Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Caz dificil

La un pas de moarte din cauza unei complicaţii a sarcinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără de 30 ani, din Dolhasca, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Suceava, unde a ajuns ieri din cauza unor complicaţii extrem de grave survenite în timpul sarcinii.

Femeia, gravidă în luna a VIII-a, a fost operată în regim de urgenţă, iar medicii speră ca intervenţia, care s-a dovedit prea târzie pentru copil, să o salveze măcar pe ea.

Mihaela I. a ajuns la Spitalul Suceava în cursul dimineţii de ieri, prin transfer de la Fălticeni. Tânăra se afla în stare critică, iar după primele 20 de minute de la internare, timp în care i s-au făcut o serie de analize, a fost dusă în sala de operaţii.

Dr. Cristian Irimie, şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul celei mai mari unităţi sanitare sucevene, spune că femeia a fost internată cu suspiciune de apoplexie utero-placentară, respectiv dezlipirea prematură a placentei, diagnostic care a fost confirmat intraoperator.

Potrivit medicului, pacienta prezenta şi preeclampsie, reprezentată printr-o stare patologică a femeii însărcinate, caracterizată prin hipertensiune arterială şi edeme masive.

 

Criză de medicamente la Obstetrică-Ginecologie

„Practic, s-a desprins placenta, iar în spatele ei s-a acumulat sânge, întrerupându-se circulaţia între mamă şi făt. Din această cauză, copilul a murit, iar mama riscă complicaţii postoperatorii care-i pun viaţa în mare pericol. Ea ar putea întâmpina probleme de coagulare a sângelui, ar putea face insuficienţă renală”, a explicat dr. Cristian Irimie, adăugând că astfel de cazuri precum cel al tinerei din Dolhasca sunt mai rare, dar cu o rată crescută a mortalităţii, chiar în ciuda unui tratament aplicat corect.

Şeful secţiei de Obstetrică-Ginecologie a arătat că, la această oră, în secţia pe care o conduce, foarte multe dintre medicamentele de bază lipsesc, iar o parte dintre paciente sunt trimise să-şi cumpere din farmacii produsele de care au nevoie.

„Nu avem antibiotice, diazepam, dar cel mai rău este pentru anestezişti, care se confruntă cu şi mai multe probleme decât noi la capitolul medicamente. Vom face însă tot ce se poate pentru ca această bolnavă să nu sufere din cauza lipsurilor. Următoarele ore vor fi critice pentru ea”, a punctat dr. Cristian Irimie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La un pas de moarte din cauza unei complicaţii a sarcinii.
 Vizualizări articol: 1134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
La un pas de moarte din cauza unei complicaţii a sarcinii4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salvarea trimis de
( 9 apr 2008, 17:30:24
incercati domnilor doctori sa salvati viata femeii.

1.1  RE: Salvarea trimis de
( 9 apr 2008, 18:38:10
cum masa in****sa fie medicamente daca se fura de zor la noi
2.   Salvati-o trimis de
( 9 apr 2008, 19:37:29
DOMNILOR DOCTORI FACETI TOT POSIBILU SI SALVATI-0.REDATI VIATA ACESTEI FEMEI.

3.   Cum trimis de
( 9 apr 2008, 20:37:23
mamica mea a murit la nastere din cauza incompetentei dr. Larion din Falticeni va intreb, se mai poate muri la nastre in zilele de azi ? ... n-as crede

va rog , salvati macar viata mamei , piinea de orfan e tare, tare amara

4.   Falticeni trimis de
(10 apr 2008, 08:50:03
La Falticeni se moare cu zile. Mai bine ar inchide Spitalul. La chirurgie daca te duci cu entorsa iti spune ca trebuie operatie, daca spui ca o faci la Suceava, atunci iti pune piciorul in gips si te trimit acasa, pt. ca nu e nevoie de operatie. Conditiile sunt sub orice critica, te interneaza in spital si la externare te cheama la control la cabinetele particulare, unde preturile sunt de cateva ori mai mari ca ale unei policlinici private din Suceava.
5.   Mama trimis de
(10 apr 2008, 13:36:42
rReferitor la aricolul anterior,mama a 17 copii ! Ptr cei care o considera ,,animala,, faceti o analiza a situatiei. DZEU i-a dat sanatate si putere ,ceea ce nu multe femei o au, chiar si cu 1-2 copiii.decat sa ajungi o batrana sg in casa ,fara sa aiba cine iti trece pragul din cauza ca ti-a fost frica de ziua de maine sau ai avut putini si te-au parasit,mai bine sanatoasa,multi copii si binecuvantarea Domnului!

Sa ne rugam si ptr aceasta mama care a avut probleme,sa o vindece si sa o mangaie ptr pierderea copilasului.DOAMNE AJUTA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei