Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Reacţie

Primăria Fălticeni, amendată pentru tăierea abuzivă de arbori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primăria Fălticeni a fost amendată ieri de Garda de Mediu, fiind acuzată de  defrişarea ilegală a unei porţiuni din Parcul Nada Florilor. Amenda, în valoare de 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi), a fost dată pentru încălcarea legii de Mediu, pentru tăierea neautorizată a 21 de arbori, din cinci specii diferite.

Acţiunea de tăiere a arborilor a avut loc vineri, pe strada Teilor, pe o porţiune de la intrarea în parcul Nada Florilor, pomenit şi în scrierile cunoscutului romancier Mihail Sadoveanu.

Conform şefului Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, angajaţii Primăriei Fălticeni au tăiat fără nici un fel de autorizaţie, aviz sau acord, un număr de cinci salcâmi, opt tei, patru molizi, un cireş şi trei pini.

“Aceşti arbori reprezentau faţa parcului Nada Florilor, erau partea cea mai frumoasă, iar tăierile nu se opresc aici. În total, urmează să se defrişeze o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi, pentru a fi făcută acolo o sală de sport polivalentă. Nu înţeleg de ce nu au identificat o altă locaţie pentru această construcţie, sunt în jur o mulţime de terenuri arabile, libere de sarcină, nu era nevoie să distrugă un spaţiu verde, atât de frumos”, a declarat ieri dimineaţă Constantin Harasim, care a precizat că pentru fapta comisă, municipalitatea fălticeneană e pasibilă de o amendă cuprinsă între 30.000 şi 80.000 de lei.

 

Amendă contestată

Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a recunoscut faptul că în cursul zilei de ieri instituţia pe care o conduce a fost amendată cu suma de 30.000 de lei pentru tăierea neauatorizată a arborilor din zona Nada Florilor, dar e decis să conteste în justiţie măsura Gărzii de Mediu.

“Atunci au venit la noi reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi ne-au cerut ca în termen de o săptămână să le predăm amplasamentul viitoarei săli de sport polivalente. Trebuia să ne apucăm de lucru imediat, pentru că pe lângă acţiunea de tăiere a copacilor, mai trebuie să curăţăm terenul şi de cioate. Oricum vom contesta în instanţă amenda dată şi cred că o vom putea anula, pentru că în acel moment aveam deja declanşate procedurile de autorizare pentru tăierea arborilor, dovadă fiind faptul că azi avem toate avizele şi acordurile necesare, inclusiv marcajele de la ITRSV”, a declarat Vasile Tofan.

Mai mult, primarul din Fălticeni crede că tot scandalul a pornit de la „unii binevoitori care şi-au băgat coada”, din cauza apropiatei campanii electorale.

“Înţelegeam să fim amendaţi dacă făceam ceva în interes propriu, o construcţie comercială sau vile acolo, dar e vorba de o sală de sport polivalentă, un lucru benefic comunităţii”, a adăugat primarul fălticenean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni, amendată pentru tăierea abuzivă de arbori.
 Vizualizări articol: 923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Primăria Fălticeni, amendată pentru tăierea abuzivă de arbori3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai primare ...educare ! trimis de
(26 mar 2008, 01:09:59
Sala polivalenta ? RUSINE PTR TAIEREA COPACILOR !
1.1  RE: Mai primare ...educare ! trimis de
(26 mar 2008, 08:15:24
fa ceva nu strica ce au facut alti

nai valoare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei