Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Planuri

Previziuni optimiste pentru modernizarea DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că modernizarea DN 17 pe porţiunea Suceava – Poiana Stampei ar putea fi finalizată în proporţie de 90% până în luna august 2008.

Onofrei a precizat că drumul va putea fi dat în folosinţă la acest termen doar în condiţiile în care vor fi adoptate mai multe măsuri urgente în vederea asigurării condiţiilor de lucru pentru constructorii care realizează lucrările de modernizare.

Prefectul a arătat că la această concluzie s-a ajuns în urma întâlnirii pe care a avut-o la începutul acestei săptămâni cu firmele care execută lucrările, dar şi cu consultanţii, reprezentanţii Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, şi ai celorlalte instituţii implicate în realizarea acestei investiţii.

„După această întâlnire am trimis cea de-a 30 intervenţie în cazul modernizării acestui drum. În acest sens, am trimis o scrisoare la ministrul transporturilor, Ludovic Orban, în care am prezentat concluziile acestei întâlniri, precum şi solicitările şi problemele pe care le-au prezentat şi reclamat constructorii”, a declarat Orest Onofrei.

 

Solicitări pentru suplimentarea fondurilor alocate

Prefectul de Suceava a arătat că una dintre cele mai mari probleme apărute în modernizarea DN 17 ţine de solicitarea SC CF - Grup Colas Iaşi de suplimentare a fondurilor alocate pentru execuţia lucrărilor.

Onofrei a arătat că în condiţiile în care această suplimentare nu va fi aprobată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, firma din Iaşi, care execută lucrările pe tronsonul Suceava – Sadova, ameninţă cu rezilierea contractului.

„Atât consultantul proiectului, cât şi Compania de Drumuri susţin că sunt de acord şi că solicitarea firmei este justificată, însă au subliniat că suma cerută suplimentar nu este rezonabilă. În aceste condiţii, va trebui găsită cea mai bună soluţie, pentru că rezilierea contractului va însemna întârzierea proiectului cu foarte mult timp”, a declarat Orest Onofrei.

În acelaşi timp, el a mai spus că alte probleme apărute au legătură cu realocarea reţelelor de utilităţi din apropierea drumurilor, subliniind că legislaţia actuală este contradictorie în ce priveşte instituţiile care realizează şi achită aceste lucrări.

Nu în ultimul rând, prefectul a mai spus că modernizarea DN 17 este îngreunată şi de modul în care firma austriacă Strabag realizează lucrările de reabilitare a reţelelor de apă potabilă din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

 

Probleme pe Mestecăniş

Orest Onofrei a apreciat că până în luna august 2008 se va da în folosinţă 90% din drumul dintre Suceava şi Poiana Stampei, singurele probleme înregistrându-se în zona Mestecăniş. Aici, a arătat prefectul, există o serie de probleme ce ţin de complexitatea geologică a versantului, şi care favorizează infiltrarea apei.

Până la finalizarea lucrărilor, Onofrei a spus că firmele care execută lucrările de modernizare au dat asigurări că în maxim două săptămâni vor turna un covor asfaltic provizoriu, astfel încât să acopere gropile existente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Previziuni optimiste pentru modernizarea DN 17.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Previziuni optimiste pentru modernizarea DN 173.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar campanie electorala trimis de
(19 mar 2008, 11:20:41
Ce inseamna 90% ? Inseamna ca la fiecare 100 m de drum 10 m vor ramane nereabilitati ? De cate ori a fost d-l Onofrei pe acest drum ?
2.   Minciuni trimis de
(19 mar 2008, 11:23:51
nu va fi gata nici in august 2o1o.cine a mers spre bistrita stie ade3varul.miniciuni de prefect care peste citeva luni va ramine somer.
3.   Politicieni Caragiale trimis de
(19 mar 2008, 12:39:39
Stergeti-l de pe harta ca drum european, poate fi comunal sau local ,in nici un caz european.Cine a facut contractul , cine urmareste calitatea lucrarilor si respectarea graficului din partea beneficiarului?

Domnul prefect ce raspundere are?
4.   Politicieni Caragiale trimis de
(19 mar 2008, 12:40:13
Stergeti-l de pe harta ca drum european, poate fi comunal sau local ,in nici un caz european.Cine a facut contractul , cine urmareste calitatea lucrarilor si respectarea graficului din partea beneficiarului?

Domnul prefect ce raspundere are?
5.   Auzi la asta trimis de
(19 mar 2008, 16:11:19
Orest Onofrei,Putzitanua drecului,,,cu moinciunile tale cu tot.Cine naiba te mai vrede,,,,,cand se vad realizarile,,,,,,astea cateva luni mai pupi functia de prefect,,,ca dupa aia o sa ****p--a si no s te mai bage nimeni in seama,,,,,!
6.   Marea realizar, un drum ! trimis de
(19 mar 2008, 17:04:39
Mare realizare e si cu drumul asta. Va dati seama oameni buni , o sa avem dupa lupte seculare un KAKAT de drum pe care nu incap mai mult de 3 masini una langa alta. Si ce nu va ajunge, doar tuciurii da bucale isi fac autostrazi sa ajunga ei mai repede la mare si la munte, prostimea poate sa circule cu trenul .
7.   Gogosi trimis de
(19 mar 2008, 17:57:08
Minciunile lui Onofrei te lasa cu gura cascata, partea de drum facuta deja are gauri , calitate 0 . Uitati-va ce falci de om puturos are si acest prefect , mai slabeste taica cada comotia in tine , mergi si vezi cum se lucreaza nu sta numai la gratare si tuici.
8.   Suntem niste prosti trimis de
(19 mar 2008, 19:03:51
Solicitarea SC CF - Grup Colas Iasi este suplimentarea fondurilor alocate pentru executia lucrarilor. Totodata, consultantul proiectului si Compania de Drumuri sustin ca sunt de acord si ca solicitarea firmei este justificata. De ce este justificata? Pentru ca muncitorii firmei in cauza au "lucrat" in somn? Pentru ca la ora 10 a.m. dumnealor se aflau deja la orizontala sau in pauza prelungita? Sau pentru ca cineva are alte interese? Concluzia: suntem niste prosti care platim taxe de drum din 2002 si vom avea drumuri europene peste multi, multi ani!
9.   Vai de capul....tau trimis de
(19 mar 2008, 20:56:39
habar nu ai neica.Miroase a electorale .Nu cumva iti casuneaza prin dovleacul tau sa candidezi la CJ????!!!atunci chiar e de plecat din kk asta de judet(tara) ca ne conduc numai niste incompetenti....Daca vroiai sa demostrezi ca-ti pasa de acest drum fff important,daca ti-ar fi pasat de cetateni,daca ti-ar fi pasat de oamenii care fac de 2,3 ori drumul asta pe saptamana ar fi fost alta situatieaDar nu ti-a pasat de loc.Daca ti-ar fi pasat ai fi vazut domnule prefect ca de doi ani lucreaza cativa asa zisi muncitori adusi de la sapa de prin tara paielor care rup coada la lopata razemandu-se de ea,cara pamant cu roaba si taseaza umplutura cu maiul de lemn......!!!!!! IN SECOLUL XXI.....la o investitie strategica de milioane de EURO....
10.   Lady trimis de
(19 mar 2008, 21:51:20
suplimentarea fondurilor nu va ajunge cit ati furat vreti sa va suplimenteze furtul

****van gura de hoti excroci ce sinteti

rusineeeeeeeeeeeeeeeee.
11.   Se lucreaza, da' degeaba trimis de
(19 mar 2008, 23:35:38
desi imi rup masina in doua pt ca merg la limita cu bistrita o data pe saptamana, ma distrez de mor... ca s-a lucrat pe bucati, ca drumul nou deja s-a gaurit si s-au apucat sa-l repare deja ma lasa rece. comic este ca la dorna candrenilor, unde se lucreaza intens au pus semafoare pe 2 bucati de drum. ambele situate chiar la trecerea la nivel cu calea ferata. ieri am prins bariera pt tren, iar la un metru mai incolo era verde pt drum. dupa ce s-a luat bariera, semaforul s-a facut rosu.... am stat 20 de minute. si am prins trenul de 2 ori, la ambele treceri, exact in aceleasi conditii. ca sa nu mai zic ca nu-s bine sincronizate...
12.   Belea trimis de
(20 mar 2008, 09:08:12
fratilor lasati-va de treaba...nu o sa se faca drumul asta cum trebuie niciodata...asta vara cand era cald muncitorii stateau la umbra si beau bere...cand ploua erau pe strazi si turnau asflatul...asa nu se face treaba,,,nu ma mir ca asfalt turnat proaspat,in 2 luni si chiar mai repede a crapat...sa nu ne facem iluzii ca o sa avem drumuri bune pana nu se implica cineva trup si suflet in aceasta problema care pe noi cetatenii de rand ne costa foarte multi bani...la stat si la intretinerea masinilor...cum s-a putut k pe soseaua dintre com. Sadova si Radauti drumul sa fie asfaltat foarte repede si foarte bine...nu s-a putut contacta oare aceiasi firma?...dar se pare k din acea sosea nu au intrat prea multi bani in buzunarele "conducatorior" nostrii... pe astia dc nu-i ancheteaza DNA-ul ... la un km de sosea mai rasare o vila la cate un demnitar...sa speram k o sa se rezolve kt mai repede aceasta problema...sanatate !!! cu drumuri bune..!

13.   Pt gigel trimis de
(20 mar 2008, 09:10:42
gigele sunt miliarde de euro la mijloc....dak ar fi milioane poate aveam drumuri bune k nu mai aveau toti de unde sa fure ... fura 1 si ala era shef ... bafta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte