Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 56 (6766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cultural

Volumul „Blocaţi în labirint”, o radiografie a societăţii din Republica Moldova, lansat la Biblioteca „I.G. Sbiera”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Volumul „Blocaţi în labirint”, o radiografie a societăţii moldoveneşti, scrisă de unionistul George Simion, preşedintele Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”, artizanul valului de declaraţii unioniste a peste 100 de primării din Republica Moldova, a fost lansat vineri, 9 martie, la Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera” Suceava. Evenimentul a fost organizat de Societatea Culturală „Ştefan cel Mare” Bucovina şi Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera”, cu ocazia aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

După cuvântul de deschidere al managerului Bibliotecii Judeţene „I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, cartea a fost prezentată de prof. dr. Mugur Andronic, preşedintele Societăţii Culturale „Ştefan cel Mare” Bucovina. După cum a sugerat prof. dr. Mugur Andronic, volumul „Blocaţi în labirint”, scos de sub tipar anul trecut, în luna mai, care conţine 99 de pagini, este scris de un om implicat şi devotat cu adevărat unei cauze, care e convins că singura cale a cetăţenilor moldoveni de a fi parte a Uniunii Europene este Unirea Republicii Moldova cu România. ”Cartea este pe cât de concentrată, pe atât de adevărată”, a spus în prezentarea sa prof. dr. Mugur Andronic.

 

„Deschide ochii acelor basarabeni care încă nu au înţeles ce sunt cu adevărat şi care le este calea”

George Simion, născut la Focşani, explică într-un limbaj accesibil şi noii generaţii situaţia reală din Republica Moldova, mesajul cărţii fiind adresat cetăţenilor din această ţară. El a spus că nu a adus în carte argumente istorice, pentru că astfel de date s-au tot publicat, ci a încercat să scoată în prim-plan, în paginile cărţii sale, personaje cheie de la masa puterii, cei care creează iluzia că Republica Moldova poate fi o Elveţie a Europei de Est, „imagine pe care autorul o demolează pas cu pas, cu argumente, date, exemple”.

Într-o carte scrisă „din necesitatea de a le deschide ochii acelor basarabeni care încă nu au înţeles ce sunt cu adevărat şi care le este calea”, despre care autorul spune că se poate citi, în două ore, de oricine (punctând că, în ziua de azi, lumea nu mai citeşte, din păcate), „statul Republica Moldova nu poate exista, din considerente identitare, geopolitice, economice, sociale şi culturale”. George Simion a mai spus că este foarte greu să-i explici unui moldovean, unui român, care este situaţia reală din Republica Moldova, la 27 de ani de la independenţa acestei ţări.

 

„Basarabia - Centenar”

O alocuţiune (Unirea Basarabiei cu România, Centenar) a fost susţinută de prof. Cristina Slavic, muzeograf la Muzeul Bucovinei.La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, ai Direcţiei Judeţene pentru Cultură Suceava, ai Prefecturii judeţului Suceava, ai Muzeului Bucovinei, studenţi, elevi, oameni de cultură.

La finalul evenimentului, au fost acordate de către Societate diplomele de excelenţă – „Basarabia - Centenar”. În cadrul momentului istoric Centenar, prof. dr. Mugur Andronic a spus că Societatea Culturală „Ştefan cel Mare” Bucovina organizează pentru cei interesaţi deplasarea la Chişinău, în scopul participării din partea Bucovinei la un nou act major al istoriei noastre naţionale, la Marea Adunare Naţională Unionistă a Centenarului (25 martie). Informaţii şi înscrieri până pe 15 martie (telefon: 0741 101 339, numai între orele 17:00-21:00).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volumul „Blocaţi în labirint”, o radiografie a societăţii din Republica Moldova, lansat la Biblioteca „I.G. Sbiera”.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Volumul „Blocaţi în labirint”, o radiografie a societăţii din Republica Moldova, lansat la Biblioteca „I.G. Sbiera”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei