Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Eveniment

Aproape 5.000 de suceveni au ascultat vrăjiţi două ore de simfonii de toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Filarmonica din Botoşani a răsfăţat, ieri seară, cu un concert de excepţie câteva mii de suceveni care au venit pe esplanada Palatului Administrativ.

Pe lângă cei trei mii de spectatori-invitaţi, care au avut loc pe scaune, alţi aproape două mii au stat în picioare, timp de două ore, pentru a se bucura de talentul celor 50 de artişti ai filarmonicii botoşănene.

Am văzut la concert mulţi copii, care au urmărit la fel de fascinaţi ca şi adulţii spectacolul de pe scenă, foarte mulţi medici, destul de rar văzuţi la evenimente comunitare, oameni de afaceri, politicieni, şefi de instituţii, nici unul cu locuri rezervate, toţi amestecaţi în public, pe unde au găsit scaune libere.

De asemenea, organizatorii s-au îngrijit să ajungă la spectacol 20 de persoane de la Căminul de bătrâni „Sântul Ioan cel Nou” de la Suceava şi 30 de copii de la centrele de plasament Speranţa, Micul Prinţ şi Blijdorp, cu dizabilităţi. Au fost, de altfel, singurii invitaţi cu locuri rezervate.

Sub bagheta dirijorului Daniel Manasi, dirijorul Orchestrei de Cameră Radio Bucureşti, au prins viaţă „Cavaleria uşoară”, a lui Franz von Suppe, „Voci de primăvară”, „Polka tritsch-trasch”, „Sânge vienez” şi „Annen Polka”, de Johann Strauss-fiul şi „Wilhelm Tell” de Gioachino Rossini.

Prim-trompetistul Mirel Manea, şef de partidă la Filarmonica de Stat Botoşani şi prim-trompetist al Grande Orchestra Sinfonica Verdi, în Bracigliano, Italia, a avut două solo-uri la trompetă, interpretate în mijlocul publicului, care au stârnit îndelungi aplauze.

 

Miile de oameni prezenţi la eveniment, dovada limpede că sucevenii iubesc muzica

În a doua parte a concertului, artiştii din Botoşani ne-au oferit „Coţofana hoaţă” de Rossini, un „Intermezzo” al lui Pietro Mascagni, „Valsul trist” de Dmitri Şostakovici, „Farnadola” de Georges Bizet, „Frumoasa Dunăre albastră” a lui Johann Strauss-fiul şi „Forţa destinului”, de Giuseppe Verdi. Şi, din nou, Mirel Manea, de data aceasta pe scenă.

Cătălina Bălăceanu, prezentatoarea evenimentului şi membră a Clubului Rotary Bucovina, a anunţat că această a treia ediţie a „Simfoniilor de toamnă”, derulată sub mottoul „Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary”, este cadoul clubului pentru comunitate, „în semn de apreciere pentru susţinerea proiectelor pe care noi le derulăm”.

Pe scenă a urcat şi guvernatoarea din acest an a Districtului 2241 România-Republica Moldova a Rotary, Marta Mocanu, care le-a mulţumit sucevenilor că au participat în număr atât de mare la eveniment.

„Mă simt mândră că şi comunitatea apreciază Rotary, dovadă că mii de oameni sunt acum aici”, a spus Marta Mocanu, care a mai precizat că mesajul clubului pentru acest an este „Rotary aprinde lumina”.  

Unul dintre organizatorii din Clubul Rotary, Dan Ioan Cuşnir, s-a arătat încântat de numărul mare de participanţi la evenimentul de ieri seară, pe care l-a apreciat ca unul extrem de reuşit. În acest sens au fost, de altfel, şi comentariile spectatorilor, la plecare. La spectaculozitate au contribuit din plin şi jocurile de lasere şi impresionantul foc de artificii, care a marcat finalul „Simfoniilor”.

Parteneri în organizare au fost Betty Ice, Grupul de firme Calcarul, Centrul de Diagnosticare Explora şi Prolisok.

Reamintim că Rotary se defineşte ca „o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 5.000 de suceveni au ascultat vrăjiţi două ore de simfonii de toamnă.
 Vizualizări articol: 4120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.76/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 17 voturi
Aproape 5.000 de suceveni au ascultat vrăjiţi două ore de simfonii de toamnă4.8517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei