Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2008 - Anul XIII, nr. 121 (3802)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Doi muncitori şi-au pierdut viaţa, striviţi de o macara şi o poartă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi muncitori şi-au pierdut viaţa la sfârşitul săptămânii trecute, striviţi de o macara, respectiv de o poartă metalică, ambele accidente fiind cercetate în prezent de procurori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Vineri, în jurul orei 16:00, un bărbat care lucra la dezmembrarea unei macarale, aparţinând SC Forestfalt SA Fălticeni, şi-a găsit sfârşitul sub utilajul prăbuşit.

Din informaţiile primite de la inspectorii de muncă care cercetează acest nefericit eveniment, macaraua s-a prăbuşit în momentul în care muncitorul cu pricina, Sorin-Cristinel Boca, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Paşcani, a tăiat traversa ce susţinea picioarele macaralei, acestea desfăcându-se sub greutatea grinzii superioare. Din nefericire, o grindă de oţel a căzut chiar peste muncitorul din Paşcani, tată a patru copii. Deşi a fost transportat de urgenţă la spital, Sorin-Cristinel Boca a decedat la scurt timp.

Curios este faptul că nimeni nu ştie pentru ce firmă lucra muncitorul şi dacă avea contract de muncă. Cert e că, susţin reprezentanţii ITM Suceava, nu era angajat la SC Forestfalt SA.

Anchetatorii au găsit şi un alt muncitor, care lucra alături de Sorin-Cristinel Boca în momentul prăbuşirii macaralei, dar a reuşit să scape cu viaţă. Acesta, însă, a declarat că nu ştie pentru cine lucrau şi cine i-a plătit să dezmembreze macaraua.

Cercetările în acest caz sunt continuate de inspectorii ITM Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, ancheta anunţându-se una destul de greoaie, în condiţiile în care toţi cei audiaţi ridică din umeri.

 

Găsit mort de un paznic

Sâmbătă, în jurul orei 19:30, un bărbat a fost găsit decedat sub poarta metalică de acces la vechea staţie de betoane a SC Muha SRL Suceava. Victima, identificată ulterior în persoana lui Ioan Ştefancu, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Suceava, a fost găsită de un paznic.

Accidentul, susţin reprezentanţii ITM, s-a petrecut la SC Foresterra SRL Suceava, de altfel victima fiind angajată ca muncitor necalificat la această societate. 

Din primele cercetări, s-a stabilit că Ioan Ştefancu a încercat să închidă poarta metalică, glisantă, moment în care aceasta s-a prăbuşit peste el.

„Evenimentul nu s-a produs în timpul procesului de muncă, iar victima nu îndeplinea o atribuţiune de serviciu”, au precizat anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi muncitori şi-au pierdut viaţa, striviţi de o macara şi o poartă.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Doi muncitori şi-au pierdut viaţa, striviţi de o macara şi o poartă3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta i buna... trimis de
(26 mai 2008, 13:08:13
acesta a declarat insa ca nu stie pentru cine lucreaza cine la angajat sa execute asa lucrare

nu era nici un sef de lucrare aculo ce Dumnezeu

trimiti 2 muncitori sa demoleze o macara fara un plan de lucrare fara o persoana de specialitate care sa asiste la demolare .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei