Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mai 2008 - Anul XIII, nr. 115 (3796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Competiţie şi voie bună

Poştaşii din judeţ, adunaţi laolaltă la cea de-a 38-a ediţie a „Marşului Poştaşilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 100 de poştaşi din judeţ au luat startul la cea de-a 38-a ediţie a „Marşului Poştaşilor” – faza judeţeană, eveniment ce a avut loc, sâmbătă, pe stadionul orăşenesc Gura Humorului.

Întrecerea, în urma căreia s-au stabilit poştaşii suceveni care vor reprezenta judeţul la faţa regională a aceluiaşi concurs, programată sâmbăta viitoare, tot la Gura Humorului, a început în jurul orei 10:00.

Temperatura ridicată şi distanţa mare pe care au trebuit să o parcurgă (7 kilometri – bărbaţii, 3 – femeile) au triat destul de repede pe concurenţi, unii nereuşind să ţină pasul cu plutonul fruntaş şi rămânând cu câteva ture în urmă.

Dacă pentru unii poştaşi participarea a fost cea mai importantă, alţii au încercat să obţină o clasare cât mai bună care să le permită calificarea în următoarea fază a marşului.

Startul competiţiei l-au dat poştăriţele, cele 35 de participante având de mărşăluit pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri. Prima clasată a fost Rodica Moisa, de la Oficiul Poştal Rural Mecanizat Câmpulung Moldovenesc. Locul II i-a revenit Mihaelei Rotar, de la OPRM Suceava, în timp ce a treia treaptă a podiumului a fost adjudecată de Carmen Dănilă, reprezentanta OP Gura Humorului.

Organizatorii şi sponsorii acestui eveniment au ţinut să premieze şi cea mai tânără participantă, Mioara Ilgnea – OPRM Fălticeni (22 de ani), precum şi cea mai în vârstă, Silvia Morariu – OPDC Rădăuţi (58 de ani).

 

Cel mai în vârstă poştaş înscris în concurs are 60 de ani

La proba masculină, s-au înscris nu mai puţin de 88 de factori poştali, primii trei care au trecut linia de sosire urmând, ca şi în cazul probei feminine, să participe la faza regională, acolo unde vor da piept cu poştaşi din Iaşi, Vaslui şi Botoşani.

În urma unui concurs destul de disputat, primii trei care vor reprezenta judeţul în întrecerea deja de tradiţie în breasla poştaşilor vor fi Radu Aromănesei – OP Siret, Bogdan Radu – OP Ostra şi Constantin Ilişoi – OP Cacica.

Şi la această probă, au primit premii cel mai tânăr şi cel mai în vârstă participant, Andrei Beilic (21 de ani) – OPRM Suceava, respectiv Petru Hreniuc (60 de ani) – OPRM Câmpulung Moldovenesc.

„De 38 de ani lucrez ca factor poştal. Practic de când a început şi acest concurs tradiţional "Marşul Poştaşilor". Meseria asta nu e una uşoară deloc, însă, dacă aş putea să o iau de la capăt, tot acest lucru l-aş face”, ne-a mărturisit veteranul poştaşilor din judeţ, Petru Hreniuc.

 

„Atmosfera este una plăcută, de destindere, ca într-o familie adevărată”

La întrecerea poştaşilor suceveni a participat ca invitat şi directorul Direcţiei Regionale de Poştă Iaşi, Iulian Ivan. De altfel, acesta, alături de directorul Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, Nicolai Costrâş, şi liderul filialei judeţene a sindicatului Poşta Română, Costel Cioarbă, alături de reprezentanţi ai sponsorilor, au înmânat câştigătorilor diplomele şi premiile în bani la festivitatea ce a avut loc în jurul orei 13:00, la pensiunea Bogdăneasa.

„An de an ţinem acest concurs profesional sportiv, iar interesul salariaţilor de a participa este foarte mare. Atmosfera este una plăcută, de destindere, ca într-o familie adevărată”, a declarat Nicolai Costrâş, ţinând să mulţumească sponsorilor care au contribuit la realizarea acestui eveniment (SC Astra Asigurări SRL, SC Gema SRL, SC Perla Neagră SRL, Monitorul de Suceava, Sindicatul Salariaţilor Poşta Română Suceava, SC Mândru SRL).

Lista premiilor acordate de organizatori în urma întrecerii de marş au cuprins şi categoria de "cel mai tehnic" şi "cea mai tehnică", premii care le-au revenit factorilor poştali Ioan Nicsan – OPRM Suceava şi Carmen Dănilă – OPRM Câmpulung Moldovenesc. 

„În afară de competiţia în sine, "Marşul Poştaşilor" reprezintă pentru noi un bun prilej de a ne întâlni, de a mai uita de necazurile de zi cu zi... A fost încă o ediţie de succes a acestei întreceri tradiţionale deja şi sper să fie la fel şi anii care vor urma”, a apreciat Costel Cioarbă.

După festivitatea de premiere, cei aproximativ 200 de poştaşi prezenţi s-au întrecut la voie bună în restaurantul şi pe terasa pensiunii Bogdăneasa, acolo unde au încins o petrecere care s-a prelungit până spre miezul nopţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poştaşii din judeţ, adunaţi laolaltă la cea de-a 38-a ediţie a „Marşului Poştaşilor”.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Poştaşii din judeţ, adunaţi laolaltă la cea de-a 38-a ediţie a „Marşului Poştaşilor”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei