Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2008 - Anul XIII, nr. 49 (3730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Avertisment

Colegiul Medicilor ameninţă cu instanţa autorităţile publice locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Colegiul Medicilor Suceava nu va ezita să cheme în instanţă reprezentanţi ai autorităţilor publice locale care nu se implică în bunul mers al activităţii sanitare din judeţ, deşi este de datoria lor să o facă. Avertismentul a fost lansat de preşedintele acestei organizaţii profesionale, doctorul Cristian Irimie, care a declarat că există multe cazuri în care medicilor suceveni le sunt încălcate drepturile, motiv pentru care se va recurge la instanţa de judecată dacă discuţiile pe cale amiabilă nu vor avea nici un rezultat.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava a exemplificat în acest sens problemele pe care le au doctorii cu primarii, consilierii locali şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale care, în calitate de proprietari ai spaţiilor în care se desfăşoară activitatea sanitară, nu-şi respectă obligaţia de a contribui la buna lor întreţinere.

 

Mîrza: “Iau totul ca pe o declaraţie politică”

Irimie a pus pe tapet şi problema relaţiei medicilor cu diverse instituţii, precum Casa de Asigurări de Sănătate, sau conducerile spitalelor, arătând că prin limitele administrative şi economice se fac abuzuri împotriva medicilor, aceştia fiind obligaţi să trateze la nivelul competenţelor maxime, dar fără a li se asigura resursele necesare.

„Nimeni nu are nici o vină, doar medicul este vinovat în cazul unei nenorociri. Toată lumea dă vina pe corpul medical, fără să-şi ia nimeni responsabilitatea că s-a acţionat prin aceste constrângeri economice şi administrative”, a punctat preşedintele Colegiului Medicilor Suceava.

În replică la afirmaţiile doctorului Cristian Irimie, cum că se va apela la instanţa de judecată dacă nu se va ajunge la înţelegeri pe cale amiabilă cu autorităţile publice locale, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că „ia totul ca pe o declaraţie politică”.

„Cristian Irimie a făcut acum marea descoperire. Nu a văzut aceste lucruri când era director la ASP sau la Spitalul Judeţean. Vede nerealizările primarilor acum, în plină campanie electorală”, a spus Mîrza.

 

Lungu: “Eu cred că avem o colaborare bună cu Colegiul Medicilor”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a prezentat şi el punctul de vedere arătând că, cel puţin la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, nu există deficienţe în relaţiile de colaborare cu medicii.

„Ceea ce a spus doctorul Irimie poate să fie valabil în alte localităţi, dar nu la nivelul municipiului Suceava. Eu cred că avem o colaborare bună cu Colegiul Medicilor, cu medicii de familie. Din păcate, am ajuns într-o situaţie de blocaj din cauza faptului că legea privind vânzarea spaţiilor medicale a fost contestată la Curtea Constituţională şi nu poate fi aplicată. Noi ne-am făcut temele, am aprobat listele cu spaţiile în Consiliul Local, am făcut măsurătorile necesare, am efectuat evaluarea lor, ajungând până la faza de încheiere a contractelor.

Soluţia, din punctul meu de vedere, este ca aceste cabinete să fie vândute medicilor. Din păcate, municipalitatea nu are posibilităţi şi nu îşi propune să intervină în modernizarea acestor cabinete medicale. Eu cred că se va găsi o soluţie de deblocare pentru ca medicii să poată cumpăra aceste cabinete medicale, să facă investiţii şi să utilizeze aceste spaţii, pe perioadă nedeterminată, evident, cu respectarea obiectului de activitate, respectiv, a face act medical”, a spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Medicilor ameninţă cu instanţa autorităţile publice locale.
 Vizualizări articol: 1416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Colegiul Medicilor ameninţă cu instanţa autorităţile publice locale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrem banii inapoi! trimis de
(28 feb 2008, 15:13:33
Daca banii din salarii, retinuti pentru sanatate, ar merge doar in sanatate si daca distribuitorilor/importatorilo de medicamente (a se citi mafioti!!) li s-ar taia nasul si li s-ar impune sa nu puna adaosuri mai mari de 20% cred ca sistemul de sanatate ar arata altfel!

Dar banii din sanatate merg spre sfera politica iar prodcuatorii, importatorii, distribuitoprii fac harcea-parcea pe spinarea muribunzilor astfel incat niciodata nu vom avea un sistem integru!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci 4 porţii - 40 minute 450g ciuperci 2 linguri ulei de măsline1 ceapă300ml lapte 850ml supă de legume8 felii de pâine de secară sau neagră50g unt topit2 căţei de usturoi75g caşcaval ras± sare, piper ... Citeşte