Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Zilele Colegiului Naţional “Nicu Gane”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 13-14 februarie, Colegiul Naţional “Nicu Gane” va sărbători 150 de ani de la naşterea academicianului, folcloristului şi etnografului Artur Gorovei, 144 de ani de existenţă instituţională a şcolii şi 91 de ani de la dobândirea statutului de liceu. Cu acest prilej vor fi organizate expoziţii, dezbateri, spectacole şi concursuri la care vor lua parte liceeni, foşti şi actuali profesori, foşti elevi ai liceului, oficialităţi locale şi judeţene.

După cum ne-a informat directoarea colegiului, Mihaela Bărbăcuţ, ziua de joi, 13 februarie, este dedicată lui Artur Gorovei. La ora 10.00, în holul de marmură al colegiului va avea loc vernisajul expoziţiei de carte şi documente privind viaţa şi activitatea lui Artur Gorovei. Jumătate de oră mai târziu, în Amfiteatrul colegiului va avea loc simpozionul “Artur Gorovei, omul şi opera”, moderat de prof. Neculai Sturzu şi “O şezătoare cu ... Şezătoare”.

Pe 14 februarie, fiecare diriginte va susţine o oră de diriginţie în prezenţa unui invitat – fost elev, fost profesor, o personalitate din zonă sau din marile centre culturale.

De la ora 10.00, după intervenţiile invitaţilor vor fi omagiaţi câţiva colegi care s-au stins din viaţă în ultimul timp şi va avea loc lansarea cărţii “Educaţie şi cultură – fundamente ale elaborării proiectului curricular la decizia şcolii”. Manifestările vor continua cu vernisajul expoziţiei de desene ale copiilor “Galeria Micului Prinţ”, vernisajul expoziţiei de pictură “Realităţi (şi) alternative” a artistului plastic Gabriel Todică şi vernisajul expoziţiei de documente şi fotografii “Istoria gimnaziului în documente”, autori Mioara şi Sorin Gafencu.

Înainte de masa rotundă “Chipuri în oglinda vremii”, va avea loc un concert al orchestrei simfonice a Filarmonicii din Botoşani şi un recital al corului “Animosi”, condus de prof. Dan Sinăuceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Colegiului Naţional “Nicu Gane”.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Colegiului Naţional “Nicu Gane”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei