Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2014 - Anul XIX, nr. 265 (5774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Numai azi nu-i mâine!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aserţiunea din titlu este verişoară bună cu deja clasicizata „Iarna nu-i ca vara!”. Iar mâine, în plin noiembrie, când vara e o amintire, iar iarna încă n-a sosit, România fotbalistică are de dat cel mai greu test din ultimii foarte mulţi ani. Spun asta fiindcă după nenumărate campanii de calificare eşuate lamentabil, de data asta România se află în postura de favorită. Cel puţin mie aşa mi se pare, ba am şi argumente. Primul ar fi că am început aceste preliminarii cu o victorie mai mult decât surprinzătoare în faţa echipei considerate ca marea favorită, Grecia, singura din grupă care reuşise calificarea la World Cup (tocmai împotriva noastră, urmare a dublei manşe de calificare, în care se impusese categoric), ba care mai şi trecuse de faza grupelor, calificându-se printre primele 16 echipe din lume. Teoretic, celelalte cinci echipe din grupă se băteau la data primului meci pentru locul 2. Numai că victoria noastră a reaşezat clasamentul, astfel încât acum Grecia, după trei meciuri, are doar un punct, ocupând penultimul loc, în timp ce România este pe 2, cu 7 puncte. Surprinzătoare, dacă putem vorbi despre aşa ceva, nu este România, ci Irlanda de Nord, pe care nu ştiu de ce totdeauna toată lumea o exclude dintre favoriţi, deşi e vorba de fotbalul britanic, care totdeauna e în stare să dea oricui o lovitură. Irlanda de Nord e pe locul 1, cu maximum de puncte: 9 din trei meciuri. E drept că n-a avut chiar cei mai grei adversari, exceptând primul ei meci, câştigat în Ungaria. Dacă luăm în calcul faptul că singurul nostru semieşec a fost tot cu Ungaria, la Bucureşti, atunci aparent Irlanda e favorită, aşa cum a spus de altfel şi Puiu Iordănescu. Numai că după atâtea înecări la mal, parcă a venit vremea ca şi România să dea o lovitură, asta însemnând calificarea directă, chiar de pe locul 1, de data asta. Aşa că batem Irlanda de Nord, urcăm pe locul 1 şi nu mai coborâm până la sfârşit. Numai azi mai suntem pe 2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numai azi nu-i mâine!.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Numai azi nu-i mâine!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei