Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2008 - Anul XIII, nr. 96 (3777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Recunoaştere

Zeci de profesori au solicitat la IŞJ diplome de excelenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de cadre didactice au solicitat Inspectoratului Şcolar Suceava să le fie recunoscute rezultatele obţinute la catedră şi să li se acorde diplome de excelenţă. Este vorba despre un număr de 44 de cadre didactice pensionare sau pensionabile din judeţ, care au obţinut rezultate deosebite, recunoscute naţional şi internaţional, pe perioada anilor lucraţi la catedră.

Pe lângă diploma care recunoaşte activitatea profesorilor la catedră, beneficiarii unei astfel de distincţii vor primi şi un premiu reprezentând 20% din suma totală a salariilor încasate de un profesor în ultimul an de muncă.

93 de cadre didactice din judeţul Suceava au solicitat Inspectoratului Şcolar acordarea diplomei „Gheorghe Lazăr” clasa I. beneficiarii acestei distincţii primesc, la fel ca şi cei ai diplomelor de excelenţă, un premiu care reprezintă 20% din suma totală a salariilor din ultimul an. Diplomele „Gheorghe Lazăr” clasa I se acordă profesorilor cu rezultate deosebite în activităţile didactice, recunoscute naţional şi internaţional.

 

IŞJ evaluează dosarele

Diploma „Gheorghe Lazăr” clasa a II-a se acordă profesorilor cu rezultate deosebite la olimpiade, lucrări ştiinţifice sau metodice, recunoscute la nivel naţional. Această distincţie reprezintă un premiu în valoare de 15% din suma totală a salariilor din ultimul an.

67 de dascăli suceveni au solicitat acordarea unei diplome „Gheorghe Lazăr” clasa a II-a. Alţi 48 de profesori din judeţ au solicitat acordarea unei diplome „Gheorghe Lazăr” clasa a III-a. Este vorba despre profesorii cu rezultate deosebite la nivel judeţean. Beneficiarii acestei distincţii vor lua şi un premiu bănesc reprezentând 10% din suma totală a salariilor din ultimul an.

Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „s-au depus un număr total de 253 de dosare, pentru cele patru secţiuni ale concursului. În momentul de faţă dosarele sunt evaluate, pe baza unei grile, de către inspectorii şcolari”.

Pe 25 aprilie 2008, la sediul IŞJ se vor afişa rezultatele competiţiei. Va urma apoi o perioadă de trei zile, în care se vor putea depune contestaţii, şi apoi se vor afişa rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de profesori au solicitat la IŞJ diplome de excelenţă.
 Vizualizări articol: 2885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Zeci de profesori au solicitat la IŞJ diplome de excelenţă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie trimis de
(23 apr 2008, 12:39:19
Daca urmariti discursul lui Monacu, va vedti da seama ca are grave probleme sa zicem de exprimare. Nu e in stare sa duca o propozitie pina la capat. Face pauze foarte lungi. Per total mai mult a tacut decit a ciripit agramat frazele si alea scrise pe o foaie de hirtie!
2.   Nedreptate trimis de
(23 apr 2008, 17:44:43
Dupa cum se vede si din articol, performanta si munca unui profesor se masoara doar in rezultate la olimpiade si concursuri. Dar cati profesori au sansa sa predea unor elevi cu care sa te poti prezenta la un concurs? 10%??? Cred ca e prea mult!!! Profesorii care trebuie sa faca fata elevilor care vin din medii foarte defavorizate, care aproape nu stiu sa scrie si sa citeasca, care se comporta in mod agresiv, care sunt violenti si nu stiu sa vorbeasca decat foarte vulgar, pentru care cuvantul "educatie" este strain...ce avantaje au??? Atata timp cat aceasta categorie de profesori va fi desconsiderata, in scoli va exista violenta si noncalitate. Munca unui astfel de profesor e de zeci de ori mai mare decat a celor care au copii olimpici. Pentru ca....OLIMPIVCI SUNT FACUTI DE MAMA SI TATAL LOR, CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU. Nu este meritul profesorilor de la clasa nici macar in proportie de 5%. Si la scolile bune din oras se ajunge doar cu pile, relatii si plicuri.
3.   Daca tot ISJ -ul le evalueaza trimis de
(23 apr 2008, 19:39:46
Daca tot ISJ-ul nostru cel omnipotent evalueaza si aceste dosare, pentru ca sunt acolo la evaluare niste persoane care in viata lor nu vor ajunge sa faca pentru invatamant ce au facut altii la catedra intr-un an, este clar ca unii s-au cam "ras" de diplome de excelenta. Ghinionul lor, ca le-a venit vremea de pensionare tocmai acum.

Cat despre rezultatele care se au in vedere la evaluare, ma mir ca li se mai recunosc merite si bietilor "palmasi"de la catedra. In general, toate meritele erau "asumate" de sefi, sefuleti, sefuti, de la diverse niveluri din ISJ.

Cam asa se va intampla si dupa terminarea Olimpiadei de Limba Romana - faza nationala, cand meritele pentru buna organizare vor reveni unor "sefute" din ISJ, care vor omite (oare de ce?) sa mentioneze ca, de fapt, cele mai mari merite le au profesorii (de limba romana dar si de alte specialitati) si directorii de scoli care "au rupt de la gura" cate 10-50 de lei ca sa ajute la derularea cu succes a acestei activitati..
4.   Atentie ! Pana pe 28 se mai pot depune trimis de
(23 apr 2008, 20:03:54
Cam pana la "rezolvarea contestatiilor" se mai pot depune, dar ATENTIE, nu tot la ISJ, listele cu semnaturi pentru candidatura independenta a ...stim noi cui...si se rezolva "garantat 100%" diploma de excelenta. Care nu aveti listele, ne pare rau, dar nu veti intruni punctajele necesare. Asa ca, la munca, nu asteptati "pomeni".... totul costa la ISJ-ul ...lor....
5.   Nu e corect! trimis de
(24 apr 2008, 01:00:27
aici nu se tine cont ca poti nimeri clase in care nu exista elevi dotati sau macar carora sa le sclipeaca putin mintea ca saai cu ce si cu cine incepe pregatirea pentru o olimpiada.am mai citit la realitatea tv ca pana si salarileprofesorilor vor fi masurate in functie de performante. e o prostie.daca nu ai cu cine lucra, nu meriti un salariu bun? am auzit de prof care au depus fmult timp ptr a pregati elevi si rezultatul a fost nesatisfacator.deci,pana la urma,elevul decise situatia unui prof, daca nu v ati dat seama. adica faptul ca am o facultate, si poate si un masterat,apoi definitivat( ca si asta mi se pare o prostie),faptul ca ajung la atata experienta in ani de munca cu elevii nu spune nimic? e zero? trebuie sa am norocul sa dau peste elevi foarte buni , sa i trimit la olimpiade, ca sa se vada ca merit un salariu bun?
6.   MONACU UN INCOPETENT trimis de
(24 apr 2008, 11:12:22
MONACU ASTA ESTE UN INCOPETENT, NU E IN STARE NICI SA VORBEASCA BINE ROMANESTE....E O RUSINE PT ACEST JUDET CU ASA PERSOANA LA CONDUCEREA INSPECTORATULUI.....UN SPAGAR, NUMAI CU MITA MERGE DACA VREI CEVA, CE DE ALFEL TI SE CUVINE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei