Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă judecători

8 luni de închisoare cu suspendare, pentru autorul tragediei de la Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul care în urmă cu aproape un an a omorât trei persoane şi a rănit grav alte cinci, după ce a intrat cu un tir într-un microbuz de transport şcolari, accident petrecut la Ciocăneşti, a fost condamnat recent de magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei la 8 luni de închisoare cu suspendare.

„Sentinţa este motivată, însă eu nu pot să o comentez, atâta timp cât nu este o hotărâre definitivă”, a declarat, ieri, preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei, Codrina Iosana Martin.

Procurorii dorneni, cei care l-au anchetat pe Nicolae Buhosu (46 de ani), din Moineşti-Bacău, şi l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, s-au arătat nemulţumiţi de decizia luată de judecători şi au atacat cu apel sentinţa dată în acest caz, dosarul urmând să ajungă pe birourile judecătorilor Tribunalului Suceava.

Interesant este faptul că, potrivit preşedintei Codrina Iosana Martin, şi Nicolae Buhosu s-a considerat neîndreptăţit de cele 8 luni de închisoare cu suspendare primite, declarând apel la rândul său.

Accidentul pentru care Buhosu a ajuns în boxa acuzaţilor Judecătoriei Vatra Dornei s-a petrecut în dimineaţa zilei de 13 iunie, în jurul orei 7:30, la aproximativ un kilometru de şcoala generală din Ciocăneşti.

Un microbuz în care se aflau nu mai puţin de 16 elevi, condus de Zaharie Ţăran (61 de ani), a fost lovit violent, într-o curbă, de platforma unui tir, marca Volvo, cu semiremorcă, la volanul căruia se afla Nicolae Buhosu.

Impactul nimicitor s-a soldat cu moartea instantanee a trei persoane, şoferul microbuzului, şi elevele Andreea Şcheul, de 9 ani, şi Roxana Moldovan, de 17 ani.

Încă două eleve, de 12 ani, respectiv 13, au suferit răni grave şi au fost transportate la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde au ajuns cu un elicopter pus la dispoziţie de Poliţia Română, şi alţi trei elevi răniţi, care necesitau investigaţii mai ample.

 

Lucra la negru şi avea ameţeli

Ancheta poliţiştilor şi procurorilor care s-au ocupat de acest terifiant caz a scos la iveală lucruri şocante, unul dintre acestea fiind faptul că principalul vinovat al acestei nenorociri, Nicolae Buhosu, lucra la negru, iar starea sa de sănătate nu-i permitea să urce la volan.

În timpul cercetărilor, Buhosu a recunoscut că, cu o lună şi jumătate înaintea producerii accidentului, prezenta simptome de cefalee şi ameţeli.

Băcăuanul a mai mărturisit că se trezea obosit, chiar şi atunci când dormea mai mult, precizând că, în ciuda acestor probleme alarmante, mai ales în meseria sa de şofer, a amânat prezentarea la medic, aşteptând concediul de odihnă.

La aproape trei săptămâni de la producerea terifiantului accident de la Ciocăneşti, a fost efectuată o verificare tehnică a tirului condus de Buhosu, constatându-se un dezechilibru la instalaţia de frânare şi jocuri anormale la pivoţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru autorul tragediei de la Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
8 luni de închisoare cu suspendare, pentru autorul tragediei de la Ciocăneşti3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 3 iun 2008, 11:10:47
cam putin
2.   Cam putin??!! trimis de
( 3 iun 2008, 11:45:37
cam putin??!!...foarte putin
3.   Dreptatea judecatoarei martin trimis de
( 3 iun 2008, 12:04:43
cu asa o judecatoare iti iei lumea in cap.ii doresc doamnei ca macar un membru de familie sa-i fie ucis de un criminal urcat la volan,sa vedem ce va zice atunci!
4.   Puterea exemplului trimis de
( 3 iun 2008, 13:29:11
O sanctiune trebuie sa aiba efect atat asupra faptuitorului cat si, prin puterea exemplului, asupra societatii, ori ce exemplu poate da o astfel de sanctiune celor care frecvent incalca regulile de circulatie?!
5.   Rusine trimis de
( 3 iun 2008, 13:33:44
Am bunici in Ciocanesti si stiu ca a fost o adevarata tragedie cand afost accidentul, primarul a declarat doliu in comuna, iar judecatoarea a dat asa o pedeapsa!Sa-i fie RUSINE!Au murit 3 oameni din care 2 erau copile si aveau tot viitorul in fata, iar fetele care au fost grav ranite vor ramane marcate pe viata. D-na judecatoare chiar nu va ganditi deloc la asta? Ganditi-va la parintii acelor fete care nu mai sunt si puneti-va in locul lor, sunteti multumita de "dreptatea" care a-ti facut-o? Cum sa mai avem incredere in dvs si in sistemul juridic?
5.1  RE: Rusine trimis de
( 3 iun 2008, 20:35:18
NICI EU NU SUNT DE ACORD CU DECIZIA JUDECATOAREI, DAR NU JUDECATOAREA ESTE DE VINA, CI SISTEMUL LEGISLATIV, PENTRU CA UN JUDECATOR DA O SENTINTA PE BAZA LEGII NU PE BAZA EMOTIILOR, ACESTA ESTE UN JUDECATOR BUN! ORICUM, ESTE PREA PUTIN, SOFERUL NU VA FACE INCHISOARE DELOC PENTRU CA A IMPARTIT VINA CU CONDUCEREA SOCIETATII UNDE ERA ANGAJAT. DOMNUL RUSU, DESPRE SOCIETATEA LA CARE LUCRA NU SE ZICE NIMIC ?
6.   Spaga trimis de
( 3 iun 2008, 15:55:03
spaga este in floare
7.   Vai de kurul nostru trimis de
( 3 iun 2008, 17:34:20
Inainte de a da carnete de conducere ...sa mearga sa vada cum sta cu sanatatea si plus masina TEHNIC sa fie 100% in perfecta stare .

Si acuma dupa accidentul asta sa nu mai fie lasat sa conduca profesional NICIODATA si amator cam peste vre-o 5 ani dupa controale la doctor .
8.   Incredibil trimis de
( 4 iun 2008, 00:59:45
Incredibil dar adevarat.....pentru 3 morti doar 8 luni cu suspendare......strigator la cer.Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee judecatorului care a dat verdictul!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei