Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziţie de pictură

„Alb de Bucovina”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” din municipiul Suceava a avut loc vineri vernisajul expoziției personale de pictură cu genericul „Alb de Bucovina”, a artistului plastic Ovidiu Buzec.

 

Un artist care conturează imaginea Bucovinei prin formule plastice originale şi „căută liniştea în alb şi albastru”

Prezentat la deschidere de artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedintele Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din România, ca „un pictor preocupat nu numai de natură, de peisaj, ci şi de corpul uman, de portret”, Ovidiu Buzec, în comparaţie cu alţi artişti care circumscriu tematic Bucovina, realizează, aşa cum a subliniat ea, „lucrări mult mai sistematizate”.

Absolvent al Universității Naţionale de Arte București, Secția pictură, clasa profesorului Ion Anghel, Ovidiu Buzec, care conturează imaginea Bucovinei prin formule plastice originale şi expresive, „căută liniştea în alb şi albastru”.

Lucrările, realizate cu cuţitul de paletă în culori de acryl pe pânză, au titluri ca „Alb de Bucovina”, „Orizont bucovinean”, „Impresie de iarnă”, „Margine de sat”, „După deal”, „Pe malul Siretului”, „Călimani”, „Din Rarău”, „La Cârlibaba”, „Fânar”, „Umbre”, „Linişte”.

 

„Un pas mare pentru Ovidiu Buzec”, care-şi marchează intrarea în rândul membrilor filialei artistice sucevene

În comentariul critic al expoziţiei, conf. univ. dr. Sabina Fînaru a remarcat că artistul, care uzează de o „perspectivă amplă”, „mizează pe contrastul cromatic”, dar şi pe „raportul cantitativ” în gradarea tonurilor de culoare.

Ea s-a referit la „desenul deposedat de funcţia narativă”, la „reprezentarea care deconstruieşte realitatea” şi la „pulverizarea materialităţii”.

Curatorul expoziţiei, artistul plastic Niculai Moroşan, a ţinut să vorbească despre omul şi prietenul Ovidiu Buzec apreciindu-l pentru „ambiţie şi seriozitate”, pentru faptul că „a trecut de la arta de plăcere la arta profesionistă”, ca proaspăt absolvent de Arte Plastice.

Expoziţia personală din galeria UAP - Filiala Suceava este, aşa cum a subliniat el, „un pas mare pentru Ovidiu Buzec”, un pas prin care-şi marchează intrarea în rândul membrilor filialei artistice sucevene.

 

Hoinărelile şi rătăcirile lui intenţionate în arealul bucovinean stau sub blazonul unui cronicar vizual al melancoliilor

Artistul expozant, care le-a mulţumit celor prezenţi pentru participarea la vernisaj, a expus câteva din gândurile care l-au frământat pentru realizarea acestei expoziţii, subliniind faptul că, bucovinean fiind (din oraşul Siret), în conturarea unui discurs vizual care are ca temă Bucovina, „gândul te duce la istorie, la albastrul de Voroneţ, dar şi la linişte şi meditaţie”.

Peisajele lui Ovidiu Buzec, virate cromatic spre alb şi albastru, îl poziţionează ferm în rândul colegilor săi de breaslă, iar hoinărelile şi rătăcirile lui intenţionate în arealul bucovinean stau sub blazonul unui cronicar vizual al melancoliilor. Un artist care afirmă o performanţă tehnică în realizarea lucrărilor, un pictor care nu uzează în peisaj de interpretări-clişeu şi care nu se aliniază conformismului general.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Alb de Bucovina”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 2125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Alb de Bucovina”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte