Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2008 - Anul XIII, nr. 140 (3821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Umanitar

Are nevoie de 80.000 de euro pentru a rămâne în viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Viaţa unui băieţel, în vârstă de nouă ani, depinde de 80.000 de euro. Ovidiu-Călin Munteanu, din Udeşti, suferă de leucemie acută limfoblastică, boală pe care medicii i-au descoperit-o înainte de începerea clasei I.

De atunci, copilul umblă prin spitale, face tratamente, iar lupta sa împotriva cancerului este dureroasă şi necesită mulţi bani.

Vestea că Ovidiu suferă de această boală gravă i-a impresionat pe colegii săi de clasă, pe cadrele didactice de la Şcoala din Udeşti, unde Ovidiu este elev, pe autorităţile locale.

Fiecare este într-un fel sau altul alături de Ovidiu şi de familia sa, doar că viaţa băieţelului depinde de bunăvoinţa cu care noi toţi putem să-l ajutăm să adune suma de bani necesară operaţiei la o clinică din străinătate.

 

Solidaritate

Părinţii micuţului nu au nici un venit. Mama lui Ovidiu este casnică, iar tatăl băiatului este agricultor. Ovidiu mai are trei fraţi. Povestea acestui copil este cu atât mai impresionantă cu cât el se luptă din toate puterile să fie unul dintre cei mai buni copii din clasă, chiar din şcoală.

„Este un copil foarte talentat la pictură, desen, muzică, şi are nenumărate premii obţinute la diferite concursuri. Cel mai important premiu este – locul II la concursul „Icoane pe sticlă”. Dumnezeu a fost darnic cu el: i-a dat inteligenţă, talent. Este un copil muncitor, respectuos, receptiv la tot ce este nou, dar trebuie să se lupte şi cu această boală care îi produce o mare suferinţă”, este de părere învăţătoarea lui Ovidiu, Aneta Iacob.

După ce s-a îmbolnăvit, de multe ori, din cauza durerilor, băiatul era nevoit să iasă din clasă în timpul orelor, fapt ce îi întrista şi pe colegii săi. În semn de solidaritate cu suferinţa lui Ovidiu, cadrele didactice au făcut colectă şi au adunat 2.000 de euro, bani cu care l-au trimis, deja, pe Ovidiu la o clinică din Italia, pentru investigaţii medicale.

Dar copilul mai are nevoie de 80.000 de euro pentru a putea face intervenţia chirurgicală de care are nevoie, pentru a scăpa de cancer, pentru a rămâne în viaţă.

Administraţia locală din Udeşti, primarul Mihai Morariu, este alături de familia Munteanu, pe care a ajutat-o cu o sumă de bani, dar este doar un început.

 

Fără ajutor, Ovidiu se va stinge

Ovidiu Munteanu se luptă cu cancerul (leucemia este un cancer al celulelor sângelui), dar nu va reuşi de unul singur. Este doar un copil firav, care visează să ajungă artist, poate pictor. Nu şi-a dorit şi nici nu şi-a provocat suferinţa.

Suferă de o boală atât de nimicitoare, care are o evoluţie galopantă, dar căreia Ovidiu încearcă să-i facă faţă. Fără oameni cu suflet mare, care să-i înţeleagă drama, să-l ajute cât mai repede să adune cei 80 de mii de euro, Ovidiu se va stinge în câteva luni. Regretele nu-şi vor mai avea rostul atunci. Este momentul ca acum să ne solidarizăm şi să-i redăm speranţa şi chiar viaţa unui copil de doar nouă ani. Să nu-i risipim speranţele.

Cei care doresc să-l ajute pe Ovidiu pot să depună sume de bani în contul RO30CECESV0108RON0424152, deschis la CEC, Sucursala Suceava sau în conturile – în lei -RO31ROIN920600075728RO01, în EURO - RO85ROIN920600075728EU01, în USD RO45ROIN920600075728US01, Conturi deschise la RIB SUCEAVA Str. Vasile Alecsandri Nr. 12 Bl 3 Parter – pe numele Vasile Doru Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Are nevoie de 80.000 de euro pentru a rămâne în viaţă.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Are nevoie de 80.000 de euro pentru a rămâne în viaţă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atotbinevointa Celui de Sus trimis de
(17 iun 2008, 13:27:02


Zau??
1.1  RE: Atotbinevointa Celui de Sus trimis de
(17 iun 2008, 14:08:36
esti un....daca era copilul tau in aceasta situatie ce faceai?Ovidiu fii tare!Dumnezeu este mare!sper sa se gaseasca oameni cu inima care sa te ajute.eu deocamdata sunt eleva si nu te pot ajuta.dar sper ca cei care au posibilitati sa o faca.esti tanar si meriti sa traiesti.Lupta!!Domnul sa fie cu tine si familia ta
1.2  RE: Atotbinevointa Celui de Sus trimis de
(17 iun 2008, 14:37:38
"Dumnezeu este mare!"

..

Intr-un ziar local de Suceava.. unde salariile sucevenilor sunt mai mici decat ale botosanenilor.. faceti "reclama" pt 80k de euro!

..

Se poate alimenta contul si din strainatate?..
2.   Propunere de ajutor trimis de
(17 iun 2008, 14:46:26
Cred ca multa lume ar dori sa ajute acest copil dar aceasta metoda cu conturile este mai greoaie.Eu propun in aceste cazuri sa se puna la dipozitie un numar de telefon ,un teledon , cum s-a procedat si in alte cazuri sau genul SMS cu valoare adaugata cum se procedeaza cu soneriile polifonice.Acest lucru l-ar putea face si redactia Monitorului.Suma nu este mare daca ne gandim ,de exemplu , la cei care fumeaza sa renunte la un pachet de tigari .Daca s-ar adopta o asemenea metoda , telefonica , s-ar strange foarte repede banii necesari salvarii copilasului .
3.   Propunere de ajutor trimis de
(17 iun 2008, 14:48:16
Cred ca multa lume ar dori sa ajute acest copil dar aceasta metoda cu conturile este mai greoaie.Eu propun in aceste cazuri sa se puna la dipozitie un numar de telefon ,un teledon , cum s-a procedat si in alte cazuri sau genul SMS cu valoare adaugata cum se procedeaza cu soneriile polifonice.Acest lucru l-ar putea face si redactia Monitorului.Suma nu este mare daca ne gandim ,de exemplu , la cei care fumeaza sa renunte la un pachet de tigari .Daca s-ar adopta o asemenea metoda , telefonica , s-ar strange foarte repede banii necesari salvarii copilasului .
4.   AJUTOR trimis de
(17 iun 2008, 15:48:22
DE URGENTA PT ZIARUL IN CAUZA SA GASEASCA SI ALTE FORME DE PRIMIT BANII NU PRIN CONTURI ,DE EX PRIN TELEFON CU SMS AR FI MAI EFICIENT SE POT GASI 40000 OAMENI CU CATE 2 EURO,,CINE SE DUCE DE LA TARA LA CEC SA COMPLETEZE PT O SUMA MICA ,SUMA CE POATE FI LA INDEMANA ORICUI
5.   ? trimis de
(17 iun 2008, 16:48:10
de ce nu apelati la fisa e 112, sora mea a fost operata cu ajutorul acestei fise, daca vrei se poate, si nu am dat spaga.Incercati si asa, zeci de miliarde se returneaza anual din cauza ca nu sunt pacienti care sa beneficeze de acesti bani.Pacat sa nu fie ajutat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei