Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2008 - Anul XIII, nr. 131 (3812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Termoficare

Licitaţie internaţională pentru sute de mii de tone de cărbune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Luna viitoare, societatea de termoficare a Sucevei va fi gazda unei licitaţii internaţionale de cărbune, în urma căreia vor fi asigurate rezervele de combustibil pentru iarnă, pentru trei mari termocentrale din ţară.

Cea mai mare cantitate de cărbune este cea licitată de Termica Suceava, care doreşte să achiziţioneze 180.000 de metri cubi de cărbuni, de calitate superioară.

Celelalte două termocentrale, care asigură căldura şi apa caldă în Iaşi şi Giurgiu, nu au anunţat cantităţile pe care doresc să le cumpere. Anul trecut, tot la Suceava a avut loc această licitaţie, în urma căreia s-au obţinut preţuri foarte bune, iar nici una din societăţile menţionate nu a avut probleme cu aprovizionarea, aşa cum se întâmpla în alţi ani, când licitaţiile se ţineau de către alte autorităţi.

Dovadă stau şi cele 50.000 de tone de cărbune care mai sunt încă în depozitele Termica şi care pot asigura necesarul de căldură şi apă caldă a Sucevei, până la jumătatea lunii decembrie.

„În luna iulie va avea loc la Suceava o licitaţie pentru achiziţia de cărbune necesar pentru trei centrale termice din ţară – Suceava, Iaşi şi Giurgiu. Liderul acestei licitaţii este Suceava şi sunt convins că vom reuşi să achiziţionăm cărbune la un preţ competitiv. Este bine totuşi să ne asigurăm din timp combustibilul necesar pentru iarna viitoare”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Privatizare şi modernizare

Edilul şef al oraşului a precizat că, în paralel cu acţiunea de aprovizionare cu cărbune pentru iarnă, vor fi continuate celelalte proiecte referitoare la Termica, atât cu studiul de privatizare, cât şi cu programele de modernizare.

“Este puţin probabil ca anul acesta să se modifice structura de funcţionare la Termica, încât trebuie să ne pregătim să furnizăm căldura şi apă caldă pe structura actuală, în condiţii cât mai bune. Tocmai de aceea sunt importante lucrările de reabilitare a punctelor termice, pentru două din ele avem deja organizate licitaţiile, iar pentru cele prinse în programul „Suceava-utilităţi şi mediu” voi avea din nou discuţii cu conducerea Ecotermgaz, pentru a încerca să clarificăm lucrurile cu proiectantul şi să vedem care sunt şansele să deblocăm proiectul”, a adăugat Ion Lungu.

Privatizarea Termica este considerată o necesitate de către primarul Sucevei, în condiţiile în care din 2009 vor fi eliminate subvenţiile la căldură, diferenţa dintre costurile de producţie şi cele de vânzare către populaţie revenind în totalitate municipalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie internaţională pentru sute de mii de tone de cărbune.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţie internaţională pentru sute de mii de tone de cărbune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O curiozitate... trimis de
( 6 iun 2008, 23:56:28
Va fi o licitatie adevarata, sau una trucata unde o firma capusa sa duca lumea in eroare cand de fapt in rusia pretul este la 46 dolar tona si nu 75 cu cat s-a cumparat acum?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei