Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2016 - Anul XXI, nr. 99 (6212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În prezenţa Principesei Maria

Prezentare de carte regală, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava a găzduit luni după-amiază, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României, evenimentul de prezentare a cărţilor „Balcicul Reginei Maria”, de Diana Mandache, şi„Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

 

Principesa Maria a venit pentru prima oară la Suceava

Manifestarea a fost moderată de Angela Zarojanu, preşedinta Asociaţiei SEVA („Şanse Egale, Valoare, Autoritate”), care şi-a exprimat bucuria că ASR Principesa Maria se află la Suceava pentru a participa la lansarea acestor cărţi.

Cu multă naturaleţe, ASR Principesa Maria (cea mai tânără fiică şi cel de-al cincilea copil al MS Regele Mihai I al României şi al soţiei acestuia, Ana de Bourbon-Parma) a mulţumit pentru invitaţie şi a spus că se află pentru prima oară la Suceava.

Adresându-i ASR Principesa Maria salutul de bun venit în calitate de gazdă, managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, dr. Gheorghe Gabriel Cărăbuş, a subliniat faptul că biblioteca publică suceveană funcţionează într-un imobil care a fost construit între anii 1926-1929, în perioada României Mari.

Prezentarea celor două volume a fost asumată de prof. univ. dr. Elena-Brânduşa Steiciuc, care după cuvintele protocolare rostite în limba franceză prin care a salutat prezenţa ASR Principesa Maria la Suceava, a remarcat că manifestarea are loc în prima zi din Săptămâna Patimilor, „o săptămână plină de semnificaţii pentru noi toţi”.

 

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, la care Principesa Maria a oferit şi fotografii cu imaginea ei

Recomandând cele două volume ca fiind „o lectură absolut necesară” pentru cunoaşterea istoriei regalităţii româneşti, Elena-Brânduşa Steiciuc a vorbit despre cele două tinere autoare „ale căror destine par a fi împletite cu destinul Casei Regale Române”.

Aşa cum a spus ea, „sunt două volume care se oglindesc unul în celălalt”, unul care o vizează pe Regina Maria, „o personalitate carismatică”, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, care „a ales la un moment dat să se retragă în ţinutul mirific al Balcicului” din Cadrilaterul românesc, iar celălalt închinat Principesei Margareta, o personalitate a lumii contemporane, „un model de leadership feminin”. Acest „superb album”, cum l-a caracterizat Elena-Brânduşa Steiciuc, „reface traiectoria acestei personalităţi puternic implicate în viaţa socială şi intelectuală a României”, oferind cititorului un bogat material ilustrat din anii copilăriei, adolescenţei, din perioada studiilor, dar şi din momentul în care Principesa Margareta a avut dreptul pentru prima oară să vină în România.

Cele două volume, „Balcicul Reginei Maria”, scris de istoricul Diana Mandache, şi „Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, care poartă semnătura Sandrei Gătejeanu-Gheorghe, director de Protocol al Casei Regale a României, care poartă eticheta Editurii Curtea Veche Publishing, au putut fi achiziţionate de la standul editurii, care etala şi alte cărţi dedicate Familiei Regale.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, la care Principesa Maria a oferit şi fotografii cu imaginea ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezentare de carte regală, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”.
 Vizualizări articol: 2260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prezentare de carte regală, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de secărică (de post) Supa de chimen sau secărică este foarte simplă și are o aromă distinctă, inconfundabilă. Se servește cu crutoane de pâine bine rumenite în ulei și mult pătrunjel verde tocat. Este, deopotrivă, un preparat obișnuit și un tratament popular... Citeşte