Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2014 - Anul XIX, nr. 42 (5551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Aplauze la scenă deschisă

Actorii Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis au cucerit publicul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îndrăgiţii actorii Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis au cucerit publicul sucevean, care, la finalul spectacolului „Pluralul englezesc”, jucat joi seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, s-a ridicat în picioare şi i-a aplaudat pe protagoniştii piesei minute în şir.

Succesul piesei s-a datorat întregii echipe care a jucat pe scenă, din care au făcut parte şi actorii Victoria Cociaş, Armand Calotă și Delia Nartea. Fiecare actor a primit, la finalul spectacolului, de la o tânără din public, câte un trandafir galben, în timp ce sala aplauda frenetic, semn că dorea să-i mai păstreze pe actori pe scenă. Regia spectacolului a fost semnat[ de Toma Enache.

 

Trei cupluri, trei generaţii, trei destine

Povestea cu şase personaje scrisă de Alan Ayckbourn, în 1972, „Absurd Person Singular”, ne prezintă trei cupluri: Sidney (Armand Calotă) - un tânăr care îşi doreşte să prospere, să se pricopsească pe spatele altora, şi Jane (Delia Nartea) - soţia lui, destul de naivă, preocupată tot timpul de curăţenia în casă; arhitectul Geoffrey (Constantin Cotimanis) - un infatuat şi Eva (Victoria Cociaş) - soţia lui, într-o continuă stare de depresie, motiv pentru care consumă pastile în neştire, şi bancherul grizonat Ronald (Ion Dichiseanu), împreună cu soţia lui, Marion (Cezara Dafinescu), „prietenă” bună cu sticla, mai ales cu sticla cu whisky, în care îşi îneacă necazurile, neîmplinirile, frustrările.

Fiecare dintre cele trei cupluri este gazda unui Crăciun, la care se întâlnesc pentru a petrece, trei ani la rând. Întâlnirile au avut loc în bucătăria fiecărui cuplu, decorul fiind schimbat de trei ori. Dacă la început Sidney este parvenitul, iar ceilalţi doi bărbaţi sunt bine „ancoraţi” în înalta societate, în lumea în care se învârt banii, norocul se schimbă pe parcurs, astfel că micul afacerist devine unul bogat, cunoscut, iar arhitectul şi bancherul decad. Unul dintre ei, arhitectul, aproape că nu are cu ce să-şi cumpere mâncare, celălalt stă în frig, pentru că nu are bani să plătească pentru căldură.

 

Umor dulce-amar

Piesa scoate în evidenţă măririle şi decăderile fiecărui personaj, în care se poate regăsi orice spectator. Sunt prezentate păcatele, idealurile, viciile oamenilor, care fac orice pentru a salva aparenţele, statutul social, profesia, căsnicia.

Replicile din piesă sunt savuroase, pline de umor, în multe locuri umor dulce-amar. Dincolo de hohote de râs, de o stare de bine pe care o transmite publicului, piesa „Pluralul englezesc” aduce emoţie, este o temă de meditaţie, pentru oricine vrea să „citească” printre rânduri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorii Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis au cucerit publicul sucevean.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Actorii Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Constantin Cotimanis au cucerit publicul sucevean4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei