Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

149 de ani

Unirea Principatelor, marcată la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul aniversării a 149 de ani de la actul istoric al Unirii Principatelor Moldova şi Muntenia (24 ianuarie 1859), eveniment care a condus la apariţia unui nou stat pe continentul european (România, a cărei existenţă, ca stat, a fost declarată la data de 24 decembrie 1861), la Suceava va fi expus, în capul scărilor din foaierul Muzeului de Istorie, din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, un steag din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Steagul, a cărui valoare a fost estimată la suma de 5.000 de euro, face parte din patrimoniul muzeului sucevean şi provine de la castelul de la Ruginoasa. Condiţiile de conservare (piesa este sensibilă în special la lumina care degradează culorile, dar şi la umiditate şi temperatură) nu permit o expunere mai îndelungată de 48 de ore.

Steagul tricolor, din mătase, care are ca însemn central o coroană princiară, nefiind identic cu drapelul pe care domnitorul l-a înmânat unităţilor militare, la data de 1 septembrie 1863, atunci când a spus: „Azi primiţi din mâinile mele drapelul care reuneşte colorile provinciilor surori”, era arborat la castelul de la Ruginoasa atunci când domnitorul se afla la reşedinţa sa de familie.

 

Lansarea „Anuarului Complexului Muzeal Bucovina”

Totodată, la data de 24 ianuarie a.c., la Muzeul de Istorie va avea loc lansarea  „Anuarului Complexului Muzeal Bucovina”, publicaţie de sinteză a rezultatelor activităţilor de studiu şi cercetare întreprinse de specialiştii instituţiei muzeale sucevene şi de colaboratorii acestora, pentru anii 2004, 2005 şi 2006, lucrare apărută recent la Editura Universităţii Suceava.

Triplul anuar, care are peste 400 de pagini, şi care cuprinde studii de arheologie, de istorie, istoria culturii, restaurare-conservare, referiri cu privire la anumite documente, texte de muzeografie, note de lectură şi comentarii, apare pentru prima oară în format A4, cu 24 de planşe color, colectivul de redacţie fiind alcătuit din dr. Ion Mareş (redactor coordonator), dr. Mihai-Aurelian Căruntu (redactor) şi dr. Bogdan Petru Niculică (secretar de redacţie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unirea Principatelor, marcată la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 11028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Unirea Principatelor, marcată la Muzeul de Istorie3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unirea trimis de
(22 ian 2008, 13:44:39
Este un moment maret al istoriei noastre. Unirea a fost pasul pentru modernizarea statului rom�n; barbati ai neamului au lucrat la odihana cea buna, au asezat tara pentru veacuri: pamant taranilor, scoala gratuita, administratie, porniri pentru industrie; noi ce facem ? Sa nu uitam trecutul si istoria neamului nostru. Felicitari Muzeului sucevean !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte