Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Scandal

Lucrările ISPA, blocate de un grup de locatari nemulţumiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Beţe în roate. Nici bine nu a fost demarat proiectul ISPA, pe componenta de extindere a reţelelor de canalizare şi în Burdujeni Sat, că ieri după-amiază, un grup de locatari, furioşi că proiectul prevede şi o serie de lucrări pe terenul viran dintre blocurile unde locuiesc ei, au oprit constructorul să mai facă vreo mişcare şi au făcut scandal, cerând să nu se facă nimic în zona lor.

Reacţia lor, care a necesitat prezenţa Poliţiei Comunitare şi a Poliţiei din Burdujeni, pentru a-i potoli, este justificată parţial de faptul că nu ştiau cu exactitate ce se va face acolo, în schimb, printre ei circulau tot felul de zvonuri, că Primăria va face “o groapă ecologică sub fereastra lor”.

Alţii, la fel de iritaţi, spuneau că acolo se va face o fosă de decantare a apelor uzate, de la canalizarea celor din Burdujeni Sat, lucru cu care iar nu erau de acord, spunând răspicat că „Puţin îmi pasă de ăia de sus. Nu au decât să-şi facă fiecare fosă septică separată şi canalizarea lor. Ce să treacă mizeriile lor pe lângă blocul meu?”.

 

Deranjaţi de un bazin de colectare a apei de ploaie

Practic, locuitorii de pe strada Cuza Vodă nr. 20 s-au „inflamat” atunci când două camioane cu pământ au fost vărsate pe terenul viran dintre blocuri, unde este improvizat un teren de fotbal, ale cărui porţi servesc şi ca bătătoare de covoare.

Cum muncitorii firmei contractate pentru lucrările ISPA, luaţi „în focuri” de locatari, nu au ştiut să le dea detalii despre ce se face acolo, iritarea lor a crescut, zeci de oameni ieşind în faţa blocului, pentru a face scandal şi a cere ca acolo să nu se facă nimic.

Chiar şi când în zonă au apărut persoane de la Primărie, autorizate să le explice despre ce e vorba acolo, lucrurile nu s-au potolit, atât pentru că puţini s-au obosit să îi asculte, preferând să fie nervoşi, pe motiv că „e un abuz, o lucrătură a celor de sus”.

Conform proiectului ISPA, pe acel teren dintre blocuri, care aparţine municipalităţii, urmează să fie făcut un bazin colector pentru apele pluviale venite din Burdujeni Sat, de acolo, apa urmând să ajungă printr-o conductă la staţia de epurare de pe malul Sucevei.

Astfel, lucrarea respectivă nu doar că nu deranjează cu nimic locatarii, fiind vorba de colectarea apei de ploaie, nicidecum de groapă de gunoi sau de dejecţii, dar nici nu le va ocupa terenul, totul fiind făcut la subsol, deasupra urmând să fie turnat un strat de pământ şi apoi amenajat un spaţiu verde sau un loc de joacă.

Deşi li s-a explicat acest lucru, locatarii au continuat să protesteze, iar lucrările, de pe urma cărora urmează să beneficieze mii de locuitori ai cartierului Burdujeni Sat, au fost temporar sistate de constructor, până la lămurirea situaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările ISPA, blocate de un grup de locatari nemulţumiţi.
 Vizualizări articol: 1483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările ISPA, blocate de un grup de locatari nemulţumiţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vaaaai vaaai ce oameni prosti... trimis de
(23 mai 2008, 11:15:45
e numai vina boului de ceausescu pt ca a adus taranii la oras....

1.1  RE: Vaaaai vaaai ce oameni prosti... trimis de
(23 mai 2008, 19:50:15
Culmea e ca acum mai toti (...) "se trag" inapoi, la tara! Apropos: Tu unde locuiesti?
2.   Despre taranii din burdujeni trimis de
(23 mai 2008, 13:12:30
mai desteptule ce esti... invita-i pe cei de la primarie sa-ti puna tie, in fata geamului acea fosa septica. daca te intereseaza in burdujeni traiesc si altfel de oameni decat tarani...sau chiar de-ar fi asa sunt si tarani cu mult bun simt. gandeste de doua ori si dupa aceea exprima=ti parerile despre niste oameni care au poate nenorocul sa stea intr-un colt al orasului. tu.... cel care scrii unde-ti sunt radacinile??? nu ai bunici sau parinti la tara?
2.1  RE: Despre taranii din burdujeni trimis de
(23 mai 2008, 13:18:41
proasta dracului tu stii ce e aia fosa septica????? da ape pluviale stii ce inseamna??

deci esti o cretina ajunsa din greseala la oras!!

ma mir ca stii sa apesi e tastele alea...cretino!
2.2  RE: Despre taranii din burdujeni trimis de
(23 mai 2008, 13:37:02
De fapt daca s-ar proceda legal si democratic, cei care au promovat proiectul trebuiau sa organizeze o dezbatere publica , sa le explice oamenilor ce vor sa faca.

E la mintea cocosului ca nu e vorba de o fosa septica pentru ca in zona respectiva exista deja canalizare si daca ar fi fost sa se aduca apele menajere din Burdujeni sat le conectau la reteaua de canalizare si nu la o fosa septica. Fosele septice se practica pentru locuinte individuale si nicidecum pentru un sat intreg.

3.   Buimaceala trimis de
(23 mai 2008, 13:28:20
Pacat de intentia nobila dar prost pusa in practica. Ca de obicei se neglijeaza aspectul pregatirii unui proiect care se face nu doar pe hartie, 6tb si cu oamenii. Pe de alta parte m-am saturat de "specialistii" pensionari si gospodinele cu gura mare si gaini in jurul blocului. N-am nimic cu cei de la tara , dar civilizatia nu te intreaba intotdeauna daca-ti convine ....poate si de aceea suntem atat de inapoiati in zona asta a tarii....O fi graba electorala , dar daca tot se face ceva concret n-ar strica mai putini nervi si mai multa comunicare.
4.   Despre ISPA trimis de
(23 mai 2008, 13:32:52
cei care ati scris acest articol... nu cred ca aveti toate datele necesare sa faceti niste afirmatii hazardate.nu cred ca trebuie sa fiti partinitori in aceasta situatie...E deranjant pentru cei care locuim in acea zona sa vedem cum suntem mintiti, neinformati....umiliti intrucit ni s-a spus ca locuim in zoma a 3-a a orasului.As dori ca cei care scriu sau comenteaza pe marginea acestui subiect sa se puna in locul nostru..Noi in zona burdujeni nu avem parc...nu avem nimic decat strazi gaurite si mult praf.Acest teren, de care voi faceti mult misto ca are porti de fotbal ce servesc drept "batatoare de covoare" este singurul loc de joaca pentru copii nostri.Va rog mult sa va alegeti cu grija expresiille astfel incat "inflamat" nu e tocmai potrivit si la locul lui.Ganditi-va ca printre acei oameni locuiesc oameni de buna calitate:profesori, ingineri.medici.....nu toti sunt tarani si prosti .Adica nu sintem "multi si prosti"!!!!!
5.   Despre ispa trimis de
(23 mai 2008, 13:38:33
In primul rand cred ca se cuvine sa vorbim civilizat.. Este o mare minciuna ca se aduna apele pluviale... (si stiu ce inseamna apa pluviala). Acolo se doreste amplasarea unui bazin de colectare a dejectiilor . Astazi chiar d-nul Primar Lungu a recunoscut acest lucru... Asa ca stai deoparte de acest subiect si lasa cunoscatoriii.
5.1  RE: Despre ispa trimis de
(23 mai 2008, 14:18:47
La cate se pricepe si Lungu in proiecte de modernizare nu-i mare lucru sa fi spus dejectii in loc de ape pluviale.
6.   Canalizare trimis de
(23 mai 2008, 13:48:59
Cat de prost trebuie sa fii sa crezi ca vor fi doua conducte : una cu apa pluviala si una cu dejectii. Poate si doua bazine separate. Cei din Burdujeni inca nu realizeaza ca sunt bataia de joc a lui Lungu.
7.   Pregatirea lucrarii trimis de
(23 mai 2008, 14:11:38
Din cate am inteles acolo se vor face sapaturi , se vor turna betoane, etc...deci este un santier. Chiar si un amarat care isi construieste o maghernita trebuie mai intai sa imprejmuiasca locul (in primul rand pentru protectia trecatorilor- mai ales ca locul respectiv este folosit in special ca loc de joaca pentru copiii celor ce locuiesc in zona), apoi sa afiseze o pancarta cu titlul lucrarii, proiectant, beneficiar, executant, data inceperii si data finalizarii....etc. In acest mod oamenii ar fi fost cat de cat informati cu privire la lucrarea respectiva si nu s-ar fi inflamat spiritele. La noi lucrurile se fac la modul hei-rup-ist, mai ales ca vin alegerile si trebuie sa fie bifate niste actiuni, fara a lua cele mai elementare masuri de pregatire, inclusiv prin INFORMARE a unor oameni care traiesc acolo, platesc impozite ca toti ceilalti "oraseni" ai comunei noastre numite Suceava si care mult timp de acum incolo vor fi deranjati atat de zgomote cat si de noroiul inerent.
7.1  RE: Pregatirea lucrarii trimis de
(23 mai 2008, 14:47:13
Dar legea este numai pentru prostime, nu si pentru autoritati. Ma intreb daca firma aia din strainezia care acorda asistenta tehnica pe tot parcursul lucrarii si are cel putin un delegat permanent si-ar fi dat binecuvantarea inceperii lucrarilor la ea in tara fara pregatirea prealabila a acestora din toate punctele de vedere. Acolo se respecta legea si se respecta cetateanul. Dar toti care vin in romanica se adapteaza foarte repede balcanismului de aici.
8.   Burdujeni trimis de
(23 mai 2008, 14:52:28
Problema mare este ca d-nul Lungu la toate intalnirile pe care le-a avut cu locuitorii din BURDUJENI a REFUZAT sa discute despre "APA DE BERCHISESTI" invocand ca toti cei care l-au interpelat sunt adversari politici.Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca chiar eu l-am intrebat despre APA DE BERCHISESTI....si a refuzat sa-mi raspunda. Vreau sa va spun ca nu fac parte din nici un partid si nici nu simpatizez cu nici unul.

Intrebarea mea este de ce nu doreste d-nul LUNGU sa participe la un dialog cu d-nul Dontu? Daca totul e asa transparent cum se pretinde si nu are nimic de ascuns, sa-l vedem fata in fata cu adversarul politic.Se pare ca nu doreste o intalnire pentru ca nu poate raspunde cum ar dori la toate intrebarile .
9.   S-a spart bula de sapun trimis de
(23 mai 2008, 17:21:06
lui lungu i-a tinut erectia numai 3 secunde...vedeti daca conduceti orasul din birou, dom primar de perlipca?

luati cizme si vesta reflectoeizanta doar sa apareti la telejurnal,in campanie...canci ispa,canci abureala pe burdujeni sat.
10.   Santier pe sosea trimis de
(24 mai 2008, 08:56:17
Veniti sa vedeti si in Zamca, pe str. Narciselor, ce santier a autorizat primarul Lungu, fara acele minime conditii de care spunea aici "Wazile". Firma General Construct ridica 3 blocuri la intrarea Liceului Alimentar. A ras juma de livada a liceului si a turnat o platforma pe care va fi pozata o macara uriasa, care isi va intinde bratul pe partea ailalta de sosea. Intre timp, soseaua e extrem de circulata. Pietonii si masinile trec practic prin inima santierului. Nu exista nici o ingradire, nicio atentionare.Nimic. Nici o firma nu-si permite o asa lucrare fara autorizarea de la Primarie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei