Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 oct 2014 - Anul XIX, nr. 247 (5756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Apa caldă – cum se negociază o minune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E ceva în aer şi nu ştiu dacă să mă bucur sau să mă aştept la reversul medaliei. Simona Halep a bătut-o pe Serena Williams de i-a scos tenisul din cap. De fapt, cred că nici nu l-a avut cu ea, ieri. L-a uitat acasă. Serena ne-a uimit din nou prin lipsa de reacţie şi atitudinea de neînţeles, iar Simona ne-a făcut iar să umplem Facebook-ul de mândrie naţională debordantă. Şi asta nu e tot. De fapt, marea emoţie a zilei de miercuri a venit dintr-o cu totul altă zonă. La Suceava s-a repornit centrala termică a oraşului. De joi avem din nou apă caldă şi poate chiar căldură. Abia asta e cu adevărat impresionant. Povestea cu Simona şi Serena a fost doar o introducere, singura legătură dintre Suceava şi Turneul Campioanelor de la Singapore fiind faptul că, pentru că nu rămâne niciodată fără apă caldă, acolo, la ea, în America, Serena trebuia să experimenteze şi ea cum e un duş rece. Pe de altă parte, sucevenii, sătui de duşuri reci, pot zăbovi astăzi mai mult în baie căci, vorba aceea, au cu ce. Au apă caldă. Aşa au decis factorii implicaţi, chiar dacă nu s-a întâmplat nimic concret care să fi schimbat datele problemei. Se vorbea că încasările de la populaţie trebuie să crească musai, altfel nu se deblochează situaţia. Încasările nu numai că n-au crescut, dar au fost chiar jenante. Se mai vorbea că municipalitatea va primi un ajutor de la guvern de două milioane de lei, bani ce vor ajunge şi la firma producătoare de agent termic. Deocamdată n-a venit nimic mai mult decât o promisiune. Săptămâna trecută, se vorbea de un protocol tripartit între Primărie, producătorul de energie, Bioenergy, şi distribuitorul de agent termic, Termica. Înţelegerea a picat după ce Consiliul Local a votat majorarea preţului gigacaloriei, dar la un nivel mai scăzut decât le-ar fi convenit celor trei. Astăzi sunt două săptămâni şi două zile de când s-a oprit furnizarea apei calde familiilor racordate la reţeaua centralizată de termoficare. În fiecare zi, fiecare parte implicată în această chestiune şi-a susţinut vehement punctul de vedere, arătându-și bunele intenţii şi menționând că altcineva este responsabil pentru situaţia de colaps în care s-a ajuns. După cincisprezece zile de negocieri, nimic nu s-a schimbat, nimeni nu a cedat şi totuşi apa caldă va curge din nou. Minune e, că altfel nu se explică. Bioenergy e nevoită să-l creadă pe cuvânt pe primarul Ion Lungu când acesta promite că banii de la guvern vor veni şi să spere că populaţia va creşte ritmul plăţilor. Tot ce-a fost negociere, argumente, business a devenit promisiune, speranţă şi voia Domnului. Merge şi-aşa, atâta vreme cât curge apa caldă, nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă – cum se negociază o minune.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Apa caldă – cum se negociază o minune5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei