Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2014 - Anul XIX, nr. 99 (5608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Emisiune numismatică

Monede dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic şi a pus în circulaţie, începând cu data de 28 aprilie, două monede dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu.

 

O monedă din aur pentru colecţionare şi o monedă din alamă de circulaţie, cu caracter comemorativ

Este vorba de o monedă din aur pentru colecţionare şi o monedă din alamă de circulaţie, cu caracter comemorativ, având următoarele caracteristici: moneda din aur pentru colecţionare, cu valoare nominală de 100 de lei, are un diametru de 21 mm şi o greutate de 6,452 de grame; moneda din alamă de circulaţie, cu valoarea nominală de 50 de bani, are un diametru de 23,75 mm şi o greutate de 6,1 grame.

Exceptând valoarea nominală, aversul monedelor este identic, redând inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României şi anul de emisiune 2014, iar fundalul prezintă Biserica Sf. Nicolae Domnesc din Curtea de Argeş.

Reversul, comun celor două monede, prezintă portretul domnitorului Vladislav I Vlaicu, aversul şi reversul unui ducat emis de acesta, inscripţiile în arc de cerc „VLADISLAV I VLAICU” şi anul 1364, al urcării pe tronul Ţării Româneşti.

Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul României.

 

250 de monede din aur pentru colecţionare şi 1.000.000 de monede din alamă de circulaţie

Tirajul emisiunii este de 250 de monede din aur pentru colecţionare şi 1.000.000 de monede din alamă de circulaţie. Monedele din aur pentru colecţionare, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi ale casierului central al BNR.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor din aur pentru colecţionare, dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR. Preţul de vânzare pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare, este de 1.520 de lei, exclusiv TVA.

Monedele din alamă de circulaţie, cu caracter comemorativ, vor avea aceleaşi caracteristici tehnice cu monedele aflate în prezent în circulaţie la cupiura de 50 de bani şi vor circula în paralel cu acestea. Punerea în circulaţie a monedelor din alamă de circulaţie se face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/Trezoreria Statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monede dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu.
 Vizualizări articol: 2207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Monede dedicate aniversării a 650 de ani de la începutul domniei lui Vladislav I Vlaicu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei