Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 46 (5253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Candidatul darnic şi alegătorul mârlan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Într-una din campaniile electorale care s-au desfăşurat pe acest picior de plai, pe această adevărată gură de Rai care este judeţul Suceava, unul dintre candidaţi a împărţit pungi cu făină. Câte una de alegător, pentru ca toată lumea să fie mulţumită şi să voteze cu dumnealui, candidatul cel darnic. Unul dintre cetăţenii cu drept de vot a stat, ca tot mârlanul, de două ori la coadă şi a plecat cu două pungi acasă. După câteva zile, mârlanul cu drept de vot s-a întâlnit cu un alt alegător şi au început să vorbească despre fotbal, femei şi politică, adică despre lucrurile la care se pricepe tot românul. Când s-a ajuns la politică, mârlanul a recunoscut fără să-i crape obrazul de ruşine că a stat de două ori la coadă la pomana făcută de candidatul care-şi dorea să ajungă în Parlamentul României şi că a plecat acasă cu două pungi de mocăngeală. Aflând acest lucru, alegătorul, care n-a stat la pomană, i-a spus ceva de genul: „Ei, asta înseamnă că o să-l votezi pe cel de la care ai luat făina”. La care mârlanul, revoltat, i-a zis: „Nu-l votez, dă-l în mă-sa de hoţ şi de bandit! Cum să-l votez dacă acasă am cântărit cele două pungi şi în loc să aibă câte cinci kilograme, una avea cu 60 de grame mai puţin, iar cealaltă cu 40 de grame?!”. Activiştii de partide mai mici sau mai mari sunt înjuraţi pe stradă sau în presă pentru toate alea, însă cei care ajung în funcţii nu sunt din Elveţia, Fiji ori Singapore, ci sunt de-ai noştri, din Fundu Moldovei, Poiana Stampei, Dolhasca ori Ostra. Trebuie să înţelegem că activiştii de partide n-au cum să fie nici mai buni şi nici mai răi decât cei care le dau votul pentru o pungă de făină, o dublă de secărică sau o felie de salam trasă în muştar ori doar pentru că aşa le dictează conştiinţa. În ceea ce-l priveşte pe mârlanul care ar fi fost în stare să ia toată pomana dată de candidatul cel darnic şi care s-a supărat că lipseau câteva grame de făină, n-ar fi exclus ca respectivul, în mârlănia lui, să fi făcut plângere la poliţie şi la Protecţia Consumatorului pe motiv că a fost păcălit. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul darnic şi alegătorul mârlan.
 Vizualizări articol: 4189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Candidatul darnic şi alegătorul mârlan3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(26 feb 2013, 13:26:34
AUTORUL A VRUT SA ZICA CA ,,ALESII'' CARE AU ALERGAT TOATA VIATA DUPA FUNCTII,ALEARGA SI ACUM,DAR ACESTIA SUNT ,,OASPETII MUNCITORI'' ADUSI IN ZONA,UN FEL DE ,,DOMICILIU FORTAT''DUPA ANII '50!NU VA MAI SPUN CAT DE JALNICI ARATAU,NUMAI BOCANCII CEI ,,FARA NUMAR''MULTI AVEAU NUMAI SARMA,DE LA CUI LA CUI.ACOLO AU INVATAT CARTE,IN SCOLILE CONSTRUITE DE AUSTRIECI SI ROMANI-MOMENTAN CU DENUMIRI SOVIETICE,SI INCET AU AVANSAT PE BAZA DE ,,PUPAT SI LINS''LA PCR-SECU-KGB,IN DIFERITE FUNCTII.ULTERIOR SI-AU COMPLETAT,,STUDIILE''LA 8 CLASE,APOI LA 10 CLASE,SI AR FI TERMINAT SI LICEUL DAR AU TREBUIT SA SE PENSIONEZE.UNII AU PARTICIPAT DIN PLIN LA JAFUL SILVIC,DIN MINERIT,AL BANILOR PUBLICI,DUPA '89,SI INCA NU AU RASPUNS PTR FAPTELE COMISE.
2.   COMPLETARE LA...COMPLETARE trimis de
(26 feb 2013, 13:38:39
MOMENTAN,ACESTIA FIIND PLINI DE BANI,ISI PERMIT SA MAI GASEASCA CATE UN,,ISTORIC''RATAT,CARE SA INCROPEASCA CATE CEVA LEGAT DE BUCOVINA.NIMIC INSA DESPRE CEI CARE AU SOSIT INTR-UN ,,GALOP DE SANATATE'' ALUNGATI DE CONSATENII SI RUDELE LOR,PE CARE I-AU VANDUT LA RUSI,LA NEMTI,LA BANDELE DE TATARI RAZLETE,SI CARE AU AVUT DE SUFERIT SAU CHIAR AU FOST UCISI.DE CE ,CEI CARE CER ACUM DESPAGUBIRI,NU SI-AU VIZITAT NICIODATA RUDELE RAMASE ACOLO,BAREMI DE SARBATORI SAU LA EVENIMENTE MAI IMPORTANTE???????????????????
CEEA CE AU FACUT ACOLO,ASTA AU FACUT SI FAC AICI,DE ACEEA SECU-KGB I-A LUAT DE ,,BUNI'' SI AU PROTECTIE.IN FIECARE ZI ,PE PLATOULCENTRAL DIN GUBERNA,AVEM KACALAU DIN ASTIA,INTRA SI IES DIN SEMIPRIMARIE SAU DIN CLUBUL,,UCENICII LU' PENTELEY''.ATI GHICIT-ISI TOARNA VECINII,RUDELE,PRIETENII.
PROBABIL, MAI AU NEVOIE DE CEVA BLESTEME!
3.   CONCLUZIE...... trimis de
(27 feb 2013, 00:04:47
O TARA DE CICAT CU DOBITOCI SI CRETINI TOT DE CICAT CARE ISI MERITA SOARTA
4.   Trimis trimis de
(27 feb 2013, 00:13:09
Iar tu SORINACHE ,are dreptate SS-istul mai termina cu rachiul de PUFOAICA ca iti face rau la creier ,bea si tu o SFECLOMICINA originala ca e mai buna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei