Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Dansez pentru tine”

Cristina Rus va dansa pentru un copil orfan din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cântăreaţa Cristina Rus va dansa în cadrul emisiunii Pro TV „Dansez pentru tine” pentru un copil orfan din Suceava, care are nevoie de ajutor financiar pentru a se putea întreţine la şcoală.

Povestea de viaţă a lui Robert Migda, elev în clasa a cincea la Colegiul Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, este atât de impresionantă, încât băieţelul a fost selecţionat în concurs, deşi la preselecţia naţională au fost prezentate zeci de cazuri.

Robert va intra în concursul „Dansez pentru tine” alături de alţi şapte copii din ţară.

 

Orfan de la trei ani

Robert Migda este din localitatea suceveană Molid, are 11 ani, şi de la vârsta de 3 ani a fost crescut de bunici, după ce mama sa a decedat în urma unui accident de circulaţie. După ce a început şcoala, învăţătoarea lui Robert, Elena Găină, s-a ataşat atât de mult de copil, încât aceasta s-a preocupat atent de soarta băiatului şi l-a susţinut financiar. Tot ea, ajutată şi de bunicii băiatului, îl susţin financiar pe Robert pentru a putea studia la Suceava, la Colegiul de Artă.

Cazul lui Robert Migda nu este doar unul social, pentru că băiatul are un real talent la muzică, în special populară, dar şi uşoară, precum şi la dansuri. Din acest an şcolar, Robert a început să studieze oboiul la Colegiul de Artă, la clasa profesorului Vasile Bolnavu. „Este un băiat foarte talentat, are un talent nativ, şi văd în el potenţial cu vârf şi îndesat”, a spus profesorul Vasile Bolnavu despre elevul său Robert Migda.

 

Primul concurs, la grădiniţă

Talentul lui Robert a fost descoperit de către fosta sa învăţătoare, Elena Găină, care, de-a lungul anilor, l-a însoţit pe băiat la concursuri de folclor şi de dansuri. Efortul lui Robert şi al învăţătoarei sale nu a fost lipsit de răsplată, pentru că băiatul a obţinut nenumărate premii în cadrul festivalurilor naţionale şi internaţionale de muzică populară, uşoară şi dansuri.

Elena Găină povesteşte că „talentul lui Robert a fost remarcat încă din primii ani de viaţă, iar când copilul era doar la grădiniţă, acesta a început să participe la concursuri de muzică şi folclor”. Tot fosta lui învăţătoare este cea care l-a dus pe Robert şi la Emisiunea „Vreau sa fiu mare vedetă”, precum şi la o emisiune pe postul „Etno”, canal de televiziune care a difuzat câteva dintre piesele interpretate de băiat.

Profesorul de oboi al lui Robert, Vasile Bolnavu, a declarat că învăţătoarea Elena Găină se preocupă foarte atent de soarta copilului, ea a fost cea care a dorit ca Robert să urmeze o şcoală de muzică şi să studieze un instrument muzical.

„Se interesează permanent de copil. Din câte ştiu, l-a adus la Suceava, i-a găsit o gazdă, şi, ajutată de bunicii copilului, îl susţine să facă şcoală. Ţin permanent legătura cu învăţătoarea, îi comunic despre evoluţia lui Robert, este foarte interesată”, a mai spus Vasile Bolnavu.

 

Câteva ore pe zi, studiul la instrument

Pentru a urma Colegiul de Artă, şi pentru a învăţa să cânte la oboi, talentul nu este singura cerinţă. Robert dedică studiului ore bune pe zi, ore în care studiază teoria, solfegiază şi cântă la oboi.

„Am trei ore pe săptămână de oboi, zilnic exersez cel puţin 40 de minute, iar la aceasta se mai adaugă şi orele de solfegiu şi teorie”, povesteşte Robert Migda.

Costurile legate de întreţinerea lui Robert Migda la studii în Suceava depăşesc posibilităţile materiale ale bunicilor, precum şi pe cele ale învăţătoarei sale. Acesta este şi motivul pentru care învăţătoarea Elena Găină a încercat să-şi ajute fostul elev prin intermediul emisiunii „Dansez pentru tine”.

 

Poveste de viaţă asemănătoare

Noul sezon al emisiunii „Dansez pentru tine” va avea un nou format, iar cele mai bune cupluri de dansatori din sezoanele trecute vor intra în ring şi vor dansa pentru copii talentaţi, cu aptitudini deosebite, care au probleme sociale şi financiare.

Pentru Robert va dansa cântăreaţa Cristina Rus. Aceasta îl va avea ca partener pe ringul de dans pe balerinul timişorean Bogdan Negrea. „Povestea lui Bogdan Negrea este asemănătoare cu cea a lui Robert, şi el a rămas orfan de mic copil, dar a luptat şi a reuşit în viaţă” a spus fosta învăţătoare a lui Robert, Elena Găină.

 

Cooptat într-o trupă de balet la „Dansez pentru tine”

În afară de faptul că povestea lui Robert Migda va intra în competiţia „Dansez pentru tine”, băiatul va pleca şi el la Bucureşti. Aici va sta două luni de zile şi va face parte dintr-o trupă de balet care va dansa în cadrul emisiunii.

Directorul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Sabina Roman, a spus că „Robert va sta la Bucureşti două luni de zile. Copilul a fost transferat la o şcoală în localitatea Mogoşoaia, lângă studiourile Pro Tv, iar după încheierea emisiunii, va reveni la Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristina Rus va dansa pentru un copil orfan din Suceava.
 Vizualizări articol: 2720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Cristina Rus va dansa pentru un copil orfan din Suceava5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ::: trimis de
( 3 mar 2008, 11:22:34
DA MULTI COPII TALENTATI AU PROBLEME FINANCIARE; DAR NIMENI NU II AJUTA... PACAT... E IN CLASA A CINCEA SI MUNCESTE FOARTE, PENTRU MUZICA... PE CAND ALTI COPII STAU SI SPRIJINA BLOCUL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte