Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2008 - Anul XIII, nr. 21 (3702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără despăgubiri

Nici un pacient nenorocit de medici nu a văzut vreun leu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timp ce în străinătate, pacienţii nemulţumiţi de prestaţia medicilor primesc frecvent sume de bani uriaşe, în Suceava nu s-a auzit de nici un caz în care bolnavii care au avut de suferit din cauza erorilor profesionale comise de cei obligaţi să se ocupe de sănătatea lor, să fi primit despăgubiri financiare.

Din acest punct de vedere, judeţul nostru se află exact la polul opus, având în vedere că pentru cazurile de malpraxis nu se găsesc vinovaţi şi, ca atare, nu se plătesc daune materiale sau morale.

Deşi doctorii au asigurări care acoperă riscul de malpraxis, fiind obligaţi să le cumpere, iar erorile medicale sunt des întâlnite, păgubiţii nu primesc nici un ban.

Asigurările de malpraxis ale medicilor ar trebui să-i protejeze şi pe pacienţi, dar până acum protecţia a funcţionat doar teoretic.

Fie că nu ştiu ce drepturi au, fie că sunt dezarmaţi de procedurile greoaie pe care trebuie să le urmeze pentru reclamarea unui caz de incompetenţă în rândul medicilor sau că cei desemnaţi să dea verdicte nu soluţionează dosarul în favoarea lor, accesul pacienţilor la obţinerea de despăgubiri este obstrucţionat.

Cazurile de malpraxis se rezolvă numai în instanţă, care poate emite, în funcţie de situaţie, hotărârea judecătorească de despăgubire a pacientului.

 

Firmele: „În Occident, oamenii îşi fac asigurări din conştiinţă şi educaţie, la noi, din obligaţie”

Daniel Petrariu, directorul societăţii de asigurări ASTRA Suceava, arată că firmele de profil acordă despăgubiri pentru cazurile de malpraxis medical, în conformitate cu riscurile şi limitele de răspundere profesională prevăzute în contract şi cu decizia instanţelor de judecată.

Sursa citată explică faptul că poliţele de asigurare acoperă prejudiciile aduse ca urmare a unor acte de malpraxis, dar condiţia de bază pentru acordarea de despăgubiri este ca persoana păgubită să facă dovada dreptului la despăgubire.

„Noi suntem pregătiţi să preluăm riscuri multiple la sume foarte mari. Din păcate, culpa medicală este foarte greu de dovedit, iar pentru a primi banii care li se cuvin victimele au nevoie de o sentinţă în instanţă”, punctează Daniel Petrariu.

El menţionează că, în cazul producerii unor erori profesionale de către personalul medical, cuantumul sumelor acordate ca despăgubire diferă în funcţie de valoarea asigurării.

Orice cadru medico-sanitar, doctor, asistent, farmacist etc., poate negocia o limită de răspundere profesională mai mare, faţă de cea minimă prevăzută de lege. În plus, angajaţii din Sănătate pot solicita introducerea în contractul de asigurare a anumitor clauze suplimentare prin care riscurile la care se expun prin exercitarea profesiei să fie acoperite.

Problema este că astfel de asigurări costă mai mult, iar majoritatea cadrelor medico-sanitare le evită, preferând să le achiziţioneze pe cele mai ieftine permise de lege.

„În general, medicii încheie cea mai mică asigurare de malpraxis şi chiar şi la aceasta se interesează de o eventuală reducere. Probabil nu ar încheia deloc o asigurare dacă nu ar avea nevoie de ea pentru reînnoirea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. În Occident, oamenii îşi fac asigurări din conştiinţă şi educaţie, la noi, din obligaţie”, adaugă Daniel Petrariu.

 

Medicii: „Asigurările de malpraxis sunt o altă şmecherie românească”

În acest context, trebuie remarcat faptul că cele mai ieftine asigurări de malpraxis medical, obligatorii, nu acoperă şi daunele morale cauzate pacienţilor, ci doar cele materiale şi vătămări corporale. Acest aspect a făcut, de altfel, obiectul celui mai recent scandal declanşat la nivel naţional, când celebrul doctor Ciomu care i-a tăiat dintr-o greşeală unui pacient penisul, a fost obligat de instanţă să plătească o sumă importantă drept daune morale, pe care trebuie să o suporte din propriul buzunar deoarece asigurarea de malpraxis deţinută acoperea numai daunele materiale şi vătămări corporale.

Acest lucru a stârnit nemulţumirea colegilor săi medici, care au acuzat din nou firmele de asigurări că dezvoltă o afacere înfloritoare, în condiţiile în care obţin câştiguri mari fără ca doctorii să beneficieze de despăgubirile cuvenite.

Părerea este susţinută şi la Suceava, de şeful Colegiului Judeţean al Medicilor, doctorul Cristian Irimie, care afirmă că „asigurările de malpraxis sunt o altă şmecherie românească”.

„Orice om cu bun simţ vede un singur lucru, şi anume că în România nu există nici un caz de plată de despăgubire pentru malpraxis, în care societatea de asigurări să fi plătit pentru un medic care a greşit. Totuşi, fiecare medic este obligat să achite, în fiecare an, tarife diferenţiate în funcţie de grupele de specialităţi, unele mai cu risc decât altele. Toţi plătim şi contribuim astfel la bunăstarea unor firme de asigurări. Ar trebui să se intervină la nivel politic, să ni se explice de ce trebuie să facem asta. Eu pot să mă asigur de malpraxis, dar trebuie să am siguranţa că în caz de ceva cineva plăteşte. Şi apoi, de ce să dau valoarea maximă dacă tot nu primeşte nimeni nimic?”, a arătat doctorul Cristian Irimie.

Pe lângă cadrele medico-sanitare, şi spitalele sunt obligate să aibă asigurări de malpraxis (pentru situaţiile în care, de exemplu, un pacient contactează pe perioada internării un virus). Aici, lucrurile stau la fel, unităţile sanitare fiind învăţate să aleagă variantele cele mai ieftine, iar în cazul în care bolnavul câştigă în instanţă acordarea de daune morale sunt bune de plată, întrucât asigurarea nu mai preia şi acest risc.

 

Limitele minime de asigurare pentru unităţile sanitare şi angajaţii lor

Sumele minime pentru care spitalele trebuie să se asigure anual sunt: spitale publice comunale şi orăşeneşti - 100.000 euro, spitale publice municipale - 250.000 euro, spitale publice judeţene, regionale şi universitare - 500.000 euro, spitale private - 100.000 euro, sanatorii, preventorii şi unităţi sanitare ambulatorii de recuperare, cu personalitate juridică - 100.000 euro, servicii medicale publice specializate pentru acordarea de servicii medicale de urgenţă şi transport sanitar - 300.000 euro, unităţi specializate în efectuarea de servicii de transport sanitar - 75.000 euro, furnizori de îngrijiri la domiciliu - 150.000 euro, furnizori de dispozitive medicale - 150.000 euro, farmacii cu circuit deschis- 4.000 euro.

Pentru personalul medico-sanitar, limitele de asigurare sunt: medici de familie şi medici de medicină generală- 12.000 euro, medici specialişti - specialităţi medicale - 37.000 euro, medici specialişti - specialităţi chirurgicale - 62.000 euro, medici dentişti - 37.000 euro, farmacişti care lucrează în farmacii cu circuit deschis - 5.000 euro, farmacişti care lucrează în farmacii cu circuit închis - 5.000 euro, biochimişti, biologi, medici specialişti/ specialităţi paraclinice - 20.000 euro, asistenţi medicali şi moaşe care desfăşoară activitatea în unităţi sanitare cu paturi - 5.000 euro, asistenţi medicali şi moaşe care îşi desfăşoară activitatea în medicina primară, ambulatorii, cabinete medicale individuale - 2.000 euro, asistenţi de farmacie - 2.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un pacient nenorocit de medici nu a văzut vreun leu.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Nici un pacient nenorocit de medici nu a văzut vreun leu2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Abureala trimis de
(26 ian 2008, 11:09:21
turcu esti asa proasta, cun sa dea astia bani pacientilor, daca nu ii gaseste nimeni vinovati? scrii si tu sa te afli in seama. oricum in ziarul de azi nu e nic de citit,varza,mai consultati si voi obiectivul si anchetele lor....
1.1  RE: Abureala trimis de
(26 ian 2008, 16:14:56
Varza sa stea in butoiul unora-articolul abordeaza profesionist-acest subiect f.gingas,pt.omul de rand-care ajuns si bolnav-pe mana unora-care....fug de raspundere......!Medicii sunt solidari si se apara unii pe altii(corb la corb....!).Trebuie modificata legislatia in parlament si numai instanta sa fie aceea care sa stabilieasca,cuantumul daunelor fizice,psihice si morale!Nu se asigura medicii-pt.o suma mai mare-nu-i nimic -se pune sechestru pe avere si se rezolva!De asta si modul cum privesc medicii-pe bolnavi(PRISMA?).La nivel de judet,national-sa se creeze organisme-gen I>S>Urgenta-cu cadre medicale pensionari,medici activi din M I R A si chiar medici,din penitenciare!Daca fiecare dintre noi,ne-am asigura pt.o suma anume-atunci societatea la care suntem asigurati-va recupera banii de la vinovati-noi incasand banii de la firma asiguratoare!ESTE NEVOIE DE POLITIA SANITARA!!Pana atunci................SANATATE
1.2  RE: Abureala trimis de
(26 ian 2008, 16:55:10
bai costache,evident esti pensionar dar esti si diliu rau de tot
1.3  RE: Abureala trimis de
(26 ian 2008, 17:47:38
COCO esti Mikey Mouse ... problema este ca nu sunt inca in Romania firme de avocati specializate in asemenea cazuri. Chestia este numai de timp... si nu si daca or sa apara. Romanu invata repede. Ca si ieri cu Dna cu biletele injurioase adresate ei de un vecin diliu cu adevarat... Romanul va trebui sa invete ce drepturi are si ca se poate adresa Justitiei Europene ... uneori chiar inaintea celei locale. Si Suceava este parte a UE! Adresez acest mesaj celor care pe linga creier au si MINTE! Stiu ce o sa ziceti.. MINTENASH ... !!!!!!
1.4  RE: Abureala trimis de
(26 ian 2008, 23:52:56
Corect, prin urmare daca nimeni nu e gasit vinovat si nici nu sunt legi sa ii linisteasca pe medicii tampiti, la ce bun un asa articol, cine sa fie despagubit si prin ce firme? Scrii asa ceva sa te afli in seama. Mai constructiv ar fi sa se scrie despre cazuri concrete de malpraxis nu despre teorii
1.5  RE: Abureala trimis de
(27 ian 2008, 21:10:09
si tu esti diliu.Fa-i lui costache organismul ala cu medici pensionari din MIRA si din penitenciare si bucurati-va impreuna de el.Aburitilor !
1.6  RE: Abureala trimis de
(27 ian 2008, 21:23:14
Mda PACIENTULE chiar ai si ce consulta in Obiectiv....o data la saptamana. Mai bucura-te cat ai timp ca indata da faliment obiectivu' tau. Ia uita la caseta redactionala.
2.   Un adevar trimis de
(26 ian 2008, 11:15:52
un adevar trist: in Romania castiga numai cei cu bani. Doctorii sunt spalati de Colegiul lor, pentru ca ei cotizeaza, iar in JUstitia Romana niciun vinovat cu bani nu a fost condamnat.

Nu exista democratie in Romania. Aici e tot tara lui Putin.
3.   Nu stim trimis de
(26 ian 2008, 12:01:41
Ar putea cineva sa ne spuna ca asistent din ambulator care este suma pe care trebuie sa o dam?Toti la fel .Daca este egala suma cu cei care lucreaza pe sectii .Daca acolo asigurarea este pe 5000de euro si la cei din ambulator este de 2000 de euro se platesc tot in jur de 2 euro cum era si pana acum?
3.1  RE: Nu stim trimis de
(26 ian 2008, 16:56:57
pe tine te-a angajat cineva asa prost cum esti?
4.   Mediatizarea conteaza !!! trimis de
(26 ian 2008, 12:05:24
Vezi cazul dr. Ciomu. Totul depinde doar de cat de mult este mediatizat un caz. Si la ce televiziuni si la ce ziare apar aceste cazuri.
5.   Dreptate trimis de
(26 ian 2008, 12:11:47
Pai cine sa-i traga la raspundere? Un om bolnav, imbolnavit si rau de astia, nu mai are putere sa-si caute dreptatea. Lupta e dura iar pina acolo trebuie sa treci de o increngatura de comisii, documente, aprobari.E nevoie de timp, nervi si bani din start. Nu se vor gasi niciodata vinovati atita timp cit nimeni nu merge pina la capat.
5.1  RE: Dreptate trimis de
(26 ian 2008, 20:05:50
un om bolnav, imbolnavit si mai rau de astia ar trebui sa se gandeasca la alte metode. nemesis!
6.   O sa fugim toti din tara asta de ratati trimis de
(26 ian 2008, 14:02:47
asa ne trebuie daca suntem prosti si dezbinati
7.   Concluzia este urmatoarea : trimis de
(26 ian 2008, 14:02:47
in suceava medicii sant atat de ....PROFESIONALISTI ca asa ceva ca "ERORI PROFESIONALEA" sau altfel zis MALPRAXIS nu.......EXISTA , pur si simpul ei sant...."ALFA SI OMEGA" !!!!!

si trebuie sa.....recunoastem ca "saracii" de medici fac aceste fapte de EROISM pe un salariu de....mizerie si ei spun ca daca CORUPTIA n-ar avea o amploare asa de mare in acest domeniu , ar fi trait sarmanii cu mult sub nivelul de trai.

pe langa "profesionalismul" medicilor, trebuie sa mai adaugam si ...EFICACITATEA Colegiului Judetean al Medicilor care "LUPTA" din toate puterile sa descopere cazuri de malpraxis iar seful comisie personal prin inermediul presei facea public ca nu TOLEREAZA nici un caz de malpraxis si ca orice greseala va vedea lumina.....NOPTII !!!!!

deci antrebarea este urmatoarea : DECE VA TOT AGITATI ASA DE TARE , CAND TOTUL ESTE SUB....CONTROL SAU MAI BINE ZIS TOTUL ESTE IN MANILE COLEGIULUI JUDETEAN IAR ACEST COLEGIU ESTE CONDUS DE O PERSOANA CARE ....."PRO
7.1  RE: Concluzia este urmatoarea : trimis de
(27 ian 2008, 15:45:47
buna initiativa TEMIDA...dar mai scurt ca plictisesti ochiul.
8.   Se vor aseza lucrurile in timp trimis de
(26 ian 2008, 14:21:01
Se vor aseza lucrurile si la noi in timp, dar mai dureaza. Deocamdata sa fim multumiti ca reusim, stind la cozi, sa ajungem la medic si sa avem noroc de un diagnostic competent. Mi-e teama ca medicii f. tineri au trecut usor parin scoli si nu prea avem baza in ei, nu generalizez! Cu ei se va incepe si la noi cazurile de malpraxis .Oricum serviciile medicale continua sa ramina o problema,cu toate implicatiile ce deriva!
9.   Coruptia trimis de
(26 ian 2008, 14:32:45
Toti doctorii din Suceava iau bani de la pacienti in afara de personalul de la Betesta.
9.1  RE: Coruptia trimis de
(26 ian 2008, 19:45:20
Oricum la spital sau la policlinica spaga este mai mica decat costul consultatiei. Si pentru cultura voastra generala chiar si nasterea costa mai putin (adunate toate "atentiile" de la femeie de servici pana la medic) la spital decat la Bethesda.
9.2  RE: Coruptia trimis de
(26 ian 2008, 19:47:03
...Spaga este mai mica decat costul consultatiei la Bethesda... Scuze.
9.3  RE: Coruptia trimis de
(26 ian 2008, 20:26:54
pai sigur ca tarifele sunt mari..pt ca si dl puscasu trebuie sa unga mai sus pe la minister roata..ca sa aiba si el un cuvint de spus in satul suceava. Apropo ..ce mai face distrusul de Dascaliuc...pe care l-ati pus director la spitalul judetean ...domnule Puscasu?
10.   Cod rosu trimis de
(26 ian 2008, 14:35:14
A inceput un proces amplu de curatenie in spitalele judetului. Motanul nu se invarte de prea multe ori in jurul COZII.
11.   Proasta cristima turcu trimis de
(26 ian 2008, 17:00:23
cristinica esti asa de proasta dar totusi te astept in virful bisturiului meu
12.   Nebunul trimis de
(26 ian 2008, 17:23:48
Mai chirurgule, daca esti asa ceva, adica chirurg, dupa cum dai impresia, inseamna ca esti un mare dobitoc si schizofren! Tataie! Sau bai nene! Nu te obliga nimeni sa profesezi daca habar n-ai de meserie si daca nu ai dragoste de meserie si de oameni! Ai grave probleme afective! Du-te la balamuc!
13.   NEMTII trimis de
(26 ian 2008, 17:25:57
Ai grija Cristina sa nu patesti ca si cu "nemtii"!
13.1  RE: NEMTII trimis de
(26 ian 2008, 23:48:54
Lasa nemtii, fatuca asta e celebra pt altele, aici in romanica cu gasca vesela
14.   Mita trimis de
(26 ian 2008, 17:29:53
doctorul Cristian Irimie, care afirma ca ,,asigurarile de malpraxis sunt o alta smecherie rom�neasca" este o smecherie doctoriceasca si mai mare de luat mita.

15.   Nu ma obligat nimeni. trimis de
(26 ian 2008, 17:35:57
sant fel si fel de cazuri,,,Eu mam operat la suceava si vreau sa spun ca am avut o operatie grea si nimeni nu mi-a cerut un leut. eu am dat o mica atentie pentru ca am vrut nu a bagat cineva mina in buzunarul meu .a fost o operatie reusita si sa fie sanatos acest doctor. poate sant si alte cazuri nu bag mana in foc pt. nimeni.si in occident se poarta cu daruri etc.
15.1  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(26 ian 2008, 20:07:55
pacat ca ai ramas analfabet dupa operatie, cetatene!
15.2  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(26 ian 2008, 20:19:28
ai fost tu in occident si ai dat daruri la doctori? bai prosti mai sunteti ..numai din auzite vorbiti...!
15.3  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 13:33:08
NU conteaza eu nici nu stiu sa scriu care este treaba ma doare in maciuca .Important ca am lovele si masini scumpe .tu ramai cu alfabetul A...Z si stai cu buza crapata de la frig,,,,pardon de la lins,,,,,,,
15.4  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 14:59:42
eu sunt BOLNAV si am revenit sa va spun ca de la durerea in maciuca mi se treage. si am fost la doctor..si acu mi-a taiat maciuca...dar le-am zis sa nu o arunce sa imi dea mie creierul ca si asa duc lipsa. acum ghici cu ce gindesc? oricum nu are importanta ...
15.5  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 15:40:43
analfabet, analfabet ... dar macar esti fudul! exista o lege a compensatiei in univers, dupa cate se pare ..happy si daca ti se pare ca numai analfabetii ca tine au bani, masini si altele .. mare prost mai esti.
15.6  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 15:41:10
BOLNAV sunt si vreau sa va spun ca acum in loc de maciuca am pus schimbatorul de la una din masinile mele scumpe cu cutie de viteze automata. acum am maciuca de mercedes cu 6 viteze, ca aia veche era manuala cu 4 trepte. acum bag goneta mai mare. ce ma bucur...Consuma mai mult dar am lovele ..
15.7  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 17:22:42
bai tu esti BOTA de MACIUCA . Inca 150 de ani poti sa te chinui ca nu ajungi la valoarea mea , esti mic copil si obraznic cu carutele tale care le ai . eu am cai de 100.000 euro .daca teas vedea in fata mea teas da in fata la un armasar sa te mangaie .ca tare esti dus cu pluta .ipocritule ,,,ce ai cu doctorii.,,,javra de caine.
15.8  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 20:03:28
valoarea mea...valoarea mea. tigane..de unde ai furat calul?..Iar gramatica ne joaca feste...Tu zici ca ti-a reusit operatia ai la doctor..? eu ma indoiesc..javra de "mirtzoaga" rasuflata. lol
15.9  RE: Nu ma obligat nimeni. trimis de
(27 ian 2008, 20:07:43
bolnavule cind venim sa iti calarim iapa aia cea scumpa? da si tu un nr de telefon. bafta
16.   Stiu pe cineva care a luat 10.000 euro trimis de
(26 ian 2008, 17:45:57
O Romanca a luat 10.000 de euro despagubiri de la un doctor pentru ca a fost operata gresit la degetul mic de la picior! Din pacate pentru noi, femeia locuieste in Germania si doctorul era tot din Germaniasad
17.   DREPTATE trimis de
(26 ian 2008, 18:31:11
Stiu si eu un caz unde o suceveanca a luat 20000 euro despagubiri din cauza ca , cand a nascut doctorul in loc sa-i coase cezariana i-a cusut p...a , ..........
18.   Sant de acord cu fuga din tara trimis de
(26 ian 2008, 18:53:59
Si al meu baiat de 32 de ani a fost operat la Suceava si dupa doua saptamani si doua interventi la trimes la Iasi si dupa iar doua saptamani lam adus acasa in 4 scanduri deci nici cei de la iasi nu a mai avut ce sai mai fac asa de bine a fost operat de medici de la suceava .mentionez ca nici odata na fost bolnav cu cine sa ma lupt?
18.1  RE: Sant de acord cu fuga din tara trimis de
(26 ian 2008, 20:09:23
daca ai 25.000 de euro, rezolvam sa ajunga si doctorul la maica-sa acasa rece si impachetat bine.
19.   Tara nimanui trimis de
(26 ian 2008, 19:10:16
in romania te rogi sa nu te imbolnavesti ca daca ai ajuns in spital ori vii cu mai multe boli ori treci in lumea celor dtrepti..

19.1  RE: Tara nimanui trimis de
(27 ian 2008, 13:49:39
ce tot va luati de doctori ei stiu sa faca treaba la spital .Iar eu fac treaba -OPEREZ- la paminturi si terenuri ce tot comentati !!!!!!!
20.   Doctorii se impart trimis de
(26 ian 2008, 23:21:12
in buni si rai..desi foarte multi sunt in cea de-a doua categorie.mentionez ca am avut o experienta f nefericita din cauza unui doctor din bucuresti...m-a operat asa de bine incat era sa mor..cine m-a salvat ?un doctor cu suflet mare din suceava ....totusi...cunosc multe cazuri in care pacientii ajung "impachetati"acasa din cauza "doctorilor"...eu inca cred ca totul se plateste in viata ..si or ajunge si ei sa plateasca pt batjocura care o fac..

sa nu uit:doctorul de la buc m-a costat 2000 de euro..ca asa-i tariful
21.   Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 02:49:33
v-as trimite si va trimit la origini .Faceti voi 6 ani de facultate si apoi iarasi inca cativa de rezidentiat si apoi aveti dreptul sa comentati
21.1  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 03:42:53
si ce bai distrusule? 6 ani de facultate iti da dreptul sa nenorocesti oameni idiotule? ce p()la mea o tot dati cu scoala? cind v-ati inscris la facultate nu stiati ca medicina e 6 ani si apoi rezidentiat? rupeti p==da in voi 6 ani pe la facultate..si apoi nenorociti oameni cu tot cu spaga luata....si veniti cu scuze..ca voi ati invatat 6 ani..si altii au frecat buha..Pai bai prostule ..sau proasto...taranii aia care vin rupti in doua de munca..cu ficatii scosi afara...aia v-au tinut in facultate..iar acu le luati spaga si va bagati si p++la in ei. rusine
21.2  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 03:46:22
STIU CA V-AR CONVENI SA STATI 2-3 ANI IN FACULTATE...SI REPEDE LA SPAGA CIT MAI REPEDE..CA DOAR DE ASTA MERGETI LA MEDICINA..
21.3  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 13:43:20
faci carte ai parte.cei ce comenteaza contra sant pleava societatiii cred ca nici nu lucreaza.mai luati lecti de educatie parsivi ce sunteti .de aceea am ajuns unde am ajuns .Din cauza lenisilor si leprelor de papagali.la munca cu voi
21.4  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 15:02:13
cei ce comenteaza sunt pleva? pai tu nu ai comentat?

se vede ca anii de scoala ti-au afectat rationamentul ...

fugi inapoi la scola...si ma insisita..
21.5  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 15:19:26
Draga Elena , comentand ai intrat si mataluta in "pleava societatii"

Stim cu totii cum se iau examenele la medicina si nu, numai acolo.

Nu toti cei care termina la medicina sunt si in gradul de a profesa aceasta meserie

In medicina nu este admisa ignoranta.

ps. prin aroganta comentariului dumneavoastra nu dati dovada de o buna educatie si nici de un nivel ridicat de cultura
21.6  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 15:27:27
pai cum sa dea dovada de buna educatie. doar stim cu totii ce fac pustii astia cind pleaca de acasa pe la iasi. numai baruri discoteci si tot ce urmeaza. in timpul liber mai merg si ei la facultate

elena mama pune si o poza ca poate sunt care stiu mai multe amanunte despre tine.
21.7  RE: Bla bla bla trimis de
(27 ian 2008, 15:33:20
AM AJUNS UNDE AM AJUNS..VORBA LU FIICA MEA PT CA IN 8 ANI DE FACULTATE ( CA A REPETAT 2) AM CARAT CU SACOSA DE LA SUCEAVA LA IASI...NUMAI EU STIU CIT. SI UITE ASA I-AM IMBOGATIT PE PROFESORII AIA SPAGARI DA FIICA MEA TOT PROASTA A RAMAS. ACU MA GINDESC SA O DAU PE LA TZARA PE UNDEVA CA MAI VINE OMUL CU O GAINA, CU UN LAPTE SI DACA ARE HRANA ASIGURATA SI-O GASI EA SI UN FLACAU, DA NU STIU ZAU ... CA E CAM REA DE GURA.

VA MULTUMESC.
22.   Esti mai dihai ca doctorii trimis de
(27 ian 2008, 06:48:31
cand ai fost ultima data pe la doctor?iti urez sa treci prin ce-am trecu eu si apoi sa imi dai telefon sa imi zici cum e?faza de septicemie e cea mai "adevarata" si iti doresc sa ai "fun"..iar doctorul sa vina si sa iti spuna -totul e ok.maine pleci acasa,da nu specifica care ..:))

de fapt nu iti doresc nimic ca esti prea ..."cult"..probabil ai studiat 6 ani!!!
23.   MA PROSTANILOR!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(27 ian 2008, 08:35:31
REFERITOR LA 99% DIN CEI CARE AU SCRIS SUS...... DE CE NU VA DUS BIBILICA SA FACETI SI VOI FACULTATE SA DEVENITI MEDICI??? VA E CIUDA???? VA OFTICATI???

ASA VA TREBUIE DAK ATI BAUT CERNEALA!!! MUNCITI SCLAVILOR SI FACETI BATATURI IN PALME. CAND A FOST DE INVATAT ORI ERATI PROSTI BOTA ORI FRECATI MENTA PRIN BARURI.
23.1  RE: MA PROSTANILOR!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(27 ian 2008, 14:50:33
vezi tarane...toti parca ati supt aceeasi titza handicapatilor. dupa cum ginditi...inseamna ca inca spaga e in capul vostru de cind dati examenul de admitere la medicina. nu se mai inghesuie lumea la medicina cum era odata. acu intra si prostii la medicina..si drept dovada..comentariile celor care pretind ca au trecut prin acea facultate. vai ce sanatatea celor de care trebuie sa aveti grija...voi profanilor.

23.2  RE: MA PROSTANILOR!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(27 ian 2008, 15:04:42
hahalero...de unde stii ca eram prin baruri? ai fost si tu...pasarica mica..te-am prins..Hai spune tot..dupa ce ai fost in bar ce ai facut..Hahahahaha
23.3  RE: MA PROSTANILOR!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(27 ian 2008, 17:44:04
sant pasarica si am pasarica frumoasa ,si pasaroiu meu la fel avem de toate mai rau de guralivi .O sa veniti si voi la medici si atunci sa vezi cum sari cu banul pana atunci va las sa comentati asta mai aveti ca in rest bate VANTUL%%%%%%%%%%
23.4  RE: MA PROSTANILOR!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(27 ian 2008, 19:56:56
da nu o sa va crape unu capul intr o zi? sa vezi cum iti zboara pasarica ..cum a zburat pupaza lu creanga...zbrrrrrrrrrr...
24.   Parerea mea trimis de
(27 ian 2008, 09:21:15
Dupa parerea mea cred ca in spitale nu ar trebui sa existe decat morga si un popa pt inmormantari.

1. Sistemul nu este eficient

2. La spital vin de obicei toti alcoolicii, penalii, vitezomanii, sinucigasii, inbuibatii cu burta pana-n gura de nici macar nu-si mai vad pxxa si au pretentii de la altii sa-i faca sanatosi. De parca s-ar mai putea face sanatos un sac de rahat ?

24.1  RE: Parerea mea trimis de
(28 ian 2008, 11:08:29
bai boule si incultule morga este in spital si popa si biserica!!!!!! cred ca voi care comentati despre medici si cadre medicale santeti facuti la seringa .Pacat ca mai traiti pe acest pamint ,mai bine plecati pe luna ca GAGARIN.
25.   Am baiatul doctor... trimis de
(27 ian 2008, 14:25:51
Baiatul meu e doctor si munceste cu pasiune, vrea sa fie bine pentru el ,dar si pentru oameni in general.Nu-i luati mirlaneste pe doctori, e pacat sa va bateti joc, oricum ar fi, sa stiti ca termina studiile pe la 30 ani ,fara casa,famile,etc Voi ceilalti care ati facut 8 clase aveti servicii, familie, copii, avere...fara sa fi ,,pierdut timpul'' cu invtatul. Nu uitati ca acesti oameni au nevoie sa fie si incurajati si chiar platiti in plus pentru binele pe care v-il fac.
25.1  RE: Am baiatul doctor... trimis de
(27 ian 2008, 14:53:39
da ala care le ofera piinea pe care doctorii o maninca...laptele....pe care il bea...haina pe care o imbraca......aia nu trebuie sa fie incurajati si platiti pt binele pe care il fac? sau numai doctorii fac bine?

25.2  RE: Am baiatul doctor... trimis de
(27 ian 2008, 17:52:11
Cum sa nu santeti platiti si voi mergeti la MARZA -FLUTUR ca poate zbura si la LUNGU ca va pune in posesie repede .pina la alegeri luati ratia de suventie la hectar.
26.   Invatatura trimis de
(27 ian 2008, 15:13:30
De scris si de criticat este usor,eu lucrez de 20 de ani cu medici ,in strainatate de4 ani in reanimare, diferenta nu este,de port copilul la medic duc o atentie cum si o primesc .Cine nu vrea sa vada ca sistemu sanitar din strainatate e la felca cel din romania . sigur cei ce nu sunt multumiti sa vada cat platesc asigurarea pentru sanatate, conditile din sistem sunt cele care sunt ,medici fac cea ce pot.Poti sa ai cea mai sofisticata tehnologie si toate medicamente de ultima generatie cand iti vine sfarsitu nu te scapa nici unu fie el medic american ,german ,roman.
26.1  RE: Invatatura trimis de
(27 ian 2008, 15:17:41
sunt in america de 10 ani. vino tu MIA si da spaga la un medic aici sau la un poilitist...si ca vezi cam ce se intimpla cu tine...hahaha
26.2  RE: Invatatura trimis de
(27 ian 2008, 18:04:49
depinde ce persona ai in fata
27.   SCRIETI CEVA CA LUMEA trimis de
(27 ian 2008, 16:43:09
TOATA LUMEA SE IA DE MEDICI, DE CE NU SCRIETI, DACA SUNTETI ASA MARI ZIARISTI DE SPAGA DIN JUSTITIE SI CEA DIN POLITIE SI MAI ALES DE AFACERILE ILEGALE? dATI MEREU IN DOCTORI DE PARCA EI AR FI SINGURII CORUPTI DIN TARA ASTA!
27.1  RE: SCRIETI CEVA CA LUMEA trimis de
(28 ian 2008, 09:02:00
Matei!

De ce-ti bati capul cu idiotii astia de pe forumuri. Astia-s ce-i mai penali oameni. Doar stii foarte bine ca hotul striga hotul! Tu vezi-ti de meseria ta si nu mai intra aici ca sa te strici de cap.

Iar cand vine una gen Cristina Turcu la tine fa-ti si fa-i un bine: trimite-o la Iasi sau la Bucuresti si o sa vada ea diferenta de comportament sanitar cu adevarat!
28.   Vedetiva de nasul vostru. trimis de
(27 ian 2008, 17:57:49
in loc sa ne iubim unul cu celalalt ne criticam si ne jignim ,se vede ce spune biblia ca la vremea vremilor o sa se manince om cu om ceea ce se intampla. mai mergeti si voi pe la biserica si mai aprindeti o lumanare ca ati uitat de duhul sfant .pacat mare.ps. nu criticati medici ca tot la ei ajungeti pana la urma
28.1  RE: Vedetiva de nasul vostru. trimis de
(27 ian 2008, 23:18:34
Corect. Nu spun ca toti medicii sunt corecti si buni dar se gaseste mereu nulitatea asta de reporterita care se crede ziarista sa scrie fara rost, de dragul scrisului si de multe ori scrie inventii si minciuni. Numai sa arunce cu piatra, s scris de UPU si de alti medici din spital minciuni de mii de ori incat ar trebui cineva sa o puna la punct.
28.2  RE: Vedetiva de nasul vostru. trimis de
(27 ian 2008, 23:52:27
"vedeti-va" se scrie. daca nu te duce mintea, mai bine taci. Si mai lasa-ne cu povesti cu duh sfant, biblie, biserica, lumanari. se vede ca esti un mare naiv.
28.3  RE: Vedetiva de nasul vostru. trimis de
(28 ian 2008, 04:52:46
numai **** nesimtite la UPU...
28.4  RE: Vedetiva de nasul vostru. trimis de
(28 ian 2008, 11:16:29
Sa ne lingi in pasarica pe toate ,,,mata tot curva este prostule.spor la treaba.,,,te asteptam la treaba ca ne face placere ,,,,sttttttt
28.5  RE: Vedetiva de nasul vostru. trimis de
(28 ian 2008, 15:18:06
fac un compromis pt voi curvelor..ca e plin de voi...dar intii sa va ***** ***********..( adica vulturii plesuvi) am sa maninc ardel iute..
29.   Problema se rezolva trimis de
(28 ian 2008, 10:20:56
problema medicilor competenti in suceava se va rezolva o data cu deschiderea unei facultati de medicina la bosanci.se pare ca nici nu va fi nevoie de cursuri,de moment ce platesti taxa anuala.pentru a termina facultatea va fi necesara doar o lucrare de doctorat care se va gasi la fostele magazine centrocop.
30.   Nu criticati pe medici cadi critica trimis de
(28 ian 2008, 11:01:13
este pacat ,cel care vindeca este doar DUMNEZEU IAR LA EL nu merge cu spaga EL ii va pedepsi si pe medicii care isi bat joc de copii Lui

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Burtă în sos de roşii 4 porţii - 50 minute 800g burtă de viţel fiartă500ml suc de roşii1 lingură pastă de tomate1 lingură pastă de ardei dulce2 cepe potrivite1 morcov mare4-5 fire de busuioc50ml ulei50g parmezan± sare, piper Căleşte în... Citeşte