Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Iniţiativă

Angela Zarojanu propune gratuităţi la abonamentele TPL pentru elevi şi studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Angela Zarojanu, consideră că hotărârea de Consiliu Local prin care pensionarii suceveni cu venituri mai mici de 10 milioane de lei vechi beneficiază de abonamente gratuite pe autobuzele TPL ar trebui să fie analizată. Zarojanu, care este şi viceprimar al Sucevei, consideră că subvenţionarea abonamentelor ar trebui extinsă şi pentru elevii şi studenţii suceveni.

„Asta în condiţiile în care la nivelul Sucevei avem şi aproximativ 10.000 de studenţi şi 12.000 de elevi care urmează cursurile liceale. Pentru elevi s-au dat câteva sute de abonamente gratuite, iar pentru pensionari 22.500”, a declarat Angela Zarojanu.

Liderul PNL Suceava spune că proiectul de hotărâre prin care s-a acordat gratuitate pe transportul public pentru pensionari are un puternic caracter electoral, fiind iniţiat de doi consilieri locali ai PSD.

Cu toate acestea, Zarojanu admite că hotărârea are o parte social corectă, însă a precizat că trebuia să se ţină cont şi de faptul că în Suceava există numeroşi elevi ai căror părinţi au venituri extrem de reduse, şi care nu îşi pot permite să plătească un abonament.

„Măsura pentru pensionari e foarte bună, dar ar fi fost bine să se stabilească şi un procent din valoarea abonamentului care ar fi urmat să fie plătit de către aceştia. În acest fel, este posibil ca doar acei pensionari care chiar aveau nevoie de abonamente să se prezinte pentru a le ridica”, consideră Angela Zarojanu.

 

Steiciuc spune că membrii Consiliului Local nu au avut suficiente informaţii

În acelaşi timp, consilierul local PNL Mihai Steiciuc a declarat că adoptarea respectivei hotărâri s-a făcut în baza unui referat prezentat de departamentele de specialitate din cadrul Primăriei Suceava, document în care nu erau precizate toate informaţiile cu privire la efectele acordării acestor gratuităţi. Steiciuc a spus că în respectivul raport ar fi trebuit să se precizeze ce sumă de bani se poate aloca de la bugetul local pentru acoperirea acestor abonamente, precum şi numărul pensionarilor care ar fi urmat să beneficieze de gratuităţi.

„Nu e o greşeală că s-au dat aceste gratuităţi. E o greşeală de abordare. Trebuia să se ia în considerare că dacă dai facilităţi de o anumită sumă, aceasta trebuia împărţită la toţi cei care ar fi avut nevoie”, a precizat Mihai Steiciuc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angela Zarojanu propune gratuităţi la abonamentele TPL pentru elevi şi studenţi.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Angela Zarojanu propune gratuităţi la abonamentele TPL pentru elevi şi studenţi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abonamente gratiute trimis de
(21 feb 2008, 11:16:10
da ar trebui sa se dea abonamente gratiute si la elevi si studenti care circula zilnic catre institutiile de invatamant.dar... nu numai celor care au domiciliul stabil in oras, ci si celor care stau cu chirie ,caci e destul de greu sa vii zilnic din burdujeni sau obcini catre scoala...asta pt cei care circula zilnic.
2.   Abonamente trimis de
(21 feb 2008, 11:20:41
...sau ar putea sa acorde o gratuitate mai mare pentru studenti si elevi caci e destul de mult sa dai lunar 18 lei atata timp cat nu ai nici o sursa de venit si mai ai si parinti care fac naveta zilnic...meritam si noi o atentie deosebita ,nu doar caei pensionari care ar trebui sa stea acasa la tv nu in autobuze...

3.   Istetiii trimis de
(21 feb 2008, 12:13:38
in loc sa acorde gratuitatii la studentii si elevii care au cu adevarat nevoie acorda la pensionari care isi poarta besinile prin masini . sa nu mai aiba loc astia mici de ei ....prostanilor!
4.   Intrebare trimis de
(21 feb 2008, 15:41:32
Oare din banii cui se dau aceste gratuitati? Nu cumva se incearca o subventionare mascata a unei societati Nerentabile (TPL-ul)? Si asa s-a exagerat cu maririle de tot felul la pensii de unde vrea guvernul sa mai scoata bani sa acopere gaurile din buget?

4.1  RE: Intrebare trimis de
(21 feb 2008, 15:50:40
Nu domnule Gigi. daca ati uitat acesta este an electoral si la pensionari s-a putut acorda gratuitati deoarece vin cu un vot. Din cate stiu legislatia nuprevede ca elevii si studentii sa voteze, deci de ce sa le de-a abonamente..................?

5.   TINERET MANDRIA ..... trimis de
(21 feb 2008, 17:09:58
Bravo AGELICA .Care este valoare majoritara a pensiei in mun. Suceava. Gratuitatea la abonamente ar trebui sa mearga pana la 650 - 700 de ron, apoi progresiv , cei cu pensi mai mari sa plateasca o parte din valoarea abonamentului. Dati abonamente la copii si studenti. Sa nu uite cei batrani ca mersul pe jos e sanatate curata, intareste verbul si tine de foame.
5.1  RE: TINERET MANDRIA ..... trimis de
(21 feb 2008, 21:09:54
Are dreptate. Sa se dea abonamente studentilor. Stau in Itcani si merg la Universitate in fiecare zi cel putin de doua ori. Vrem sa ne sprijiniti doamna Zarojanu .
6.   :)))) trimis de
(21 feb 2008, 18:34:05
Bai fratilor asta e de campanie electorala.Ce e asa de greu sa ne dam seama?Vine el si votul si atunci o sa vedeti domnilor si doamnelor ........
7.   Gratuit trimis de
(21 feb 2008, 20:13:04
ce suflet mare aveti, nesimtitilor voi nu stiti de unde dati panaramelor.
8.   Campania trimis de
(21 feb 2008, 21:39:47
Fara rusine ,le tremura scaunele de sub popou,,,,sint generosi.Nu zau /;

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte