Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Şmecherii

Vizitatorii forţează intrarea în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Interdicţia de acces în Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, instituită din cauza apariţiei primelor cazuri de gripă, stimulează imaginaţia celor care vor cu orice chip să intre să-şi viziteze rudele şi prietenii internaţi.
Unii stau la intrarea principală şi negociază cu portarul utilizând toată gama de argumente, de la rugăminţi, promisiuni de „atenţii” şi până la vociferări şi ameninţări cu reclamaţii la conducerea spitalului şi la presă.
Alţii, după ce au studiat terenul şi au văzut că persoanele îmbrăcate în pijama şi capot trec fără restricţii, ies în curte, lasă hainele groase şi îşi trag un halat care îi „deghizează” în pacient, după care intră.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 11.00, o femeie îşi manifesta zgomotos nemulţumirea că portarul nu-i permitea să meargă la Terapie Intensivă, să-şi viziteze mama.

„Doctorul care a operat-o a spus să-i aducem ceai şi cămaşă de noapte, că stă dezbrăcată în pat. Acum a scos-o din sala de operaţie şi trebuie să mergem la ea”, spunea femeia, care era însoţită de soţ şi de o altă femeie, mai în vârstă.

„Domnu’, îţi dau un million de lei dacă mă laşi să trec”, a încercat şi bărbatul să-l înduplece pe portar. Văzând că nu are sorţi de izbândă, familia a ieşit în curtea spitalului, femeia mai tânără şi-a dat jos cojocul şi s-a îmbrăcat într-un capot, după care a pătruns în spital pe o uşă laterală.

 

Sute de vizitatori trec zilnic pragul spitalului 

Un număr extrem de redus, din păcate, înţeleg că respectând interdicţia se protejează atât pe ei cât şi pe cei internaţi. Aceştia sunt printre cei care îşi cheamă rudele la poartă pentru a le da ce le-au adus sau apelează la serviciile infirmierelor şi asistentelor, dacă este vorba despre pacienţi care nu se pot deplasa.
Directorul interimar, dr. Doina Ganea Motan, a declarat că, cel puţin în ceea ce priveşte hrana, familiile pacienţilor nu au nici un motiv să invoce faptul că vin să aducă mâncare, deoarece hrana este bună şi în cantităţi suficiente.

„Această restricţie a fost impusă preventiv. Deocamdată nu există epidemie de gripă, avem un singur caz confirmat şi alte 5-6 în investigaţii, dar tocmai pentru a nu ne confrunta cu o epidemie am restrâns accesul vizitatorilor. Recurgerea la tot felul de tertipuri pentru a trece de vigilenţa paznicilor este emblematică pentru gradul de civilizaţie al concetăţenilor noştri”, a declarat dr. Ganea Motan.

Acesta a mai spus că imediat ce spitalul va primi bugetul pe acest an, prima investiţie pe care o va face va fi securizarea accesului cu cartele magnetice, atât în instituţie, cât şi între secţii. Costul estimativ este de 700 de milioane de lei vechi.

Zilnic, prin Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava trec câteva sute de vizitatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizitatorii forţează intrarea în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Vizitatorii forţează intrarea în Spitalul de Urgenţă Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E FOARTE BINE... trimis de
( 2 feb 2008, 11:14:42
MANCAREA SUFICIENTA ESTE DE FAPT O LIGURA DE CARTOFI SI UN CREMVUSTI SUBTIRE DE TE VEZI PRIN EL,ERA SA UIT,SI TREI FELII DE PAINE.SA TREAITI BINE... CA LA SPITAL.
2.   CARANTINA trimis de
( 2 feb 2008, 11:16:12
DACA DAI DOI LEI TRECI LINISTIT.
3.   Spitalul trimis de
( 2 feb 2008, 12:11:34
ati vazut si cu se poarta infermierele si femeile de servici sint mai mari in functie ca medici daca dai 50 .de mii si o rogi sati schimbe lenjeria da atunci da daca nu stai asa cu ea dar nu se gindeste nimeni ca un bolnav poate de multe ori nici nu stie ce se intimpla cu el si poate nu are bani dar acolo nu se tine cont de asa ceva si ce sa mai spui si de medici ca daca ai bani vin si se uita la tine daca nu ......si multe multe dar tot nu le ia nimeni in consideratie ca doar cine.........
4.   Doctori si asistente trimis de
( 2 feb 2008, 12:52:36
mi se pare mie k mancarea care lipseste din spital stim cu totii unde ajunge despre asistente si doctori cred ca in spital se simt la fel ca si intrun club daca platesti se uita la tine la fel si curvele daca le inviti la o cupa te urci pa ele
5.   Pentru humoreanca trimis de
( 2 feb 2008, 15:43:41
alti rapeni n-ai gasit sa-i filmezi decat niste tigani borati care vin in hoarda si deranjeaza un spital intreg????Destept articol.Ma fa o felatioe poate iti vine mintea la loc si scrii si tu ceva reusit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte