Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 49 (7050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziție

„Mărțișoare pe simeze”, tablouri ale artiștilor plastici profesioniști, expuse la Galeria „Ion Irimescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Galeria „Ion Irimescu” Suceava a fost vernisată marți, 26 februarie, o expoziție dedicată primăverii, Mărțișorului, la care publicul a putut admira zeci de tablouri realizate de artiști plastici suceveni, membri ai Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti. Gazda evenimentului, artista Camelia Rusu Sadovei, a spus că tablourile expuse pot fi considerate „un mărțișor”, mai ales că suntem în așteptarea primăverii, a lunii Mărțișorului, „Mărțișor pe care-l dorim mai călduros, fără zăpadă, și dorim să vă aducem în suflet toate cele bune, toate urările de bine și de sănătate”. Expoziţia a fost prezentată de criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Suceava, care, după o scurtă introducere, a creionat portretul fiecărui artist plastic care a expus la Galeria „Ion Irimescu” Suceava.

„Artiștii din Uniunea Artiştilor Plastici Profesionişti – Filiala Suceava sunt atenți, ca de fiecare dată, să ofere câteva părticele din experiențele lor, mici semne de artă, dar care sunt puternic impregnate cu dragoste, devotament, credință, sinceritate. Vernisajul acestei expoziții, care cheamă primăvara mult așteptată, este dedicată iubitorilor de frumos și constituie un veritabil și prețios mărțișor care ne face să tindem către liniștea sufletească”, a spus criticul de artă. Știm prea bine că viața este mult prea scurtă pentru remedii pe termen scurt, a completat Delia Ioana Leizeriuc, așa că avem nevoie cu adevărat de un tratament, nu de un bandaj superficial. „Prin urmare, creațiile acestor artiști reprezintă, într-o oarecare măsură, un pas al acestui tratament benefic pentru echilibrul nostru din viața de zi cu zi”, a concluzionat criticul de artă.

 

„Expoziția în sine este o compoziție”

La Galeria „Ion Irimescu” Suceava au expus artiștii Iulian Asimionesei, Iulia Andrieș, Sorin Baciu, Ovidiu Buzec, Cătălin Alexandru Chifan, Oana Miron, Oana Chilariu Moruz, Ioan Coțofan, Emilian Adrian Gavrilean, Georgeta Gheorghiu, Eugenia Goraș, Oana Hrișcă, Marcela Larionescu, Viorica Moruz, Mihai Pânzaru PIM, Pușa Pâslaru, Lucia Pușcașu, Camelia Rusu Sadovei, Vasile Anghel Siminiuc. „În creațiile acestor artiști apare o măreție studiată dedicată exclusiv iubirii lor pentru formă, ei căutând să o intensifice prin stil. Totodată este înmagazinată și o măreție către echilibru, armonie, esență, simplitate, contrast și impact intens către sufletul privitorului”, a mai spus în cadrul vernisajului criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc.

Artistul vizual Sorin Baciu s-a ocupat, împreună cu Oana Hrișcă și alți colegi - artiști, de montarea tablourilor la Galeria „Ion Irimescu” Suceava, pentru că, după cum a spus artista Camelia Rusu Sadovei, „nu-i ușor să calibrezi atâtea personalități și atâtea moduri de exprimare într-o compoziție unitară, pentru că, în ultimă instanță, expoziția în sine este o compoziție”. Artista a completat că lucrările expuse până pe 15 martie la Galeria „Ion Irimescu” Suceava ar putea ajunge în casele celor care le privesc, le admiră, le îndrăgesc, „tocmai pentru a face o investiție în frumos... de lungă durată”. Sunteți așteptați la Galeria „Ion Irimescu” Suceava pentru a vedea expoziția, dar, de ce nu, și pentru a achiziționa „mărțișoarele” realizate de artiștii plastici profesioniști suceveni, pe care apoi le puteți dărui celor dragi sau le puteți păstra pentru bucuria sufletului dumneavoastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mărțișoare pe simeze”, tablouri ale artiștilor plastici profesioniști, expuse la Galeria „Ion Irimescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Mărțișoare pe simeze”, tablouri ale artiștilor plastici profesioniști, expuse la Galeria „Ion Irimescu” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei