Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2016 - Anul XXI, nr. 55 (6168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tema „Iisus Hristos prin ochi de copil”

Sute de preşcolari, premiaţi pentru creaţiile realizate în cadrul Concursului „Penelul Fermecat”, faza zonală Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de preşcolari au fost premiaţi vineri, 4 martie, în aula Grădiniţei cu Program Prelungit (GPP) ,,Gulliver” Suceava, pentru creaţiile plastice realizate în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru Preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a XI-a, faza zonală Suceava. Tema expoziţiei din acest an a fost ,,Iisus Hristos prin ochi de copil”.

La vernisajul expoziţiei a fost prezent şi Gheorghe Lazăr, inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, care a spus, după ce a făcut un tur al expoziţiei, că frumuseţea din inima şi mintea copiilor a fost exprimată în lucrările expuse şi admirate de public. Juriul concursului din acest an a fost format din specialişti: profesoara Camelia Rusu-Sadovei - artist plastic (preşedinta juriului), profesoara Raluca Schipor, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. Iulian Asimionesei, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, şi lector universitar dr. Oana Hrişcă, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, instituţii partenere în acest proiect, alături de Uniunea Artiştilor Plastici –Filiala Suceava.

Prof. Marcela Matei, organizatorul vernisajului, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, alături de Niculina Niţă, şefa Grădiniţei cu Program Prelungit „1-2-3”, i-a felicitat pe toţi copiii care au fost premiaţi, pe părinţii care i-au sprijinit în permanenţă şi pe cadrele didactice care i-au îndrumat pe preşcolari să deseneze, să picteze, să realizeze grafică şi, ca noutate în acest an, modelaj şi mozaic.

 

Diplome şi dulciuri pentru copii

Expoziţia vernisată ieri cuprinde 302 lucrări ale preşcolarilor, cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, din zona Suceava, realizate într-un limbaj plastic original şi tehnici de lucru diverse, structurate în patru secţiuni: desen/pictură - 221 de lucrări, grafică - 24 de lucrări, modelaj - 40 de lucrări, mozaic - 17 lucrări.

„Aceste două secţiuni care au fost introduse din acest an au adunat o prezenţă considerabilă, adică 57 de lucrări. Juriul a acordat 261 de premii şi menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă. S-au acordat 66 de premii I, 68 de premii II, 71 de premii III şi 56 de menţiuni. Această etapă a competiţiei are menirea de a selecţiona cele mai bune lucrări care vor participa la etapa următoare, adică cea judeţeană. În acest an, la etapa judeţeană, vor participa premiile I şi premiile II. Etapa judeţeană va avea loc, cel mai probabil, pe 18 martie, la Centrul Cultural Bucovina, unde, într-o atmosfera deosebită, vor fi premiaţi cei mai buni <mici pictori> ai judeţului”, ne-a spus prof. Marcela Matei.

Fiecare copil a primit câte o diplomă, o ciocolată şi foarte multe aplauze din partea părinţilor şi cadrelor didactice. Expoziţia, un adevărat spectacol de culoare oferit de micii preşcolari, poate fi vizitată în perioada 4-9 martie, la GPP ,,Gulliver” Suceava. Tema anuală a manifestării cultural-artistice ,,Penelul Fermecat” a incitat preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare la proiectarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice: vizite în lăcaşuri de cult, întâlniri cu preoţi, povestiri, vizionări de filme didactice, citiri de imagini, în vederea accesibilizării vieţii Mântuitorului.

 

Frânturi de vis

Printre micii artişti preşcolari premiaţi ieri, la „Gulliver”, s-a numărat şi Andrada Elena Obreja, în vârstă de 5 ani, de la Gradiniţa „1-2-3” Suceava, care ne-a arătat care sunt lucrările ei, desen şi modelaj. „Am făcut ceva frumos. I-am desenat pe Iisus, pe mama lui şi pe Iosif. Mie îmi place să desenez. Sunt o mare artistă şi la grădiniţă şi acasă. Îmi place să fac figuri din lut şi să pictez, să fac de toate numai să însemne artă”.

O altă fetiţă, Bianca Onica, în vârstă de 6 ani, care s-a aflat pentru prima dată la acest concurs, ne-a arătat lucrarea ei şi ne-a spus că s-a desenat pe ea, pe sora ei şi pe îngeraşii care le ocrotesc pe ele. Christiana Şved, în vârstă de 6 ani, de la Grădiniţa „Gulliver” Suceava, căreia îi place mult să deseneze, ne-a spus că a vrut să „exprime” în desenul ei „un îngeraş cu multe modele”.

 

Organizatori

Concursul „Penelul Fermecat” a fost iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Daniela Răileanu, inspector de specialitate pentru învățământul preșcolar la IŞJ Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a Judeţului Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu" Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare" Suceava, părinţii copiilor de la GPP ,,Gulliver” Suceava. Ediţia din acest an este organizată de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de preşcolari, premiaţi pentru creaţiile realizate în cadrul Concursului „Penelul Fermecat”, faza zonală Suceava.
 Vizualizări articol: 3157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de preşcolari, premiaţi pentru creaţiile realizate în cadrul Concursului „Penelul Fermecat”, faza zonală Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti) Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din aluat dospit opărit acasă, dacă dispunem de timp. Sunt delicioşi, iar mireasma care se degajă din cuptor nu se compară cu... Citeşte