Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Exerciţiu financiar

Şefii de secţii de la Spitalul Suceava îşi testează aptitudinile manageriale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şefii de secţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava vor avea ocazia să exerseze, la iniţiativa conducerii unităţii, cum să cheltuiască eficient bugetul alocat pentru acest an. Medicii cu funcţii de conducere îşi vor putea testa aptitudinile manageriale în următoarele două-trei luni, când vor trebui să facă un “exerciţiu financiar” privind modul de cheltuire a banilor.

Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, a explicat că testul va permite o evaluare a activităţii economice a fiecărei secţii în parte, iar după prezentarea concluziilor finale spitalul va semna contractele de management cu şefii de secţie. 

„Tuturor secţiilor şi compartimentelor le-a fost repartizat un buget lunar, iar fiecare medic şef are misiunea de a echilibra balanţa de venituri şi cheltuieli.

Scopul acestui exerciţiu este de a se face un pas înainte pentru eficientizarea activităţii secţiilor, implicit a activităţii spitalului. Este mai uşor să gestionezi o sumă mică, iar şefii de secţie vor trebui să se gândească mai mult ce analize recomandă într-o lună şi câte, cât cheltuiesc pentru medicamente, materiale sanitare sau pentru întreţinere. Sunt cheltuieli care pot fi mult mai bine gestionate şi fiecare trebuie să se gospodărească cât mai bine, pentru ca în final să se ajungă la o eficientizare a activităţii, în aşa fel încât spitalul să obţină nişte indicatori de performanţă mai buni, iar speranţele pentru bugetul de anul viitor să crească”, a punctat responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Suceava. 

 

Competenţa, noul criteriu de salarizare a personalului

Respectivul exerciţiu bugetar reprezintă o premieră pentru spital, în condiţiile în care până acum şefii de secţie înaintau conducerii o notă de fundamentare a cheltuielilor. Părerile doctorilor vizavi de testul la care urmează a fi supuşi în următoarele luni sunt împărţite, unii dintre ei arătându-se sceptici în ceea ce priveşte experimentarea noii metode având în vedere că, în 2008, spitalul este subfinanţat.

“Bugetul pentru acest an este mai mic decât cel estimat şi ar fi necesară o rectificare bugetară pentru lunile noiembrie şi decembrie. Din acest motiv, este normal ca medicii şefi de secţie să fie sceptici, să le fie greu să creadă că se pot încadra în buget şi în acelaşi timp să poată respecta calitatea actului medical. Singurul mod în care se pot face economii, care să nu fie în dauna bolnavilor, îl reprezintă salarizarea personalului în funcţie de competenţă. Cu alte cuvinte, şefii de secţie vor trebuie să evalueze angajaţii. Nu va mai fi posibil să-i plătească pe toţi la fel, la grila maximă de salarizare, ci după calitatea muncii depuse”, a punctat dr. Tiberiu Brădăţan.

De menţionat că, în 2008, bugetul alocat Spitalului Suceava este mai mare decât cel de anul trecut, dar cheltuielile cu personalul reprezintă peste 60% în condiţiile în care salariile au fost substanţial majorate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefii de secţii de la Spitalul Suceava îşi testează aptitudinile manageriale.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şefii de secţii de la Spitalul Suceava îşi testează aptitudinile manageriale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ar trebui trimis de
( 6 iun 2008, 12:46:00
Sunt medic rezident anul V si nu pot sa ocup post la spital in viitorul apropiat dupa ce voi termina pregatirea, pentru ca, in specialitatea pe care o urmez ,nu sunt posturi vacante in aceasta unitate sanitara.Mi s-a spus cum ca sunt destui, chiar prea multi medici,si nu mai au nevoie.Dintre acestia, insa, nici unul nu face ecografie fetala,nu opereaza san,nu face colposcopie ,de exemplu.Ma intreb atunci, nu e mai bine, oare, ca in loc de multi si incompetenti, sa fie mai putini, atat cat trebuie, si sa fie mai bine pregatiti?La ce e bun faptul ca sunt o droaie care se bat intre ei de la cezariene-singura operatie ce se face pe banda rulanta in suceava-daca nici unul nu e in stare sa faca ceva mai performant sau sa fie dispus sa mai mearga la vreo pregatire?Sunt aproape toti medici primari si nu stiu sa faca ce face un rezident sau un f tanar specialist in tarile europene,vor bani europeni pe medicina de secol XIX!
2.   Daca ati sti trimis de
( 6 iun 2008, 13:29:19
Suficient de multi tineri medici suceveni sunt in situatii de a accepta posturi in judet unde sa nu-si poata valorifica pregatirea sau pleaca in strainatate. Daca ati sti cati tineri medici sunt dezamagiti si chiar dezgustati de modul cum este tratata generatia tanara, de organizarea de casta din medicina nationala, in general, si din judetul Suceava, in special!!!
3.   Grele zile ne asteapta trimis de
( 6 iun 2008, 17:39:01
Brava, Dom' Ministru ati gandit ca un om mare! In loc sa faceti mai bine pentru sistemul sanitar il bagati si mai tare in buda.

Pai daca doctorii o sa aiba grija de buget, pe noi cine o sa ne ingrijeasca? Contabilii?

Si daca vor scadea salariile personalului care lucreaza in spitale ghici ghicitoarea mea unde vor pleca cei care lucreaza aici si cine mai asigura asistenta medicala Dom' Ministru?

Si daca nu se umbla la salarii ghici ghicitoare cine are de suferit? BOLNAVUL, care va face 2 analize ieftine la care va iesi ca e sanatos tun si va primi ca tratament batrana Penicilina (ca se face economie la buget).

Dragi romani ne asteapta zile grele! Haideti sa fugim cu totii la capsuni cat inca ne mai primesc tarile UE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei