Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2014 - Anul XIX, nr. 174 (5683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evenimentele verii

Platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, asaltat de public în luna august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi asaltat de publicul participant la evenimentele care se vor desfăşura în cascadă, începând cu prima zi a lunii lui Gustar.

Evenimentele verii, care vor atrage atât localnicii cât şi turiştii în această zonă de agrement a oraşului, sunt, în ordine, cea de-a XIX-a ediţie a Târgului meşterilor populari, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” şi Festivalul Internaţional „Bucovina Rock Castle” .

Dacă Târgul meşterilor populari, programat în zilele de 1 - 3 august, va avea ca locaţie Muzeul Satului Bucovinean, Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, care va avea loc în intervalul 14 - 17 august, se va desfăşura deopotrivă în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în muzeul în aer liber, iar Festivalul „Bucovina Rock Castle” (21 - 23 august) va avea loc în şanţul de apărare al cetăţii. 

 

Meșteri populari şi artizani din întreaga ţară şi evenimente artistice susţinute de formaţii, ansambluri şi interpreţi îndrăgiţi

La Târgul meşterilor populari au fost invitaţi să participe circa 100 de meşteri, artizani şi meşteşugari din întreaga ţară, care-şi vor prezenta produsele pe aleea din incinta muzeului. Dar în afara publicului interesat de achiziţionarea lucrărilor /obiectelor realizate de meşteri şi artizani, sunt

programate zilnic evenimente artistice susţinute de formaţii, ansambluri şi interpreţi îndrăgiţi de muzică populară. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc spectacole în care vor urca pe scenă artişti autohtoni (Fanfara din Stamate, grupuri de dansatori din Sf. Ilie şi Câmpulung Moldovenesc, interpreţi de muzică populară), dar şi invitaţi care vor susţine concerte extraordinare (Fanfara „Zece Prăjini” şi cântăreaţa Maria Ciobanu).

 

Trupe de teatru şi şcoli de dans, lupte şi întreceri cavalereşti, turniruri ecvestre, spectacole pirotehnice şi concerte

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, va debuta joi, 14 august, la ora 20.00, în Muzeul Satului Bucovinean, cu un concert al trupei „Hara” şi, în aceeaşi seară pe platoul Cetăţii de Scaun va ajunge, după ce va străbate întreg oraşul, alaiul participanţilor cu făclii, alcătuit din membrii ordinelor cavalereşti şi ai diverselor trupe înscrise în programul festivalului.

În fiecare zi de festival vor avea loc competiţii („Descoperiţi comoara”, „Noaptea supravieţuitorilor în cetate”...) şi vor evolua trupe de teatru şi şcoli de dans, vor avea loc lupte şi întreceri cavalereşti, turniruri ecvestre, dar şi spectacole pirotehnice nocturne.

În paralel, în Muzeul Satului Bucovinean vor fi susţinute concerte de trupele Odyssey, Truverii şi Trei Parale.

 

Trei seri / nopţi de spectacole, care vor imprima apăsat Suceava pe harta rockului internaţional

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „Bucovina Rock Castle”, care se va desfăşura în intervalul 21 - 23 august a.c. pe scena din şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun, imprimă apăsat Suceava pe harta rockului internaţional.

În cele trei seri / nopţi de spectacole, care vor atrage un public numeros, vor evolua trupe-legendă ca „Nazareth” (Irlanda) şi „Dog Eat Dog” (SUA), alături de „Jinjer” (Ucraina), „Alternosfera” (Republica Moldova), „Viţa de Vie”, „Luna Amară”, „Coma”, „Implant pentru refuz”, „Robin & The Backstabbers”, „The Amsterdams”, „Tons of Powder”, „Diamonds are forever”, „Toy Machines”, „Positive John” şi „Mechanix”. Evenimentele lunii august vor atinge, cu siguranţă, vârful prezenţei turistice în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, asaltat de public în luna august.
 Vizualizări articol: 4114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, asaltat de public în luna august4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Va dau evenimente si va belesc de bani. trimis de
(30 iul 2014, 19:30:15
Pe Suca de Bucovina nu l-ati intrebat daca pune vreun mijloc de transport, macar din ora-n ora? Jos, la malul garlei, cand se fac evenimente de catre primarie, transportul trebuie gratuit. Nu toti au masini electrice ca primarul si nici bani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei