Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 68 (5275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Diferenţa dintre Corbeanca şi Coasta de Azur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

S-a dus Vasile Ianul. Unul din personajele mai degrabă discrete din fotbalul nostru, deşi povestea vieţii sale e infinit mai spectaculoasă decât a imensei mase de neisprăviţi care au încălecat fotbalul românesc din postura de „investitori” / „patroni” după un algoritm simplu ca mintea lor lipsită de circumvoluţiuni: dai tunu' nu contează unde – speli banii prin fotbal – te bagi în politică – scapi de pârnaie (după cum ţi-o fi norocul). Spre deosebire de ăştia (alde Copos, Becali, Pinalti, Niculae – mai vreţi, că mai sunt) care indiferent de mărimea averii rămân doar nişte găinari, Vasile Ianul a fost grandios. Dacă povestea vieţii lui, mai ales a perioadei postdecembriste, aşa cum ne-o deapănă „Gazeta Sporturilor” de ieri, este reală, atunci Vasile Ianul cu siguranţă că va deveni cândva personajul unui film de mare succes. Din portretul făcut de televiziuni (sumar, fără haz, parcă în silă – ceea ce e firesc din partea unor neisprăviţi cărora le curg balele, în 95% din viaţa trăită degeaba, pe la porţile lui Becali) nu rezulta decât că a fost fotbalist pe la Iaşi, o vreme preşedinte la Dinamo, şi că a făcut şi ceva pârnaie. Dar tot la o televiziune, cumva atipică, l-au văzut pe Ianul zicând nişte vorbe halucinante, în deplin acord cu ceea ce gândesc eu însumi în legătură cu aceleaşi personaje. La întrebarea „Aţi putea lucra cu actuala conducere a Federaţiei?”, Ianul a răspuns: „Cu nenorociţii ăştia? Niciodată!”. Ce să-şi fi spus el, intelectualul, cu Naşu' care, întrebat parcă la TVR acum vreo 15-20 de ani ce facultate a terminat, n-a ştiut s-o zică. Deşi diplomă are! Ianul însă, jurist din ăia grei, a reuşit performanţa de a scăpa doar cu vreo 2-3 ani de puşcărie după ce a vândut, băgând banii în buzunar, cam vreo 2-3 naţionale (şi ca număr şi ca valoare!) de fotbal. Că banii s-au dus şi ei, asta-i încă altă poveste. Cică în vremurile lui de glorie, Ianul avea rezervate (şi plătite 365 de zile pe an!) apartamente pe Coasta de Azur. Timp în care ăilalţi îşi făceau case pe la Corbeanca, Pipera şi Voluntari. Vedeţi? Asta-i diferenţa!
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa dintre Corbeanca şi Coasta de Azur.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Diferenţa dintre Corbeanca şi Coasta de Azur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei