Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2014 - Anul XIX, nr. 117 (5626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XXIV-a

„Săritură peste graniţă” şi „Ghinionul de a fi norocos”, la Festivalul „Umor la... Gura Humorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temele celor două secţiuni ale celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Caricatură şi Literatură Umoristică „Umor la... Gura Humorului”, care se va desfăşura în perioada 11-13 iulie a.c., sunt „Săritură peste graniţă” (caricatură) şi „Ghinionul de a fi norocos” (literatură).

 

La Secţiunea Caricatură se acordă premii între 200 şi 500 de euro

Regulamentul Secţiunii Caricatură, impus de organizatorii manifestării (Primăria oraşului Gura Humorului, Consiliul Judeţean Suceava - Centrul Cultural Bucovina, Tipografia „Terra Design” Gura Humorului), prevede că sunt acceptate în concurs numai lucrări realizate după data de 1 ianuarie a.c., nepublicate şi nepremiate la alte concursuri.

Lucrările (în număr de două/concurent), în format digital sau originalele, vor fi trimise până la data de 20 iunie pe adresa umorlahumor@gmail.comsau pe adresa poştală: Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300 - Gura Humorului, judeţul Suceava, România.

Condiţiile tehnice impuse: minim 1600 x 1200 pixeli, format JPG - pentru lucrările trimise prin e-mail, format A 3 - pentru lucrările trimise prin poştă, tehnică liberă de realizare.

Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere (care poate fi procurat de la organizatori) însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală sau un portret/autoportret caricatural la dimensiunea minimă 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital).

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 9 iulie pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere care va avea loc duminică, 13 iulie 2014.

Cheltuielile de transport vor fi suportate de laureat sau organizaţia/instituţia căreia îi aparţine.

Organizatorii festivalului asigura cazarea şi masă, dar trebuie anunţaţi pentru a face rezervările necesare.

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 500 de euro, Premiul II - 300 de euro, Premiul III - 200 de euro, Premiul „George Gavrilean” - pentru debutanţii în Bucovina - 200 de euro.

 

La Secţiunea Literatură umoristică premiile sunt între 50 şi 200 de euro

La Secţiunea Literatură umoristică, regulamentul stipulează că sunt acceptate numai lucrări în limba română, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri. Lucrările, care vor fi semnate în sistem motto (cinci epigrame şi/sau trei poezii umoristice), nu se mai returnează, ele urmând a intra în patrimoniul Festivalului „Umor la Gura Humorului”, organizatorii rezervându-şi dreptul de a le folosi în materialele editate ulterior (numai cu menţionarea numelui autorului).

Participanţii trebuie să completeze şi să expedieze, împreună cu lucrările, formularul de înscriere însoţit de un scurt CV şi o fotografie personală la dimensiunea minimă 6 x 9 cm (pe hârtie) sau 710 x 1065 pixeli (în format digital).

Se vor acorda următoarele premii: Premiul I - 200 de euro pentru epigrame şi 200 de euro pentru poezie umoristică, Premiul II - 100 de euro pentru epigrame şi 100 de euro pentru poezie umoristică, Premiul III - 50 de euro pentru epigrame şi 50 de euro pentru poezie umoristică.

Concursul la această secţiune se va desfăşura în comuna Mănăstirea Humorului, primăria acestei localităţi fiind parteneră de eveniment.

Fişa de înscriere, CV-ul şi fotografia se vor trimite, până la data de 20 iunie (data poştei) pe adresa de e-mail umorlahumor@gmail.comsau pe adresa: Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Piaţa Republicii, nr. 2, 725300 - Gura Humorului, judeţul Suceava, cu menţiunea „Festivalul Umor... la Gura Humorului”.

Lucrările vor fi redactate în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150%, pentru lucrările trimise prin poştă, sau format doc., culese în Times New Roman CE, dimensiunea fontului 12, spaţierea rândurilor 150%, pentru lucrările inscripţionate pe CD/DVD.

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 9 iulie, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere ce va avea loc duminică, 13 iulie 2014.

Cheltuielile de transport vor fi suportate de laureat sau organizaţia/instituţia căreia îi aparţine acesta. Organizatorii asigură cazarea şi masa.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul de Relaţii cu Presa al Festivalului „Umor la... Gura Humorului” / Prof. Elvira Romaniuc - Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, tel. 0740.926.479, e-mail umorlahumor@gmail.com, director coordonator Mihai Mardare - Centrul Cultural Local Gura Humorului, tel. 0749 683 278, prof. Constantin Moldovan, primar al comunei Mănăstirea Humorului, tel. 0735 525 479, 0749 531 433.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Săritură peste graniţă” şi „Ghinionul de a fi norocos”, la Festivalul „Umor la... Gura Humorului”.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Săritură peste graniţă” şi „Ghinionul de a fi norocos”, la Festivalul „Umor la... Gura Humorului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei