Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Shopping City

Pietonii, în pericol pentru că nu ştiu să folosească semaforul acţionat manual

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul semafor din municipiul Suceava care permite pietonilor să treacă strada numai după ce aceştia apasă un buton, amenajat în zona magazinului Suceava Shopping City, reprezintă un pericol în trafic la aproape o săptămână de la darea sa în folosinţă.

După accidentul rutier de luni, când o femeie a fost accidentată de o maşină după ce s-a angajat în traversare pe culoarea roşie a semaforului, marţi cele două butoane care trebuie acţionate pentru ca semaforul să se schimbe pe culoarea verde au devenit mult mai vizibile, prin amplasarea, deasupra lor, a două indicatoare care îi avertizează pe pietoni să acţioneze butonul.

„Pietoni, pentru traversare apăsaţi butonul şi aşteptaţi culoarea verde” este mesajul scris cu litere mari în dreptul semaforului aflat la câţiva zeci de metri de staţia de la Combinat, înspre cartierul Burdujeni.      

„Aceste plăcuţe de avertizare trebuiau montate de vineri, aşa cum am solicitat noi, însă până la urmă ele au fost puse abia ieri (n.r. marţi). După ce acţionează butonul, pietonii aşteaptă câteva secunde şi semaforul trece pe culoarea verde, poziţie în care rămâne timp de 15 secunde”, a explicat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

 

Mulţi pietoni trec pe roşu

După cum am putut să ne dăm seama ieri în doar câteva minute, în ciuda montării indicatoarelor, puţini pietoni ştiu că trebuie să apese butonul roşu pentru a trece strada.

Unii se aventurează în trecere printre maşini, pe culoarea roşie a semaforului, punându-i pe şoferi în dificultate, în timp ce alţii stau în stradă minute bune, până ce apare un pieton care acţionează butonul.

În cazul celor care trec strada pe roşu, riscul este mare, mulţi şoferi, trecuţi de zona cea mai aglomerată din trafic, care se termină la staţia de la Combinat, ajungând cu viteză destul de mare la semafor.

 

Trafic de coşmar în toată Suceava

Pe tot parcursul zilei de ieri, când a fost serbat Sfântul Gheorghe, traficul din municipiul Suceava a fost unul de coşmar. Maşinile care se îndreptau din Centru spre cartierul Burdujeni mergeau bară la bară din zona Colegiului Tehnic Petru Muşat până după magazinul Suceava Shopping City, astfel că un drum până în Burdujeni a durat chiar şi o oră. Aceeaşi situaţie era şi pe strada Universităţii, aglomeraţia cea mai mare fiind în zona marilor magazine din oraş.        

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonii, în pericol pentru că nu ştiu să folosească semaforul acţionat manual.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pietonii, în pericol pentru că nu ştiu să folosească semaforul acţionat manual5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai da trimis de
(24 apr 2008, 12:51:49
cele mai aglomerate artere din Bucuresti sunt cele care duc catre Carrefour / Cora / Bricostore / Metro / IKEA...era de asteptat ca asa o sa se intample si in dulcea si virgina suceava...sa vezi de acu in colo phootai in circulatie. de Craciun o sa iesim cu saniile sau pe jos. Si sa nu uitam ca avem 2 colosi pe platforma asta...Carrefour si Bazarul....si urmeaza Mall-ul....Noroc ca face Lungu telegondola. Ma trag cu aia pana in orash...ies mai ieftin decat cu benzina arsa in trafic aiurea.
2.   Aha trimis de
(24 apr 2008, 14:14:52
ai dreptate era de inteles, nu trebuia sa se permita construirea acestor colosuri in interiorul orasului, trebuia la o margine, oricum e prea tirziu dar sa speram ca nu se mai construieste nimic in interior. Speram ca pe spatiul de la Akrom Akral sa se construiasca altceva decit magazine, depozite etc. A devenit o "crima" circulatia din suceava o data cu construirea acestor colosuri mai ales pe artere principale de circulatie, daca era pe artere secundare poate ar fi fost mai acceptabil
2.1  RE: Aha trimis de
(25 apr 2008, 09:13:17
la Akrom Akal se face Arabesque, firma ce comercializeaza PAL melaminat
3.   Vai de noi cond. auto trimis de
(24 apr 2008, 14:45:50
Asta este politica primarului cat mai multe mari magazine in interiorul orasului, pt. ca asa comisionul este gras.Eu ,,propun,, sa-l votam inca pe patru ani ca sa termine tot ce se-a propus si noi vom circula prin ,,aer,, Bravo domnule primar Lungu asa ati inteles d-tra descongestionarea arterelor principale ale orasului, artere care si asa erau supra aglomerate.Cele doua cai de centura pe care intentionati sa le construiti nu vor rezolva nici pe departe problema.
4.   E belea trimis de
(24 apr 2008, 14:54:09
ma enerveaza foarte tare mai ales cand stiu ca i sa propus primariei sa mai faca o banda pe sens dinspre Burdujeni spre bazar ,primaria trebuiend,doar, sa mute mai in spate statia de autobuz si...(ghici ,ce chestie) primaria a refuzat...adica Carrfour'u' isi mai reduce o tara din imansa parcare pe care o are si primaru' nu vrea sa mute statia..ma'ntreb ce cap de inginer a proiectat sa afie asa...+ ca in proiect era acolo un sens giratoriu...pur si simplu isi bat joc de noi...voi vota Lungu cand mi'oi vedea ceafa !..bagamea's !
5.   LA NAIBA trimis de
(24 apr 2008, 14:54:59
Gaborii de la circulatie daca te prind ca faci la stinga la bazar vin dupa tine si sunt in stare sa te manance ATENTIIE punetii pe toti care marg la carfur sa intre pe sub pod DESTEAPTE PRIMARE nu lasa banii sa-ti intunece mintea nici tie misterHERMENIUC facetio cu cap ca a-ti facut un rahat,ati blocat la maxim suceava.RUSINE

6.   Foarte bine trimis de
(24 apr 2008, 15:43:50
e o idee foarte buna sa puna semafoare manuale dar e foarte rau ca nu informeaza oamenii de noutatile ce se fac in oras .pot sa spun ca unde locuiesc eu sunt semafoare manuale si nu sunt atatea accidente.
6.1  RE: Foarte bine trimis de
(25 apr 2008, 07:35:42
si unde locuiesti matale? ca vrem sa-ti facem o vizita!!!!!!!!
7.   Foarte rau trimis de
(24 apr 2008, 15:46:16
e foarte rau si o rusine ca nimeni nu face nimic pentru soferi sa circule mai bine
8.   Pentru un individ care sigur citeste mesajul asta trimis de
(24 apr 2008, 15:51:28
Comenta un individ ieri referitor la accidentul din Suceava, cel dintre un suceavean si un botosenean, in acest caz suceveanul vinovat: cica "venea de la sergros si mergea spre metro. asta e viata botosenenilor". Mai p$#@%, tu de cate ori ai fost in Botosani sa poti spune ca "mergeai de la Filarmonica spre Teatru"? Sau ti se pare ca esti mai privilegiat ca are Suceava mai multe hyper-marketuri? Ce naivitate .. ca sa nu-i spun altfel.
8.1  RE: Pentru un individ care sigur citeste mesajul asta trimis de
(24 apr 2008, 18:59:06
Grig, intreaba-te mai intai daca respectivul sucevean redus la a categorisi lumea dupa orasul de origine si care considera ca-i mare fudulie sa ai magazine in oras STIE ce-i aia filarmonica, respectiv teatru.

Nu te mai consuma degeaba, ia lucrurile asa cum sunt si gandeste`te la vorba aia cu "in lume doua lucruri sunt infinite: universul si prostia; despre primul, nu se stie cu siguranta".
8.2  RE: Pentru un individ care sigur citeste mesajul asta trimis de
(25 apr 2008, 09:33:04
adevarul ca intotdeauna am invidiat botosaniul pt. ca au stiut sa pastreza teatrul ,au filarmonica iar la noi................e bazar.e plin de oameni prosti dar fudulia e mare.s-au imbogatit peste noapte si nu mai conteaza altceva.
9.   Propunere trimis de
(24 apr 2008, 17:52:36
io as vrea ca monitorul de suceava sa-si schimbe denumirea in monitorul de sclavi ar arata mai bine ce tot faceti atata reclama la shoping-ul asta dar in fiecare editie ati pomenit de el si nu e prima data cand faceti reclama la o firma pupincarilor
9.1  RE: Propunere trimis de
(24 apr 2008, 23:28:12
Si tu nu mai poti de invidios ce esti... mancator de c***t!
9.2  RE: Propunere trimis de
(25 apr 2008, 08:45:05
esti idiot si poate tu nu stii ca esti si tre sa-ti spuna altcineva in fiecare ziar este sectiune pentru reclame de orce fel nu in articole sa fiu io invidios pe ce? tu esti un mancator original
10.   !!!!!! trimis de
(24 apr 2008, 20:14:54
asemenea porcarii de semafoare actionate de "pietoni" au facut victime si in Botosani, unde traficul e la jum. fata de Sv. (in zona garii!), dupa care le-au scos rapid. oricum, se vede treaba ca la Sv., smecherii si putoii inca nu au descoperit acest nou instrument de joaca, care devine un mijloc de tembelela in trafic! sincer, ar fi trebuit sa faca o intrare subterana dinspre oras chiar de pe banda I, si nu o banda a III-a inutil de scurta si infernal de parcurs daca nu doresti sa intri la Carrefour! da ce sa-i faci, altii fac proiecte, altii da spaga, altii iau spaga, altii castiga licitatii de executie, altii pun borduri si nici unii din categoriile sus aratate nu stau in trafic dupa semafoarele lor tembele! FACETI GALAGIE, CA POATE LE VOR DESFIINTA!!!!!!!!
11.   SEMAFAOR ACTIONAT DE PIETONI trimis de
(24 apr 2008, 21:10:52
Ar trebui in loc de trecerea de pietoni de la carrefour suceava sa se faca un pasaj!Cat despre prostia aia de semafor actionat de pietoni este cel mai tampit lucru!TREZIREA ,SUNTEM IN ROMANIA!
11.1  RE: SEMAFAOR ACTIONAT DE PIETONI trimis de
(25 apr 2008, 10:24:57
taci bre ! nu stii ce vorbesti. in vest majoritatea semafoarelor sunt de tipul asta. cand nu sunt pietoni trec doar masinile, plus ca nu o sa vezi pietonii traversand in sir indian strada - masinile asteptand si cateva minute bune uneori pt ca pietonii nu sunt grupati.
12.   Fara trimis de
(25 apr 2008, 10:43:43
SA SE RENOVEZE PASAJUL SUBTERAN DECAT SA PUNA SEMAFOARE CU BUTON.DAR DE LA RENOVAREA PASAJULUI NU IESE GROSU CA DE LA SEMAFOARE.
13.   Da, trimis de
(25 apr 2008, 13:47:31
""SA SE RENOVEZE PASAJUL SUBTERAN DECAT SA PUNA SEMAFOARE CU BUTON.DAR DE LA RENOVAREA PASAJULUI NU IESE GROSU CA DE LA SEMAFOARE."" - a scris un cititor anterior . ASTA E SOLUTIA NORMALA, nu sa "o luam la mana cu semafoarele" si sa trecem pe langa o vagauna jegoasa, inchisa cu niste sarme, ce ar trebui sa fie un pasaj subteran functional !!! Numai un tembel poate sa gandeasca sa monteze semafoare acolo unde EXISTA un pasaj subteran !!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei