Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2015 - Anul XX, nr. 49 (5861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Mari actori ai scenei româneşti

Radu Beligan şi Maia Morgenstern, aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mari actori ai scenei româneşti, Radu Beligan şi Maia Morgenstern, au fost aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni, după un spectacol de excepţie, „Leul deşertului”, care a avut loc săptămâna trecută, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. La 96 de ani, venerabilul artist Radu Beligan (în rolul magnatului rus Nikolai Rodnin), cu vocea inconfundabilă, a făcut un rol mare în acest spectacol, unde a avut-o alături şi pe fiica sa, Lamia Beligan. Din distribuţie au mai făcut parte actorii Mircea Rusu (James Lyon, supranumit „Leul deşertului”, un politician incoruptibil), George Remeş - Nicky, partenerul de viaţă al lui Ingrid (Maia Morgenstern), de profesie hacker, şi Tania Popa (soţia „Leului”, alcoolică, depresivă, disperată). Piesa a fost scrisă de Mona Radu special pentru Radu Beligan, venerabilul artist român care, din decembrie 2013, figurează în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, și pentru Maia Morgenstern, marcând astfel prima întâlnire a celor doi celebri actori într-un spectacol. Cu umor, Maia Morgenstern a declarat: „Piesa este o comedie. Din titlu, m-aş fi gândit că este o dramă, despre leul nepotrivit în deşertul nepotrivit”.

 

„O prezenţă pe cât de discretă, pe atât de reală, de intensă”

Publicul sucevean a venit în număr mare la sala de spectacol pentru a se întâlni cu  actori de excepţie, pentru a urmări „Leul deşertului”, o comedie dulce-amară, o poveste amuzantă a zilelor noastre, din care nu lipsesc iubirile înfiripate în mediul online, pe Facebook, prin e-mailuri, intrigile, sentimentele, trădările, minciunile, poveste în care personajele aleargă după bogăţii, după averi, după putere, sentimentele personajelor fiind marfă de schimb... pe diamante.

Prezenţa maestrului Radu Beligan în rolul magnatului rus Nikolai Rodnin a fost dominantă în spectacol. „Cu sinceritate dureroasă”, maestrul a fost adus pe scenă sprijinit de braţe, aşezat în locuri diferite de pe scenă, în funcţie de momentul poveştii, dar replicile sale au fost la înălţime. Cu umor, cu vulnerabilitate, Radu Beligan a impresionat şi emoţionat publicul de la primul moment când a călcat pe scena suceveană, „o prezenţă pe cât de discretă, pe atât de reală, de intensă”, şi până la ieşirea triumfală, în aplauze. În jurul maestrului s-a creat întreg spectacolul.

Replicile din piesă sunt spumoase, iar publicul a „gustat” umorul personajelor, vrăjit de farmecul unei comedii aparent uşoare, care prinde greutate prin numele mari de actori care au jucat pe scenă.

 

Aplauze şi aprecieri

Un rol de excepţie a făcut Maia Morgenstern, care a intrat în rolul unei femei cinice pe nume Ingrid, care este când sensibilă, când iubitoare, când „nebună”, personajul ei având mai multe faţete, nuanţe, stări, toate jucate cu multă artă. O iubire ratată (Ingrid se îndrăgosteşte de cine nu trebuie, de James Lyon, supranumit „Leul deşertului”, un politician incoruptibil, rol interpretat de Mircea Rusu) duce la eşuarea unui complot nefericit pus la cale de magnatul rus. Aplauze şi aprecieri au primit şi actorii Mircea Rusu, în rolul lui James Lyon, supranumit şi „Leul deşertului”, Tania Popa, soţia „Leului”, George Remeş (Nicky, partenerul de viaţă al lui Ingrid) şi Lamia Beligan (Sonia, fosta bonă a lui Ingrid). Regia spectacolului a fost semnată de Radu Beligan; scenografia: Imelda Manu; light designer: George Jipa; costume: Dorin Negrău. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Beligan şi Maia Morgenstern, aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni.
 Vizualizări articol: 2203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Radu Beligan şi Maia Morgenstern, aplaudaţi la scenă deschisă de suceveni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei