Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lupte pe sediul TPL

Primăria Suceava se ia “la trântă” cu firmele lui Carabulea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Executare silită pentru societatea de transport public local din municipiul Suceava. În baza unei hotărâri judecătoreşti, TPL Suceava va fi evacuată marţi din clădirile în care îşi desfăşoară activitatea. Clădirile respective, ce au aparţinut falimentarului TPS, au fost cumpărate la licitaţie de firmele de transport ale miliardarului Ilie Carabulea. După ce varianta de colaborare în privinţa realizării unei societăţi de transport public în comun, prin parteneriat între firmele lui  Ilie Carabulea şi Primăria Suceava, nu a fost realizată, a început o luptă acerbă pentru clădirile, dar mai ales terenurile bazei auto a TPS, de aproape două hectare.

Primarul Ion Lungu a făcut public faptul că în cursul zilei de marţi, 8 aprilie, un executor judecătoresc va merge la sediul societăţii de transport în comun, pentru a o evacua din clădirile pe care le ocupă.

“Am primit de la executorul judecătoresc Cezar Ţugui o somaţie prin care ni se spune că în data de 08.04.2008, între orele 11 şi 14.00, va avea loc evacuarea TPL din imobilele TASA. Totuşi, cei de la TASA s-au intabulat pe clădirile pe care le-au cumpărat, cât şi pe cele pe care nu le-au cumpărat. Noi am depistat acest lucru, avem corectura făcută la Cadastru, încât cei de la TASA au 4059 de metri pătraţi, aferent celor 10 clădiri pe care le-au cumpărat, iar municipalitatea are aproximativ un hectar şi jumătate de teren. Aşadar, într-o situaţie de criză, putem să ne extindem acolo, să construim şi să ne desfăşurăm activitatea în continuare”, a declarat Ion Lungu.

O situaţie asemănătoare a avut loc în 2006, când TASA a pus sechestru pe clădiri şi a interzis ca autobuzele să mai fie ţinute în curtea întreprinderii, baricadând intrarea cu porţi de fier şi angajaţi ai unei firme de pază.

 

“Nu au decât să ajungă la clădiri cu elicopterul”

Făcând referire la acea perioadă tulbure, în care autobuzele erau scoase în stradă, iar angajaţii TPL ţinuţi la poartă, în frig, primarul Sucevei a spus că situaţia se poate inversa acum, când Primăria are dovada faptului că e proprietară pe cea mai mare parte a terenurilor.

“Ei s-au intabulat doar pe terenul de sub clădiri, nu şi din curte. Dacă vor să-l folosească, trebuie să ne plătească chirie. Oricum avem un atu în acest conflict dintre noi. Dacă vor să fie dificili şi să ne pună beţe în roate, şi noi putem să le interzicem accesul în curte. Nu au decât să ajungă la clădiri cu elicopterul”, a adăugat Ion Lungu, arătând actele prin care Primăria Suceava este intabulată pe terenurile folosite de către fostul TPS.

În concluzie, TPL poate fi evacuat din birouri, dar nu şi din curtea societăţii, unde va putea fi construit un nou sediu, precum şi hale pentru desfăşurarea activităţii societăţii de transport public în comun, conflictul dintre Primărie şi firmele lui Carabulea ajungând într-un punct în care unul din ei e scos din nişte clădiri la care celalalt nu va avea acces.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava se ia “la trântă” cu firmele lui Carabulea.
 Vizualizări articol: 2535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava se ia “la trântă” cu firmele lui Carabulea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oras de tarani adevarati in proprtie 76% conform s trimis de
( 4 apr 2008, 17:21:59
DRAGI FORUMISTI! CITINDU-VA RANDURILE NU POT SA FAC DECAT O REMARCA: SUCEAVA,RENUMIT ORAS DE CRETINI !!!!!!!!!!!!!!!
2.   Cretina sefa de peste Siret trimis de
( 4 apr 2008, 18:39:09
Mai reghetzanca de la Botsenii Tzarii Paielor , esti reprezentativa pentru o zona defavorizata si plina de frustrari ...

Esti venita odata cu lotul de caini vagabonzi exportati la mizul noptii ...

Catzea in calduri ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei