Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 feb 2014 - Anul XIX, nr. 46 (5555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima zi

Manifestări dedicate maestrului Ion Irimescu, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, 26 februarie, la Fălticeni au început manifestările din cadrul evenimentului cultural “Ion Irimescu 111”.

Elevi de la şcolile şi liceele din municipiul Fălticeni, dar şi iubitori de artă  veniţi din alte localităţi au putut vizita gratuit Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, personalul care asigură ghidajul putând face cu greu faţă solicitărilor, unele grupuri fiind nevoite să aştepte până erau preluate de un ghid. O parte din cei care au călcat pragul muzeului au putut viziona şi o parte din interviurile televizate pe care sculptorul Ion Irimescu le-a acordat în timpul vieţii.

 

Ateliere de creaţie pentru copii

Elevii de gimnaziu au fost atraşi de atelierele de creaţie, unde sub îndrumarea muzeografelor Georgeta Mîndruţă şi Mihaela Matei au pictat pe pânză şi au realizat modelaje în lut şi plastilină.

Mihaela Matei ne-a spus: “Este prima zi din acest eveniment, avem ateliere de pictură şi modelaj la care accesul este liber pentru toţi copiii. În cadrul celor două ateliere copiii îşi pot exprima creativitatea aşa cum vor. Am încercat să diversificăm cât de mult am putut tehnica în care să se poată exprima, avem vopsele pe bază de apă, vopsele tempera care îi ajută mai mult în zona de desen pe cei mai mari şi culori cerate. Pânza pe care se desenează are 14 metri şi va fi expusă pe toată durata evenimentului, la fel cum vom proceda şi cu lucrările în lut. Pânza va rămâne ca un start pentru următoarele evenimente, pentru că ne dorim o continuitate, şi va fi expusă şi de 1 iunie, când dorim o continuare a acestor ateliere de creaţie, dar şi când vom sărbători 40 de ani de la deschiderea Muzeului de Artă <Ion Irimescu>. Avem lut pentru modelaj şi plastilină pentru copii mai mici care nu sunt familiarizaţi cu lutul. Copiii se exprimă foarte coerent în lut, nu au restricţii, sunt foarte liberi în exprimare, sunt în elementul lor, este o tehnică care li se potriveşte. Prezenţa numeroasă la cele două ateliere este mărturia unui start promiţător”.

 

Spectacol omagial dedicat maestrului Ion Irimescu

Astăzi, manifestările dedicate maestrului Ion Irimescu vor continua de la ora 17,00 cu spectacol omagial închinat sculptorului fălticenean în care invitat special este Cvartetul de coarde al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. coordonator Claudia Mihuleac, invitaţi de onoare fiind soprana Cristina Grigoraş, mezzosoprana Marinela Nicola şi pianista Simona Gâdei de la Opera Naţională din Iaşi.

În holul Primăriei municipiului Fălticeni, elevii claselor a III-a B şi a III-a Step by step de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, îndrumaţi de profesoarele Sabina Dulgheriu, Carmen Suliman şi Silvia Moroşanu, au vernisat o expoziţie de fotografie şi au dat un mic spectacol artistic dedicat maestrului „Ion Irimescu”, invitând administraţia locală să participe mâine la manifestările organizate în cadrul Zilelor Şcolii.

La final, viceprimarul Gheorghe Aldea i-a răsplătit pe micuţi cu dulciuri.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări dedicate maestrului Ion Irimescu, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Manifestări dedicate maestrului Ion Irimescu, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei