Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 100 (5307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Copiii, târâţi la acţiuni inutile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pentru a creşte numărul filelor de la dosarele în baza cărora primesc gradaţii de merit ori salarii de merit, tovarăşele învăţătoare şi profesoare organizează tot felul de acţiuni. Cele mai la îndemână şi care dau cel mai bine sunt cele „eco”.

Din când în când, pe ninsoare sau pe arşiţă, tovarăşele învăţătoare şi profesoare îi plimbă pe copii pe străzile Sucevei şi-i pun să scandeze lozinci în favoarea apărării naturii. Apoi, tovarăşele îi târâie pe copii pe dealuri şi prin păduri, şi-i pun să strângă pungile din plastic şi peturile de bere pe care le-au aruncat mârlanii care au fost la grătare cu cumătrii. Copiii pot fi văzuţi şi prin parcuri, strângând cojile de seminţe scuipate de neamurile proaste ieşite la agăţat.

Cele mai „eco” acţiuni sunt cele în timpul cărora tovarăşele învăţătoare şi profesoare le pun copiilor hârleţe în mâini şi-i obligă să planteze copaci. În timp ce elevii sapă, tovarăşele acordă interviuri posturilor de televiziune şi se fotografiază pentru a avea ce da la ziar. Paginile de ziar sunt apoi puse în dosarul în baza căruia tovarăşa solicită mai mulţi bani ca urmare a implicării ei în activitatea de educare a tinerelor vlăstare.

În ăst timp, tot felul de hăndrălăi îşi bagă topoarele în ei de copaci, încălcând legea şi cele mai elementare norme de bun-simţ. De pildă, primarul comunei Slatina, Ilie Gherman, a tocmit câţiva mânuitori de drujbe şi a culcat la pământ toţi pomii de pe spaţiul verde de lângă blocul A5 de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava. Nederanjat absolut deloc de autorităţi, domnul Gherman se pregăteşte să dea asaltul final: construirea unui imobil în apropierea blocului A5. Humoreanul Mihai Paşcovici, proprietar de pădure, a primit doar patru ani de închisoare, însă nu cu executare, pentru că a ras toţi copacii de pe 26 de hectare de teren, iar lemnul, în valoare de 150.000 de euro, l-a vândut.

Dacă nimeni nu poate stopa bătaia de joc a celor mari la adresa naturii, atunci ar trebui ca măcar să fie stopată bătaia de joc la adresa celor mici de către tovarăşele învăţătoare şi profesoare, care-i poartă pe la nişte acţiuni inutile, pentru ca ele să primească nişte bani în plus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii, târâţi la acţiuni inutile.
 Vizualizări articol: 3181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Copiii, târâţi la acţiuni inutile5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota doi trimis de
(30 apr 2013, 23:28:17
Pentru faptul ca dumneata critici implicarea elevilor in activitati ecologice,ai nota doi ,stai jos ,vii la anul.Daca ai fi fost in parcul Sipote dupa actiunea de ecologizare a elevilor,ai fi vazut rezultatul.Dar tu ca un jurnalist de duzina ce esti atat poti scrie.
1.1  RE: Nota doi trimis de
( 3 mai 2013, 20:11:34
Ce emotionant! Niste copilasi care strang gunoaiele lasate de mitocanii pentru care nu s-a inventat cosul de gunoi. Peste o luna, adultii mai lasa alte cateva tone de gunoi, iar tancii or sa vina sa-l stranga din nou. Educativ. Si gratis. Iar angajatii salubritatii muncesc mai putin. Numai avantaje.
Nu mai bine ii ducem pe copii la actiuni culturale si-i amendam pe ai care-si lasa gunoiul pe unde se nimereste? Sau sa-i puna politia pe aceiasi mitocani sa faca munca in folosul comunitatii ecologizand spatiile pe care ei insisi le murdaresc? Ca pana la urma, asta il invata cu adevarat pe mitocan sa nu lase gunoiul pe jos.
PS. Ma intreb daca nu cumva copilasii n-au gasit si prezervative; asa fac si educatie se.xuala, nu doar ecologica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei