Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2015 - Anul XX, nr. 53 (5865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Grafică digitală

„Jurnal de simţuri”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava a avut loc miercuri vernisajul expoziţiei de grafică digitală cu genericul „Jurnal de simţuri”, realizată de Diana Dimitriu şi Sophia Cristina Lauric.

 

 „O atmosferă de uşor mister”

Într-adevăr, aşa cum a spus la deschidere consultantul artistic Gabriela Teişanu, a fost „o zi pe care n-o vom uita prea curând”, întrucât evenimentul a beneficiat de o punere în scenă specială, o etalare pe un fundal conceput anume pentru a facilita vizualizarea în sistem dual-view a lucrărilor realizate cupigmenţi luminiscenţi, care oferă privitorului imagini diferite la lumină naturală & artificială sau pe întuneric, atunci când pe suprafaţa lucrărilor străluceşte lumina acumulată de un fotopolimer.

În salutul adresat publicului participant, directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Călin Brăteanu, le-a mulţumit tuturor celor „care cred în generaţia tânără” şi celor două expozante care „constituie un reper al pledoariei pentru prezent în artă”.

Graficianul Mihai Pânzaru PIM a subliniat faptul că este vorba de o expoziţie care reuneşte 40 de lucrări, „o expoziţie în care s-au investit bani”, întrucât este vorba de „tehnologii care impun un anumit standard de calitate”.

Expozantele, aşa cum a reliefat el, au optat pentru „o formulă elegantă”, creând, prin draparea cu pânză neagră a interiorului, „o atmosferă de uşor mister”.

 

Lucrări realizate cu „lumină lichidă”, care le conferă „o altă dimensiune” în întuneric

Dacă Diana Dimitriu, care „şi-a asumat un rol de scutier” (debutând alături de o artistă consacrată), se remarcă prin „puritate”, dar şi prin anumite „teribilisme”, Cristina Lauric se prezintă cu lucrări cu „teme de meditaţie”.

Lucrările etalate conturează universuri complementare, Diana Dimitriu intitulându-şi tablourile „Inocenţă”, „Dincolo de orizont”, „Trecut şi prezent”, „Povestea unei dame” sau „Puritate”, iar Cristina Lauric trecându-şi numele sub etichete ca „Introspecţie”, „În aşteptate”, „Rugăciune”, „Katana orizont”, „Muzica tehnică” sau „Perla deşertului”.

Artistă cu activitate creativă intensă, membră a Uniunii Artiştilor Plastici şi a Asociaţiei de artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group), Cristina Lauric a mărturisit că a fost impresionată de „talentul nativ şi spontaneitatea” Dianei Dimitriu.

Ea s-a referit apoi la „tehnica modernă de lucru în care ne exprimăm imaginarul”, lucrări realizate cu „lumină lichidă”, care le conferă „o altă dimensiune” în întuneric.

Demonstraţia a fost relevantă atunci când s-a stins lumina, iar tablourile şi-au conturat perimetrele fosforescente în aplauzele asistenţei.

Expoziţia cu vânzare poate fi vizionată până pe data de 4 aprilie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Jurnal de simţuri”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Jurnal de simţuri”, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei