Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ediţia a VIII-a

Vernisajul expoziţiei „Micii iconari”, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Corpul A, etajul I, a avut loc marţi, 10 iulie, vernisajul expoziţiei „Micii iconari”. Lucrările expuse, care vor rămâne pe simeze până sâmbătă, 14 iulie, sunt realizate de copiii care au participat, în perioada 25 iunie – 7 iulie, în curtea Bisericii de lemn cu hramul Sfântul Dumitru din Adâncata (Parohia Adâncata 2), la cea de-a VIII-a ediţie a Taberei de creaţie „Micii iconari”, iniţiată şi organizată de preotul paroh Pascal Mitu.

La vernisaj a participat şi Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care şi-a exprimat bucuria că prin aceste lucrări, icoane, copiii încă mai păstrează ceva din „frumosul nostru românesc”. „Vedem şi găsim lucruri frumoase şi aici în ţară la noi prin mâinile acestor copii. Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru aceasta şi să le mulţumim şi acestor copii, care în toată această vâltoare de evenimente ne mai bucură cu aceste lucruri frumoase pe care le fac ei. Pe mine m-au câştigat copiii. (...) De noi depind foarte multe lucruri. Dacă vreţi să aveţi o viaţă frumoasă, nu aşteptaţi să v-o facă alţii, nu aşteptaţi nici de la conducerea de sus sau de mai aproape, nu aşteptaţi nici de la profesori, nici de la vecini... dacă vreţi să aveţi o viaţă frumoasă, faceţi-o voi. În mâinile noastre stă alegerea pentru frumos sau pentru urât, pentru bine sau pentru rău”, a spus Preasfinţitul Damaschin Dorneanul.

 

Premiere

La vernisaj au participat copiii care au pictat în tabără, părinţii acestora, profesorii îndrumători şi cei care au dorit să le vadă lucrările. Toţi copiii au fost felicitaţi şi au primit câte o diplomă, ca să nu uite că în anul 2018 au fost participanţi la Tabăra de creaţie „Micii iconari” de la Adâncata. Activităţile din tabără s-au dovedit a fi o reuşită şi datorită colaborării cu o echipă de profesionişti, cu profesorii îndrumători Raluca Schipor, Pascal Mitu, Florentina Anastasiu, Iulia Buraciuc, Daniela Mitu.

Surpriza muzicală de la vernisajul expoziţiei „Micii iconari” a fost prezenţa trupei Trupa Magdi' s Band (Magdalena Drăgoi, Thomas Drăgoi, Ştefan Constandache), de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, trei tineri foarte talentaţi, care au interpretat câteva piese, în aplauzele celor prezenţi la eveniment. Un al doilea vernisaj va fi organizat duminică, 15 iulie, la Casa de Prăznuire a Parohiei Adâncata 2, după care fiecare elev îşi va putea lua lucrările acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziţiei „Micii iconari”, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vernisajul expoziţiei „Micii iconari”, la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei