Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 iul 2015 - Anul XX, nr. 164 (5976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vernisaj

Un caricaturist german, desemnat câştigătorul celei de-a IX-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Marele câştigător al celei de-a IX-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina” este un caricaturist din Germania, Ridha H. Ridha, care a primit  Premiul I, 500 de euro, o diplomă şi medalia de aur. Juriul, format din artiştii grafici Mihai Pânzaru PIM, George Licurici, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA şi din reprezentanţi ai Asociaţiei „Gândeşte”, a acordat Premiul II (300 de euro şi diplomă) lui Todorovic Bobisa (Serbia), iar Premiul III (100 de euro şi diplomă), lui Marcin Bondarowicz (Polonia). S-au acordat şi trei menţiuni (diplomă şi medalie) caricaturiştilor Răzvan Tenie (România), Zbigniew Piszczako (Polonia) şi Taher Shaabani (Iran).

 

O temă dificilă, care a reunit mai puţini participanţi

Cea de-a IX-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina” a avut în acest an tema „Ucraina: război şi pace”. Vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina” s-a deschis ieri, 17 iulie, în foaierul expoziţional de la etajul Muzeului de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava. În calitate de organizator şi membru al juriului, caricaturistul sucevean Ovidiu Ambrozie Bortă BOA ne-a spus că anul acesta au fost evaluate 802 lucrări, realizate de 267 de caricaturişti, din 51 de ţări, înscrişi în competiţie.

„Dat fiind faptul că în acest an tema a fost de actualitate, <Ucraina: război şi pace>, o temă sensibilă şi destul de dificilă, a fost o participare mai slabă”, a explicat Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, managerul artistic al evenimentului. Artistul plastic Doina Catargiu, prezentă la vernisajul de ieri, ne-a spus că a participat la toate saloanele de caricatură organizate la Suceava. „Adevărul este că artiştii, caricaturiştii încep să fie din ce în ce mai buni, mai plastici, au multe idei şi tehnicile sunt altele, au posibilităţi nelimitate de a face lucruri perfecte. Tema din acest an este absolut minunată, este ceea ce ne dorim cu toţii de fapt, să avem o planetă curată şi pace pe pământul nostru... este singurul lucru pentru care acum ne rugăm lui Dumnezeu, care este oricum internaţional, pentru că şi arabii, şi noi, şi evreii, şi toate naţionalităţile lumii cred într-un singur Creator şi atunci este păcat ca lucrurile să nu se aşeze şi noi să trăim fericiţi. Ar trebui să vină cât mai mulţi oameni la aceste expoziţii, să înveţe care sunt frământările tinerilor şi artiştilor în general, artişti din toată lumea”.

Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică „Bucovina” 2015 a fost organizată de Muzeul Bucovinei, Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia „Gândeşte" şi poate fi vizitată până pe 14 august. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un caricaturist german, desemnat câştigătorul celei de-a IX-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un caricaturist german, desemnat câştigătorul celei de-a IX-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică „Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei