Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertisment

Noul mod de salarizare a medicilor îi lasă pe subalterni la mâna şefilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor, dr. Cristian Irimie (foto), şi-a manifestat ieri dezaprobarea faţă de noul mod de salarizare, prevăzut în Ordonanţa 17/2008, care va fi pus în aplicare din această lună. Reprezentantul doctorilor suceveni s-a plâns de discriminare în noul sistem de plată şi l-a avertizat pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, că printr-o serie de prevederi comite un abuz.

Irimie a arătat că schimbarea sistemului de salarizare după performanţă îi lasă pe subalterni la mâna şefilor de secţii, lucru care ar “deschide cutia Pandorei”.

El a explicat că, potrivit ultimelor reglementări, salariile de bază individuale ale medicilor pot fi majorate sau diminuate în funcţie de realizarea indicatorilor specifici de performanţă ai managementului secţiei. Pentru medici, propunerea de majorare sau diminuare salarială se face de către şefii de secţie, iar pentru aceştia din urmă, de către manageri.

Având în vedere aceste aspecte, şeful CJM Suceava a ţinut să precizeze că nu există criterii după care să fie clasificată performanţa medicilor şi a apreciat că majorarea salariului unuia dintre colegi ar însemna automat diminuarea altuia, în condiţiile în care bugetul este fix şi trebuie menţinută încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli. „Să pui un şef de secţie să împartă banii este un abuz, se deschide cutia Pandorei. De aici vor începe problemele în relaţiile dintre medici, acele mâncătorii, pile, pâră, turnătorii”, a spus Irimie.

 

Majorare salarială inexistentă

Totodată, preşedintele CJM Suceava l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii de dezinformarea opiniei publice, în condiţiile în care a anunţat că salariile medicilor vor fi dublate şi că acestea pot fi majorate cu până la sută la sută în cazul în care spitalul sau secţia dispune de venituri proprii, altele decât cele care provin din contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Irimie a explicat că, de la 1 aprilie 2008, salariul brut al unui medic primar este cuprins între 1.500 şi 2.094 lei, urmând ca de la 1 octombrie 2008 acesta să varieze între 1.575 şi 2.199 lei, însă sumele pe care le încasează medicii la această oră se încadrează deja în aceste limite.

„Salariul meu de medic primar este acum de 1.661 lei. Acest lucru înseamnă că ministrul dezinformează opinia publică, anunţând o dublare a salariilor medicilor care de fapt nu este reală. Pe de altă parte, posibilitatea de a face venituri proprii într-un spital de urgenţă se limitează la prestaţii cu plată pentru neasiguraţi sau la cerere, ori asigurarea de condiţii hoteliere de lux, ceea ce se întâmplă în puţine cazuri. Ca atare, veniturile proprii nu sunt prea mari şi atunci de ce să amăgim iar oamenii că medicii primesc mai mulţi bani”, a explicat preşedintele CJM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul mod de salarizare a medicilor îi lasă pe subalterni la mâna şefilor.
 Vizualizări articol: 2048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Noul mod de salarizare a medicilor îi lasă pe subalterni la mâna şefilor3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stupoare! trimis de
( 8 apr 2008, 14:39:46
dupa ce ca sunt sectii unde se lucreaza cu supraaglomerare de bolnavi si lipsa de personal (si se stie motivul: "lipsa" unei organigrame bazata pe criterii decente de normare a muncii personalului si binenteles "blocarea" posturilor, chiar si pentru angajari pe perioada determinata - a se citi spaga!), iata ce-si mai propun idiotii de la minister: acordarea salariilor pe "criterii de performanta" a ochilor! RUSINE LOR SI LE UREZ SA AJUNGA PE PAT DE SPITAL SI SA FIE INGRIJITI DE PERSONAL SALARIZAT PE "CRITERII DE PERFORMANTA" STABILITE DE EI!
2.   Ca de obicei trimis de
( 8 apr 2008, 16:44:22
Reforma reformelor are o traiectorie absolut haotica, dovada a incompetentei ministeriale si a lipsei de conlucrare cu specialistii din Sanatate. Medicii tineri pleaca datorita, in primul rand salariilor proaste, dar sunt readusi in sistem pensionarii; integram medicii de ambulatoriu in spitale, dar cream conditiile ca sa scapam de ei si, tot asa!
3.   Rusine trimis de
( 8 apr 2008, 17:45:03
sunt cadru medical si vreau sa zic ca nu raman in aceasta tara in care sistemul sanitar e dat la oparte, mai bine vanzator la kawfland cu 12 mil decat cadru medical cu cca 5 mil/ luna.

4.   Spre noi culmi ........ trimis de
( 8 apr 2008, 20:32:18
.......de cretinism ministerial.

Daca sectia produce venituri altele decat cela de la casa acestea se duc in contul spitalului ca nici o sectie nu are cont propriu deci...........cum?

Daca seful de sectie este mai putin performant decat subordonatii lui (si cazurile nu sunt putine) va recunoaste el acest lucru dandu-le salarii mai mari? NICI PESTE CADAVRUL LUI! dar nu-i bai ca dmn ministru, sfatuit de jigodiile din jurul lui, a dat criteriile necesare perpetuarii incompetentei si pupincurismului

Si cum e cu incadrarea in bugetul sectiei? Simplu este o redistribuire a fondului de salarii a sectiei la discretia absoluta a sefului .................nici sa vomit nu mai pot ca nu merita !

VA COMPATIMESC DRAGI BOLNAVI CA CINE MAI STIE CEVA CARTE SI AVEA DUBII PRIVIND PLECAREA IN AFARA VA FI DETERMINAT SA O FACA DE ACTUALA ABERATIE MINISTERIALA

INMORMANTARE PLACUTA !
4.1  RE: Spre noi culmi ........ trimis de
( 9 apr 2008, 10:22:37
m-am saturat de aceasta figura ...pana mai ieri era DASCALIUC ACUM APARE DOCTOR IRIMIA..FRATILOR NU MAI AVETI ALTE PERSONAJE...DU-TE DOMNULE SI CRESTETI NEPOTII NU TE MAI DA LA ZIAR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei