală, au primit creioane colorate şi câteva jucării.

 

Au nevoie în continuare de ajutor

Ana Maria are şapte ani şi a fost înscrisă în clasa I la Şcoala „Miron Costin”. Ea locuieşte împreună cu mama ei şi ceilalţi opt fraţi într-un apartament din Burdujeni.

După ce a divorţat de un soţ alcoolic şi agresiv, Maria Apăvăloaie, mama copiilor, încearcă să facă faţă lipsurilor şi să îşi trimită copiii la şcoală. Această familie trăieşte doar din alocaţiile copiilor şi alocaţia complementară. Zilnic iau o masă caldă la cantina de ajutor social.        

Din cauza veniturilor mici, Maria Apăvăloaie a adunat peste 50 de milioane de lei vechi restanţă la întreţinere. Femeia ne-a povestit că aceste restanţe sunt vechi, de peste doi ani, de când femeia încă trăia şi cu tatăl copiilor în apartament.

Pentru că bea foarte mult, făcea mereu scandal, îşi bătea joc de copii şi de familie, femeia a cerut sprijinul poliţiei pentru ca soţul scandalagiu să fie evacuat din casă.

Cei care pot să o ajute în continuare pe Ana Maria, dar şi pe ceilalţi fraţi ai ei să îşi continue studiile, pot să sune la redacţia „Monitorul de Suceava”, 0230 522993.

Dacă ştiţi şi alte cazuri de copii care vor să înveţe, dar nu au posibilităţi materiale, vă rugăm să ni le semnalaţi la telefonul redacţiei sau pe adresa redactie@monitorulsv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ana Maria va merge la şcoală cu sprijinul „Alexandria Librării”.
 Vizualizări articol: 1904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ana Maria va merge la şcoală cu sprijinul „Alexandria Librării”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
( 2 iul 2008, 11:11:57
Felicitari omului care s-a sesizat cu privire la acest caz ! Astia sunt romanii adevarati! Oameni care vor sa invete nu sa fure prin straintate ca ciorile!
1.1  RE: Bravo! trimis de
( 2 iul 2008, 15:35:58
Asa-i. BRAVO celor de la Librariile Alexandria ! Desi am Lidana mai aproape, voi face tot posibilul sa ajung la o Alexandria de acum incolo pentru nevoile de papetarie ale firmei.
2.   Dati-i femeii de lucru trimis de
( 2 iul 2008, 12:13:55
In articol nu scrie ca ar fi bolnava.Daca e sanatoasa, oferiti-i un loc de munca (desi ar fi putut sa-si caute si singura).
2.1  RE: Dati-i femeii de lucru trimis de
( 2 iul 2008, 13:17:09
Exact! Poate sa faca si altceva in afara de copii.
3.   Nu mai fiti grabnici la judecat..ci l-a ajutat trimis de
( 2 iul 2008, 13:15:07
Cum poti sa te gandesti ca o femeie care are 10 copii nu are serviciu..?Faptul ca isi ingrijeste copii si nu i-a abandonat,spune multe despre ea...Deci cine poate sa o ajute....e o investitie sigura ...DUMNEZEU,spune ca va da inapoi "o masura indesata ,clatinata ,care va da pe deasupra.."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei