Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2016 - Anul XXI, nr. 131 (6244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Laureată

O elevă de 10 ani, din Bucureşti, a câştigat Trofeul Concursului „Lira de Aur”, de 1.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Eva Garet, elevă în clasa a III-a la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” Bucureşti, secţiunea Pian, a câştigat trofeul celei de-a XXXVII-a ediţii a Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, în valoare de 1.000 de euro.

Eleva în vârstă de 10 ani studiază pianul de la 5 ani, fiind îndrumată de profesoara Mihaela Zamfirescu.

Mica pianistă se află la prima participare în cadrul concursului de la Suceava, aceasta mărturisind că Trofeul „Lira de Aur” este cea mai importantă distincţie obţinută până acum.

La rândul său, profesoara Mihaela Zamfirescu, de la Colegiul de Artă „George Enescu” Bucureşti, a subliniat că „Eva e un copil deosebit. Pe lângă faptul că e dotată într-un mod miraculos aş putea spune, este o fetiţă extrem de muncitoare, extrem de serioasă şi îşi ia în serios toate obligaţiunile pe care trebuie să şi le asume. De mică ea îşi spune mereu că vrea să devină pianistă, iar ceea ce a făcut până acum o recomandă şi ne asigură că acesta va fi drumul ei mai departe”.

Marele premiu în valoare de 1.000 de euro a fost oferit de Centrul Cultural Bucovina Suceava, prin Petre Horvat.

Totodată, Premiul Asociației de Părinți și Absolvenți ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a mers către Robert Marian Sumanariu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, trompetă.

Premiul Asociației Culturale ”Lira de Aur” a fost oferit elevei Ana Mădălina Ivancea, de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, vioară.

 

Festivitatea de premiere

Festivitatea de premiere a Concursului „Lira de Aur” a avut loc duminică, 5 iunie, după trei zile în care tineri interpreţi, elevi din toată ţara, au susţinut repertorii alese cu multă grijă, în faţa juriilor de specialitate.

Secondată de preşedintele juriului Vlad Dimulescu, de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, prof. Alexandra Bejinaru, directoarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, instituţie organizatoare, i-a răsplătit pe cei mai merituoşi dintre concurenţi.

Totodată, au primit diplomă de excelenţă şi profesorii îndrumători.

„Am fost la prima ediţie a <Lirei de Aur>, în 1972, am luat şi un premiu atunci şi văd că <Lira> reuşeşte să fie un reper în competiţiile naţionale ale Românei. Este îmbucurător să văd că de la an la an fiecare ediţie creşte, nu atât prin numărul concurenţilor, cât şi prin calitatea lor, iar ce s-a întâmplat astăzi în finala <Lirei> va rămâne în sufletele noastre. A fost un moment remarcabil şi vreau să-i felicit pe cei şase finalişti, dar şi pe ceilalţi concurenţi, deoarece este un concurs cu ştaif, un concurs important”, a subliniat Vlad Dimulescu.

136 de concurenţi din toată ţara s-au înscris anul acesta în concursul organizat de  Colegiul de Artă Suceava şi Inspectoratul Şcolar Suceavaşi finanţat de Primăria şi Consiliul Local Suceava.

 

Laureaţii premiilor I

Finalişti cu 100 de puncte au fost Ioana Bunea (vioară, Liceul Rep. de Muzică „C. Porumbescu” R. Moldova), Alexandru Ştefan Plăcintă (pian, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi), Bianca Andreea Volgyesi (Liceul Vocaţional de Artă Târgu Mureş), Robert Marian Sumanariu (trompetă, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava) şi Ana Mădălina Ivancea (vioară, Colegiul „Octav Băncilă” Iaşi).

Premiul I a mai fost adjudecat de următorii: Lois Bodea Salomeea (flaut, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca), Oana Andreea Bunduc (vioară, Suceava), Alexandru Ciotloş (pian, Iaşi), Alexandru Devesievici (percuţie, Suceava), Samuel Duciuc (chitară, Suceava), Cristian Ştefan Ionel (clarinet, Suceava), Mario Victor Lucaci (pian, Iaşi), Florin Ștefan Lupu (chitară, Suceava), Iosif Mandiuc (clarinet, Suceava), Elisabeta Nagy (pian, Cluj), Georgiana Roșioru-Carp (harpă, Iaşi), Alexandru Simirad (pian, Iaşi), Darius Straulea (clarinet, Liceul Vocaţional de Artă Târgu Mureş), Viviana Maria Țaga-Radu (pian, Iaşi), Daria Tofănescu (flaut, Suceava), Ionuț Alexandru Anghel (vioară, Liceul de Arte „M. Sterian” Buzău), Oliviu Daniel Bobu (pian, Suceava), Ştefan Constandache (chitară, Suceava), Alexandru Constantin Raicu-Andreica (chitară, Suceava), Vlad Raţiu (contrabas, Cluj), Sofia Ştefania Sălăjan (pian, Iaşi), Paulina Mihaela Satmar (flaut, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă de 10 ani, din Bucureşti, a câştigat Trofeul Concursului „Lira de Aur”, de 1.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
O elevă de 10 ani, din Bucureşti, a câştigat Trofeul Concursului „Lira de Aur”, de 1.000 de euro4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei