Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2010 - Anul XV, nr. 304 (4595)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Vatra-Dornei a ales greşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrala termică de la Vatra-Dornei a primit cinci miliarde de lei de la Consiliul Judeţean Suceava. Pentru asta nici măcar nu a colindat şi nici nu a urat. Pur şi simplu a venit în faţa Palatului Administrativ cu hainele ponosite, cu încălţările rupte şi cu muci la nas şi a început să se uite la geamul biroului lui Gheorghe Flutur. A venit ca un copil cu părinţi iresponsabili care îi beau alocaţia şi se iau la bătaie, fără să le pese că el nu are ce mânca şi ce îmbrăca şi că doarme într-o cameră neîncălzită. Consiliului Judeţean i s-a făcut milă de centrala termică şi de aceea i-a dat bani cât să-i ajungă pentru vreo două săptămâni.

Înainte ca administraţiei judeţene să i se facă milă, şeful acesteia, liderul PD-L Gheorghe Flutur, a fost un car de nervi. Car din ăla pe care omul gospodar şi-l face iarna ca să aibă cu ce căra rumeguş vara, pentru centrala care trebuie să funcţioneze iarna. Domnul Flutur s-a enervat pentru că primarul PNL, Ioan Moraru, n-a spus că există pericolul ca dornenii şi turiştii din municipiul-staţiune să fie puşi la îngheţat în apartamente şi-n camerele de hotel. În apărarea sa, domnul Moraru spune că viceprimarul PD-L, Mircea Rusu, este vinovat pentru că rumeguşul este de proastă calitate şi, de aceea, centrala termică nu vrea să lucreze cu el. Primarul susţine că viceprimarul trebuia să se ocupe de aprovizionarea cu rumeguş. Însă, domnul Rusu, acompaniat de domnul Flutur, îi aduce aminte domnului Moraru că el este principalul ordonator de credite şi, deci, cheia rezolvării problemei a stat tot timpul în buzunarul domniei sale.

Ioan Moraru nu este doar principalul ordonator de credite, ci şi principalul vinovat pentru situaţia creată. Asta pentru că un lider are rolul coordonării întregii echipe şi este responsabil în caz de eşec. Liderul unei echipe trebuie să mişte oamenii în timpul jocului atunci când aceştia, din diverse motive, nu-şi fac treaba. Şi tot liderul trebuie să fie cel care se ocupă personal de chestiunile care par de nerezolvat de către alţii.

Au existat semnale încă din toamnă că la Vatra-Dornei vor fi probleme cu încălzirea, dar primarul Moraru nu a făcut nimic pentru a le preîntâmpina. Ioan Moraru a lăsat Dorna fără încălzire şi i-a lăsat mască pe cei care cred că un primar responsabil nu poate sabota principala activitate de pe urma căreia un oraş turistic ar trebui să trăiască. Ca soluţie de avarie, domnul Moraru a declarat că va da căldură doar pentru localnici: „Nu pot să las oraşul fără încălzire, pentru turişti. Voi închide alimentarea cu energie termică de la reţeaua centralizată a oraşului, iar proprietarii de hoteluri să-şi găsească resurse şi să facă turism. Primăria nu este obligată să asigure căldura pentru turişti. Dacă cei care deţin hotelurile şi-ar fi plătit taxele şi impozitele la timp, cu siguranţă nu se ajungea aici”.

Cu un primar cu o astfel de mentalitate, Vatra-Dornei ar trebui să renunţe la turism. Nimeni nu vine să stea în frig doar pentru a-i da o nucă celebrei veveriţe Mariana. Să renunţe la turism, dar de ce să se apuce? Deocamdată să se apuce cu mâinile de cap din cauză că şi-a ales greşit primarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra-Dornei a ales greşit.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 11 voturi
Vatra-Dornei a ales greşit2.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei