Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mai 2014 - Anul XIX, nr. 101 (5610)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două seri speciale

Festivalul „Blues Con-fusion”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul de blues dedicat memoriei bluesmanului sucevean Ştefan/Fane Adumitroaie, care a înregistrat până acum patru ediţii sub titulatura„MusicFest”, va avea, începând cu ediţia din acest an, genericul „Blues Con-fusion”.

 

Invitați de marcă din lumea bluesului autohton și invitați de peste hotare

Organizatorul şi promotorul acestui festival, Bobby Stroe, spune că festivalul, care din anul 2013 a revenit la Suceava, propune pentru cea de-a V-a ediţie, care se va desfăşura în zilele de 9-10 mai, la Talcioc Cultural, două seri cu totul speciale, cu invitați de marcă din lumea bluesului autohton și cu câțiva invitați de peste hotare.

„Blues Con-fusion” este singurul festival in-memoriam din țară şisingurul festival care se organizează într-un club în care artiștii şi publicul nu sunt despărțiți de bariera formală impusă de o scenă mare.

Programul celor două seri de festival va fi următorul:

Vineri, 9 mai, ora 21.00 - Vali Sirblues Răcilă(România - multiple chitare, voce, muzicuță) - Handmade blues, unul dintre puținii păstrători ai bluesului tradițional acustic, un povestitor prin definiție; ora 22.30 - Blue Family (Serbia) & Ana Radzic (Serbia / voce, muzicuță) & Clay Windham (SUA / chitară, voce). Un grup din Serbia, obișnuit al scenelor importante de gen din Europa, care a înregistrat unul dintre albumele live în România. Ana Radzic, un artist cunoscut pentru feeling-ul special și tehnica impecabilă în a sufla în muzicuțe. Clay Windham, a cărui istorie se confundă cu muzica, a fost prezent și anul trecut la festival; ora 24.00 - Midnight Express (România): Rareș Totu - chitară, voce, Raul Kusak - orgă Hammond, pian electric, cam orice are clape albe și negre, Adi Tetrade - tobe, percuții, Seby Joo – bass. Un supergrup românesc reunit pentru această ocazie, format din muzicieni de primă linie, cu un repertoriu pe cât de special, pe atât de variat.

Sâmbătă, 10 mai, ora 21.00 - Bill Barrett & Ryan Donohue (SUA), un duo excepțional, acustic, în care vocile, chitara și muzicuța se îmbină în sunete New Orleans, de la blues, soul, swing până la world music; ora 22.30 - Cyfer Project (România): Cyfer - chitară, voce, Dan Saghin – bass, Claudiu Purcărin - tobe. Cyfer este un chitarist extrem de stylish & inventiv, considerat de critica de specialitate ca fiind unul dintre cei mai importanţi ai generației noi, iar secția ritmică una dintre cele mai „colorate” din această parte de lume. Electric blues, de la John Lee Hooker la piese proprii; ora 24.00 - Joe Rusi Trio (Norvegia). Discipolul, „fiul adoptiv” al lui Fane, vine din nou pentru a onora memoria maestrului său. Cu un CV artistic impresionant, cu un repertoriu bogat și variat interpretat într-o manieră proprie, Joe va fi, cu siguranță, un nume cu care veți rămâne mult timp în memorie. Vor exista și invitați-surpriză, Clay Windham, Hanno Hoefer, Marcian Petrescu fiind doar câteva nume care și-au anunțat intenția de a participa la eveniment.

 

Muzica va fi împărtășită cu sinceritate debordantă

Fiind un festival care se desfășoară într-un club, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, momentele de bucurie pură, în care muzica va fi împărtășită cu sinceritate debordantă, indiferent de formulele ad-hoc, de calitatea sunetului şi de numărul de oameni prezenți, vor conferi festivalului o specificitate aparte.

Festivalul va fi înregistrat audio/video în totalitatecu speranţa că acest lucru se va  finaliza cu un CD/DVD.

De asemenea, vor putea fi achiziționate un CD reeditat cu Fane Adumitroaie, CD-uri ale artiștilor prezenți în festival, tricouri oficiale ale festivalului, cărți de specialitate.

Public estimat: 350 de oameni/seară, sponsori, acreditări media.Public țintă: persoane între 16-70 de ani, din zona Moldovei și Bucovinei, urban, amator de muzică și cunoscător al fenomenului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Blues Con-fusion”.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul „Blues Con-fusion”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei