Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă

Medicul acuzat de moartea fetiţei de cinci luni dă vina pe un păianjen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Medicul acuzat că a consultat superficial o fetiţă în vârstă de cinci luni, care a murit la câteva ore după ce părinţilor li s-a spus că micuţa lor nu are nimic grav, susţine că nu este cu nimic vinovat.

Doctorul Ion Costaş nu crede că fetiţa, Rebeca, a murit din cauza pneumoniei, aşa cum a stabilit medicul legist de la Câmpulung Moldovenesc, bănuind că vinovat de nenorocirea prin care trece familia Alexandru poate fi şi un păianjen.

Dumitru şi Vasilica Alexandru se pregăteau, ieri, în jurul orei 13:00, să-şi înmormânteze fata, însă ceremonia funerară a fost amânată pentru câteva ore de medicii legişti de la Suceava, care au venit să mai facă o necropsie în acest caz, pentru a înlătura orice dubiu şi a stabili cu exactitate cauza morţii.

Pe lângă Rebeca, familia Alexandru mai are doi copii, în vârstă de 2, respectiv 3 ani. Trăiesc doar din cele câteva sute de lei primite de la stat pentru îngrijirea copiilor şi de pe urma celor câteva animale şi orătănii din gospodăria lor.

 

„A consultat-o cu stetoscopul peste două rânduri de haine”

Adunaţi la căpătâiul micuţei Rebeca, Dumitru Alexandru şi soţia sa au povestit cum, sâmbătă seară, au observat că mezina familiei are febră şi i-au apărut pe corp mai multe bubiţe.

„Avea pe burtică o bubiţă roşiatică aşa... Am mai găsit una pe picior şi una pe fund. I-am dat Nurofen pentru copii şi un supozitor pentru răceală. Am văzut că nu-i trece, avea temperatura 38 cu 5 şi am dus-o la spital”, spune bărbatul.

Tatăl îndoliat spune că nu i-a dat prin cap să sune la 112 şi a umblat din poartă în poartă până a găsit pe cineva să-l ducă cu maşina la spitalul din Broşteni, aflat la aproximativ trei kilometri de casa sa.

În acea noapte, de gardă la Spitalul din Broşteni era doctorul Ion Costaş. „I-am arătat petele şi i-am spus că are febră. El s-a uitat şi a spus că nu e nimic cu petele alea. Apoi, a consultat-o cu stetoscopul peste două rânduri de haine, s-a uitat la fetiţă în gât, i-a pus termometrul şi ne-a spus că nu e nimic grav, să plecăm liniştiţi acasă”, continuă să povestească Dumitru Alexandru. Bărbatul a avut, totuşi, un presentiment şi i-a cerut doctorului Costaş să-i dea trimitere şi o ambulanţă pentru a-şi duce copilul la spitalul din Vatra Dornei, neavând încredere în diagnosticul pus de medicul din Broşteni.

„M-a bătut prieteneşte pe spate şi mi-a spus să nu-mi cheltui banii degeaba, să mă duc acasă, că o să fie totul bine...”, îşi pune mâinile în cap tatăl Rebecăi.

 

Cine e vinovat de moartea Rebecăi?

Ajunşi acasă, soţii Alexandru s-au hotărât să doarmă pe rând, pentru ca unul dintre ei să o supravegheze mereu pe Rebeca.

„Spre dimineaţă ne-a furat somnul... Eu m-am trezit pe la şase fără ceva, să dau mâncare la animale. Când m-am uitat la fetiţă, am observat că era plină de bubiţe şi nu mai sufla. În acel moment am început să ţip şi am leşinat...”, e resemnată Vasilica Alexandru.

Deşi recunoaşte că a avut intenţia, la nervi, să meargă să-şi facă dreptate singur, Dumitru Alexandru spune că vrea ca cei vinovaţi de moartea fetiţei sale să fie traşi la răspundere.

„Doctorul e vinovat, după părerea mea. Poate fetiţa ar fi mai avut o şansă, dacă era consultată cum trebuie şi i se depista boala. Şi eu am partea mea de vină, că nu am dus-o la spital la Vatra Dornei sau chiar la Suceava. Dar m-am gândit că din moment ce doctorul spune că nu e nimic grav, aşa e...”, se stăpâneşte cu greu să nu plângă tatăl Rebecăi.

 

Doctorul Costaş: „Un caz ciudat”

Acuzat de moartea fetiţei în vârstă de cinci luni, doctorul Ion Costaş spune că nu se consideră cu nimic vinovat. Doctorul susţine că fetiţa nu prezenta nici un simptom care să-i indice că suferă de pneumonie şi lasă de înţeles că diagnosticul pus de medicul legist nu este corect.

„Fetiţa avea o bubiţă pe burtă de un milimetru şi jumătate, ca şi când ar fi fost înţepată, muşcată... Am controlat-o să nu fie şi alte probleme, însă nu mi s-a părut nimic în neregulă. Nu am găsit absolut nimic, nici în gât, nici pulmonar, motiv pentru care le-am cerut părinţilor să meargă înapoi acasă, să continue tratamentul pe care i l-au administrat fetiţei înainte de a o aduce la spital şi să urmărească evoluţia acelei bubiţe”, explică Ion Costaş.

Medicul de la Broşteni spune că în cei peste 20 de ani de când lucrează în sistemul de sănătate nu a mai întâlnit un caz atât de ciudat şi că nu îşi poate explica din ce cauză a murit Rebeca Alexandru.

„Nu contest eu un medic legist, dar totuşi nu cred că a fost vorba de pneumonie. Mi-aş fi dat seama. Să nu fi fost o înţepătură de ceva, ori un păianjen, o căpuşă... posibil să fi făcut o alergie la ceva, să fi intrat în şoc anafilactic... e dubios oricum”, completează doctorul Costaş.

 

Încă o necropsie

Cum părinţii Rebecăi Alexandru au făcut plângere la Poliţie, încercând să afle cu exactitate cauza morţii fetei lor, ieri după-amiază, la Broşteni, s-a deplasat o echipă a Serviciului Judeţean de Medicină Legală Suceava, pentru o nouă necropsie în acest caz.

Potrivit şefei SJML Suceava, doctor Lăcrămioara Bălan, concluziile finale vor putea fi stabilite abia peste o săptămână-două, când vor veni rezultatele de la laborator.

„Am recoltat mai multe probe biologice şi urmează să le analizăm la laborator. Deocamdată, mergem pe acelaşi diagnostic, de pneumonie. În maxim două săptămâni, sperăm să putem spune cu exactitate care a fost cauza morţii acestei fetiţe”, ne-a declarat, ieri după-amiază, doctorul şefa SJML Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul acuzat de moartea fetiţei de cinci luni dă vina pe un păianjen.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Medicul acuzat de moartea fetiţei de cinci luni dă vina pe un păianjen3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spitalele din romania trimis de
( 3 apr 2008, 11:14:45
n-ai bani sa dai nu se uita nimeni la tine. asta e realitatea. (nici macar la urgente)
2.   Nesimtire trimis de
( 3 apr 2008, 12:04:02
"Sa nu fi fost o �ntepatura de ceva, ori un paianjen, o capusa." ASA GRAIESTE "DOCTORUL"... LA FEL DE POSIBIL E SI S-O FI RAPIT EXTRATERESTRII PENTRU A FACE EXPERIMENTE PE EA.

BAI, DAR TU DE CE ERAI ACOLO? NU CA SA DAI UN DIAGNOSTIC? SAU N-AU AVUT NEFERICITII AIA BANI SA-TI PLATEASCA DERANJUL? INCHISOARE AR TREBUI SA SCRIE PE TINE!
2.1  RE: Nesimtire trimis de
( 3 apr 2008, 19:11:50
pentru doctor este doar un caz ciudat,in realitate este viata unui copil.este o crima! te iubesc Genovica!
3.   Toti ciobanii sunt doctori trimis de
( 3 apr 2008, 12:11:00
se intampla tot timpul in spitalele din moldova toti asteapta numai bani ca sa se uite la tine.de ce?

pt. ca ei sa aiba vile, masini

si noi sa ne taraim de durere in fata lor.

macar cand e vorba de copii ar trebui sa fie mai receptivi, ca ei sunt mai plapanzi.

trebuie dat afara din medicina dl. doctor.sa doarma bine noaptea cand ar trebui sa fie de garda.

sa nu-l mai deranjeze pacientii....

4.   Adevarat teatru de....incompetenta !!!! trimis de
( 3 apr 2008, 12:13:27
pai daca avea ....pneumonie , de unde au aparut.....petele de pe piele ????

petele erau cand medicul a consultat fetita , deci erau primele.....SIMPTOME la care saracul...medic n-a fost in stare sa dea o....diagnoza !!!!!

dar cum putea sa dea o diagnoza ....buna , daca consultarea cu stetoscopul l-a facut ....."peste doua r�nduri de haine" ????

e si normal ca dupa asa consultatie sa spui ca e doar o.....pneumonie .

SPER CA SISTEMUL SANITAR DIN BROSTENI SA FIE ATAT DE....INTELEGENT CA SA TRIMITA O ECHIPA DE MEDICI PENTRU A CONSULTA SI RESTUL.... FAMILIEI CA AICI POATE FI VORBA DE CEVA CU MULT MAI.....PERICULOS DECAT....PNEUMONIA !!!!!

4.1  RE: Adevarat teatru de....incompetenta !!!! trimis de
( 3 apr 2008, 12:20:02
ps. posibila.....boala de sange cu caracter...epidemic , la care s-a adaugat incompetenta si lipsa de profesinalism !!!!

UN SISTEM SANITAR EFICIENR , DEJA AR FI CONSULTAT RESTUL FAMILIEI !!!!!
5.   Ma mir trimis de
( 3 apr 2008, 14:08:24
ma mir de ce nu i-a dat niste romergan ca acest medicament este indicat de domnul doctor la orice boala.
6.   DACA AI BANI trimis de
( 3 apr 2008, 14:18:08
IN SISTEMUL SANITAR DIN JUDETUL SUCEAVA DACA AI BANI AI SI MAMA SI TATA SE VEDE CA PARINTII NU AU AVUT BANI PTR A ATRAGE ATENTIA DOCTORULUI
7.   Sistem bolnav trimis de
( 3 apr 2008, 14:29:44
in brosteni medicii iau banu grei din garzile din centrul de permanenta care nu se justifica prin asistenta medicala pe care o acorda, exista o substatie de ambulanta care numai pentru bolnavi nu e folosita.exista deci posibilitatea ca fetita sa fie tratata sau transportata la un spital, dar daca nu e interes sau daca soferii si asistentele de pe ambulante dorm,asa ne mor copii iar parintii raman cu constiita incarcata ca nu si-a dus el singur copilul la un spital adevarat, nu gluma de spital cum se numeste cel din brosteni.
8.   DOCTURUL ASPIRINA trimis de
( 3 apr 2008, 21:50:34
I SE MAI SPUNE SI D R. ASPIRINA
9.   Criminalul trimis de
( 3 apr 2008, 22:11:19
ai merita sa fi in locul copilului in pamint asa unul ca tine nu are ce cauta pe pamint sa vindece bolnavi.
10.   RUSINE trimis de
( 3 apr 2008, 22:17:58
Mor oamenii cu zile si nimeni nu face nimic. Da sa fi mierlit ceva neam de om politic??? Atunci sa fi vazut scandal! Pt. omul de rand nu se sinchiseste nimeni! Halal Romanie!!!!!

11.   E strigator la cer trimis de
( 4 apr 2008, 07:59:50
am si eu un baietel de 2 ani . nu stiu ce as face intr-o astfel de situatie , probabil prima data l-as strange de gat pe doctor. fratilor suntem in anul 2008 , nu se poate sa murim cu zile .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei